EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7325

Bijdrager:

Jaar:

1965

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Speeltuin St. Josephlaan. (1)

Beschrijving

Glijbaan met 2 etages De kleine glijbaan is breed, de hoge is smal.


Geplaatst op

18-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dit is-t-ie dan: de glijbaan waarover het gaat in het commentaar bij foto 5315.
Het profiel van het cocosmatje is sinds vorige week pas helemaal weggetrokken uit mijn hamstrings (ik wist niet eens da'k die had).


Datum: 21-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja Ben, dat is ie dan, Is ie niet prachtig en bloedlink hoog!
En dan via die eerse paal naar beneden, ik snap nu pas de angst die ook mijn ouders hadden.
Is dat pa de Graaf op die glijbaan?


Datum: 22-11-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat ie echte verrèkkes hoog was, kun je wel zien aan die populieren erachter. De tegenwoordige St. Joseph-glijbaan, een blinkende buis, is volgens mij beduidend lager. Pa de Graaf, Marijke? Kijkend naar dieje klène zou het kunnen.
Misschien dat Ellie het kan ophelderen. Een ding is zeker: laat dieje mens maar schuiven!


Datum: 30-11-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Dat klop Marijke waarschijnlijk met mijn jongste broer.


Datum: 01-01-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Helemaal niet hoog voor ons kinderen uit de St. Josephlaan, hebben er honderden uren doorgebracht.


Datum: 23-01-2007
Naam: Colinda Denkers-van der Ven  
img

Geweldige speeltuin, en vooral deze glijbaan. Halverwege de jaren '70 heb ik er ook menig uurtje in door gebracht, geweldig!


Datum: 26-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee Ria, niet te hoog voor ons kinderen die er omheen woonden, wij waren er wel aan gewend. Maar er was toch echt geen glijbaan in de verre omgeving die zo hoog was. Wij hadden gewoon de mooiste en hoogste van allemaal.
En het enige moment wanneer je niet met de trap naar boven hoefde maar er tegenop mocht lopen was, als je van opa met een stuk was de glijbaan mocht invetten. En dan op een matje naar beneden, dat wou wel, snoeihard ging dat.
Ben jij Maria Brekelmans, die ik nog ken van de kabouters??


Datum: 04-02-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Nee, ik ben Ria Brekelmans mijn nichtje Maria Coolen was bij de kabouters, helaas op jonge leeftijd verongelukt. Wij hebben wel bij elkaar in de klas gezeten.


Datum: 16-09-2008
Naam: Kees Wijn  
img

Ik ben Kees Wijn voorzitter en beheerder van speeltuinvereniging Sint Joseph. De glijbaan was vroeger inderdaad mooier en spannender dan de nieuwe glijbaan. maar met de nieuwe veiligheidsregels moest de oude glijbaan vervangen worden. Maar die is net zo hoog als de nieuwe en is ook spectaculair. Kom hem eens uit proberen.


Datum: 16-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Blijven wij in steken Kees, op onze leeftijd. Is misschien wel TE spannend dan. Maar kijken doen we eens binnenkort want ik moet nog een foto terugbrengen. En Kees, dus jij bent de nieuwe "opa" nu of zeggen de kinderen dat tegenwoordig niet meer?


Datum: 16-09-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Is er geen maximum leeftijd aan verbonden? Hoe zwaar mag je zijn?


Datum: 16-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kees Wijn, de nieuwerwetse " opa" van de St. Joseph-speeltuin is te bewonderen op foto 12419.


Datum: 17-09-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Mooi plaatje waar je het warm van krijgt. Zo'n zelfde glijbaan stond er bij de speeltuin Voor Onze Kinderen in Gestel (Bennekel) waar ik mooie herinneringen aan heb.


Datum: 17-09-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze Tongelrese glijbaan was ECHT uniek, Ad. Ik vermoed dat jouw Gestelse een hele goeie kopie is geweest. Heb je er nog foto's van? Schep op, schep, op, we hebben honger!


Datum: 18-09-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, noch sterker volgens mij is het de glijbaan in speeltuin ''Jeugdvermaak'' in de Bennekel.


Datum: 20-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Oh nee, echt niet hoor meneer Toon Geevers. Dit is voor 100% zeker de speeltuin aan de St. Josephlaan in Tongelre. De vader op de glijbaan met het kind voor zich en de kinderen bovenaan de hoge glijbaan zijn horen allemaal bij de familie de Graaf, die tegenover de speeltuin woonde.


Datum: 21-09-2008
Naam: Ad vd Heuvel  
img

De 'oude opa' van vroeger was mijn oom Gradus,hij woonde in de Memlinckstraat achter de speeltuin.Van hem mochten wij, kiendjes uit het Villapark, voor niets in de speeltuin. Ook een andere oom Cor van Oorsouw zat toentertijd in het bestuur.


Datum: 21-09-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat zou ook kunnen Toon dat ik daar mee in de war waar, het is ook zo verrek lang geleden allemaal.


