";

Gastenboek


401 inzendingen

Een reactie insturen voor het gastenboek


Zoek contact met kinderen fam. De Vaan, gewoond hebbende Burghstraat 27.

Toegevoegd door: jo klaassen op 20-12-2022

Ik ben op zoek naar nadere informatie van Freddy Kersemakers uit Eindhoven. Geboortedatum rond 1920.

Toegevoegd door: H. Hendriks op 13-10-2022

Lees achter deze link, zij kunnen u wellicht verder van dienst zijn. Klik: https://www.hartpatienten.nl/nieuws/een-levensreddende-reis-naar-houston-en-londen/

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 26-02-2022

In de opmerkingen over de foto van de Orchideeënstraat en de daarin gevestigde slagerij wil ik een paar dingen ophelderen. Mijn vader - Henk Koch - was de uitbater van de slagerij vanaf mid jaren zestig. Zijn moeder Sjan Koch was de eigenaresse van de gelijknamige slagerij in de Jan van Lieshoutstraat. Nadat mijn oma stopte heeft haar jongste zoon, mijn oom Frans, de slagerij in de stad overgenomen. Tot zover de rectificatie :-)

Toegevoegd door: Harry Koch op 02-12-2021

Beste Hans de Bondt. Gelieve via mail contact met mij op te nemen. "Oud" bewoner Cornelis Bloemaertstraat 6 en Hendrik de Keyzerlaan 87. Groet vanuit Sant Jordi Prov-Castellon Spanje.

Toegevoegd door: W. Verstegen op 29-10-2021

Hallo, Cathy Rapppaport op 29-05-2017 schreef dat ze ooit woonde in de Wilgenroosstraat. Ze heeft nooit iets van iemand gehoord. Ik weet ook niet hoe oud Cathy is en of ze misschien MIJ kan helpen met een vraag over de Wilgenroosstraat. Ik ben in het bezit van een klein zwart wit fototje van een klein meisje, ik denk ongeveer 1 jaar, die volgens mijn moeder de naam draagt van : Nellie van de Velden ! Ze zou wonen in de Wilgenroosstraat ergens in de eindjaren van de oorlog, toen Eindhoven al was bevrijd en mijn Opa en Oma als evacuees vanuit Limburg daar in huis werden opgenomen voor een poosje. Ik weet helaas niet hoe ik bij deze oproep een foto kan toevoegen maar het zou zomaar kunnen natuurlijk dat iemand het kindje van die tijd herkent. Zou mooi zijn. Met vriendelijke groet Marijke

Toegevoegd door: Marijke de Groot-Thijssen op 21-07-2021

Ik ben op zoek naar Harrie Dirks. Ongeveer 69 jaar oud. Zijn vader had een kledingzaak in de buurt van de St. Trudokerk. Wie kan mij informatie geven over hem. Bij voorbaat dank.

Toegevoegd door: Wilhelmien Vossen op 10-05-2021

antwoord op Cathy Rappaport van 29-05-2017 Hallo Cathy Rappaport Hoewel ik je verleden week al eens had gereageerd op je oproep zie ik nergens dat mijn bericht is opgenomen. vandaar dat ik het nog eens wil proberen. Je vertelt dat je opzoek bent naar mensen die vroeger in de Wilgenroosstraat hadden gewoond , jammer dat je niet verteld over welke jaren je zoekt. Hopelijk komt dit berichtje nu wel bij je terecht, groetjes Jan

Toegevoegd door: jan viveen op 09-02-2021

nadat ik eens door het gastenboek heb gesnuffeld kwam ik 2 keer een oproep van Cathy Rappaport tegen met een oproep van mensen uit de Wilgenroosstraat, jammer genoeg kan ik niet ontdekken over welke jaren ze de mensen zoekt. Hoewel haar laatste oproep al vanaf 29-05-2017 is geplaatst zou er gezien onze leeftijd veel veranderd kunnen zijn, maar ik blijf toch nieuwsgierig of wij elkaar zouden kennen.

Toegevoegd door: Jan Viveen op 01-02-2021

Wie heeft meer kennis over de in 1977 nieuw aangeschafte ambulance van de G.G. & G.D. Eindhoven. Het betrof een Chevrolet Chevy Van met kenteken 19-RH-57. Ik wil heel graag weten wie deze ambulance geleverd heeft en welk carrosseriebedrijf de ambulance-aanpassingen heeft uitgevoerd.

Toegevoegd door: Hans Waldeck op 11-11-2020

Lineke van de Loo, dank voor de foto van onze klas de zesde bij Gijs van der Zande uit 1941. Zoals u hebt aangegeven ben ik de achste boven van links. Ik ben nu 91 en half en vrij goed gezond. Ik woon in België Azalealaan 41, B- 2980 Halle-Zoersel. Hartelijke dank en groeten. Ben Clevers (Roepletters amateurradio: ON4BBC)

Toegevoegd door: Benny Clevers op 08-10-2020

Hans de Bondt, wil graag met je in contact komen. "Oud"bewoner Hendrik de Keyzerlaan Grt,

Toegevoegd door: Willem Verstegen op 16-09-2020

wie kan ons de namen geven van het duo Singing Baby's uit de Hagenkampweg 4 Eindhoven

Toegevoegd door: lintermans op 09-09-2020

Beste mensen. Ik ben op zoek naar mensen die vroeger in de jaren 60 en 70 paard hebben gereden bij Manege Frans Smetsers aan de Aalsterweg in Eindhoven ( Dick Need, Kasper....) en later aan de Rielsedijk in Geldrop / Eindhoven. Ik reed in de zaterdagochtend groep ( Rielsedijk ) met Ellen Ambrosius, Harm Krepel, Nicolien Krepel, Betty Niessing, Piet Stokman, Agnes van Bragt , Jet Vetter e.a. !. Verder ken ik nog veel mensen die les kregen op vrijdagavond: Anne Schilperoord, Lennie Schilperoord, Beppie Daudey, Karin Verhagen, Jack van Amelsvoort, Henri Corbiere , Ad Hurkmans ( voorzitter Stratumse Ruiters ) , Frank ( y ) Vorstenbosch ( kleinzoon Frans Smetsers ), Frits ??? e.a. . De paarden van Frans Smetsers waren: Carlo, King, Diana, Queen, Moeda ( dochter van Queen en geboren op moederdag), Amarella, Cavalerist ( mijn lievelingspaard ) , Corina ( grijze appelschimmel waar Frans veel op reed ) , Hassan. Ik zou het heel leuk vinden als ik hier reacties op zou krijgen. Groeten Eddy Graat Veldhoven.

Toegevoegd door: eddy graat op 25-07-2020

Onderstaand bericht heb ik vertaald voor Nancy van den Berg. Zij woont in Canada en is op zoek naar haar biologische familie. Mocht iemand meer info weten, stuur me dan een berichtje. Dat vertaal ik dan weer voor Nancy. Mijn geboortenaam is Anita Maria van der Meer. Ik ben geboren in Vancouver, BC, Canada, op 25 september 1960. Mijn moeders naam is Maria Wilhelmina Catharina van der Meer. Geboren in 1940. Voordat zij naar Canada kwam, woonde ze in Eindhoven. De mogelijke ouders van Maria Wilhelmina Catharina van der Meer zijn: Elizabeth Catharina Wilhelmina van de Moosdijk, geboren op 17 september 1913, uit Woensel. Gerardus Roeland van der Meer, geboren op 24 augustus 1908 in Den Haag, later verhuisd naar Eindhoven. Mijn biologische vader emigreerde naar Canada met zijn familie eind 50-er jaren. Mijn biologische moeder volgde vlak daarna. Ze waren verloofd voordat ze Nederland verlieten maar hun relatie eindigde voordat ik geboren was. Mijn biologische moeder keerde terug naar Nederland kort na mijn geboorte, eind 1960. Voordat zij naar Canada verhuisde, werkte ze als naaister in een lingeriezaak. Haar plan was om daar weer te gaan werken bij terugkomst in Nederland. Haar grootste hobby was handbal, maar ze speelde ook andere sporten. Ook speelde ze in landelijke/nationale teams. Haar familie was rooms-katholiek en haar ouders wisten van haar zwangerschap, ze stonden achter de adoptie en haar terugkeer naar Nederland. Ze had 3 jongere broers en 2 jongere zusjes, in de leeftijd van 17 tot 9 in die tijd (1960). Ik heb heel weinig informatie over mijn biologische vader, zijn naam staat niet op de geboorteaangifte. Hij heeft een beroepsopleiding als schilder gehad en werkte voor zijn vaders schildersbedrijf. Het is niet bekend of dit bedrijf in Canada of in Nederland gevestigd was. Het lijkt erop dat zijn hele familie in 1959 naar Canada is geëmigreerd en mogelijk had hij 2 broers of zussen. Mogelijk is hij geboren in 1938 en was hij dus rond de 21 ten tijde van de emigratie.