Datum: 17-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

En nog steeds kunnen kinderen genieten in deze speeltuin. Speelattributen meer van deze tijd maar nog steeds genieten. Zie o.a. foto 19563.


Datum: 21-01-2010
Naam: Kees Siemons  
img

Wij waren thuis met 7 kinderen en woonden in de Paul Krugerlaan tegenover Heesakkers. Ons Mieke heeft op deze glijbaan nog eens een hele grote splinter opgelopen in haar bibs, niemand mocht eraan komen want het was echt een hele grote splinter, toch is hij er natuurlijk uitgehaald. Wij waren veel in deze speeltuin aanwezig later ben ik zelf daar in het voetbalelftal gaan spelen, zie de foto elders op deze site en Kees Wijn zie ik ook nog steeds. Als ik aan deze tijd terug denk zou ik er zo weer in willen vertoeven, heerlijk lange en warme zomers en iedere dag in de speeltuin. Jammer dat de tijd zo snel voorbij gaat.


Datum: 21-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ja Kees, jij zegt het, ik herken jouw gevoel. Blij met niks, voor geluk is immers niet veel nodig. En wist jij dat "onze speeltuin" dit jaar haar 65-jarig bestaan viert? Hou de berichtgeving erover maar bij o.a. via deze website.


Datum: 23-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Misschien kan er een middag worden opengesteld voor alle "kinderen van vroeger" om nog eens lekker te komen spelen in de speeltuin.
En graag zou ik dan bij de poort een zakje krijgen uitgedeeld met 10 ananasblokjes, net als bij het speeltuinreisje en misschien zit er ook nog wel een zakje wit-zwart een en 2 bakkesvols of een schuimblok aan. Dit alles in het kader van het 65-jari bestaan. Jammer dat de familieschommels er niet meer zijn want dan zou ik nog graag een keer " tot de stangen" willen. Maar oliebollen bakken voor Jan-en-alleman in de zandbak kan ik nog wel. Vogelnestje in de ringen zal ook wat moeilijker zijn evenals aan de rekstok "met losse handen". Ik zie het al voor me, "Opa-en-oma-speeltuindag".


Datum: 23-01-2010
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Ja Marijke dat is een heel goed idee.Wij van Brekelmans uit de St. Josephlaan zullen er zeker zijn.


Datum: 23-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kees, zet er alvast maar flink wat grotere ringen aan en kettingen tot net boven de grond! Met al dit enthousiasme van Ria en Marijke gaat die jubileumviering helemaal goed komen. Prik maar gauw een datum. Ik wil dat vogelnestje in de ringen weleens meemaken. En daarna oliebollen op de rand van de zandbak.


Datum: 23-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Wie smeert dan de glijbaan in voor een vrijkaartje?


Datum: 23-01-2010
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Marijke ik vind dat ook een heel goed idee, lijkt me erg leuk.


Datum: 23-01-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Splinters in je billen van de glijbaan zelf kwam eigenlijk niet zo heel veel voor omdat het bijna verplicht was om met een matje te glijden, Wat wel gebeurde (en dat overkwam ook mij zelf) is dat er kwajongens onderaan de glijbaan kropen en met een ijsco-houtje door de spleten van de glijbaan staken als er iemand naar beneden kwam. Niet alleen pijnlijk maar ook nog eens levensgevaarlijk. Dat heeft mij in ieder geval niet alleen ooit een splinter in de bil opgeleverd maar ook het hele kruis uit mijn korte broek. Ik had dus als het ware twee lapjes hangen en ik ging naar huis, mijn kruis van de korte broek tussen de benen bijeenhoudend wat eruit zag als moest ik erg plassen. Zo liepen veel kinderen vroeger. Het viel dus niet op dat mijn korte broek geen broek meer was.


Datum: 23-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Dat van dat matje klopt! Maar de glijbaan moest van te voren met een soort was ingewreven worden wilde je met dit matje een beetje kunnen glijden.
Als je deze taak op je nam kreeg je een vrijkaartje.


Datum: 23-01-2010
Naam: Kees Siemons  
img

Kijk toch leuk als je even reageert op onze speeltuin, geeft toch weer wat reakties wat altijd leuk is


Datum: 23-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dat invetten van die glijbaan gebeurde met een soort kaarsvet. Je moest dan op verzoek van "opa" van onderaf tegen de baan opklauteren en dan die latjes bestrijken. Als dat dan was gebeurd, moest er eerst een paar keer met zo'n cocosmatje overheen geroetsjt worden om die was a.h.w. uit te boenen. Maar als dat dan eenmaal was gebeurd, dan gleed ie supersnel. De meest fantastische glijbaan die ik ooit heb gekend.


Datum: 27-01-2011
Naam: Sanders van Vorstenbosch.  
img

Jij was niet de enige met spinters in haar achterwerk, mijn dochter kan er van meepraten. Die kwam ook met de nodige spinters thuis. Het heeft even geduurd voor er weer kon worden gegleden en het komt nog al eens ter sprake.