Toegevoegd door: Astrid op 08-03-2020

Hierbij de volgende vraag; voor een artikel in het Eindhovens Dagblad ben ik op zoek naar foto's (en naar mensen die zich iets herinneren), van het volgende: van 1976 tot 1984 was er een luchtbrug voor Nederlandse hartpatiënten die in de VS, en later ook in Londen en Genève, geopereerd werden wegens capaciteitsgebrek in Nederland. Informatiebijeenkomsten voor patiënten en hun familie vonden plaats in Hotel Eindhoven (vd Valk); zijn er mensen die hier misschien foto's van hebben of van de reis, het vliegtuig of hun terugkomst? Herinneringen zijn hier welkom.Met vriendelijke groet, Annette Tromp, Redacteur Eindhovens Dagblad, tel. 088-0132947; e-mail: a.tromp@ed.nl

Toegevoegd door: Annette Tromp op 23-01-2020

Mijn vader, Andries van Meeuwen, is op zoek naar het de volgende foto's: Hij is geboren in 1933 en woonde op de Hulstlaan 7 te Eindhoven. Hij heeft daar op de lagere school gezeten, maar moest vanwege aankomende bombardementen (school lag dicht bij de Machinefabrieken van Philips) verkassen naar de Akkerstraat waar zij tijdelijk ondergebracht moesten worden. Hij is inmiddels 86 jaar en heeft geen klassenfoto's, niet van de school die bij de Machinefabrieken lag en niet van de school op de Akkerstraat. Deze konden toen niet gekocht worden i.v.m. te weinig geld. Wie kan mij voorzien van deze foto's? Mijn vader zal hier erg blij mee zijn.

Toegevoegd door: Andries van Meeuwen op 11-08-2019

Ik heb in Eindhoven in Beeld twee reacties gevonden van 2009 en 2012 op foto #7483. Deze reacties zijn gegeven door H. van den Heuvel en A.bCrommert. Beide hebben het over de familie Van Hal uit de Brederolaan 116 te Eindhoven. Aangezien ik op zoek ben naar mensen die deze familie Van Hal goed gekend hebben plaats ik hier een oproep. Graag zou ik wat meer info daarover willen krijgen. Aangezien dit familie van mij is zoek ik mensen die me hierover kunnen vertellen.

Toegevoegd door: Mirjam Borsboom op 11-05-2019

Ik ben het kwijt. Vroeger gingen wij dansen bij Gala a Gogo, volgens mij op de Woenselsestraat of Vlokhovenseweg. Weet iemand daar nog iets van? Is dat nu Unitas?

Toegevoegd door: Wil van melis op 03-04-2019

Hallo Cathy. Je schrijft dat je vroeger in de Wilgenroosstraat woonde. Dit was de straat waar vroeger iedereen uit de buurt zich verzamelde en speelde. Jammer genoeg laat je niet weten over welke jaren je spreekt. Ikzelf woonde op het Kerstroosplein. Misschien na het lezen van dit berichtje kunnen we oude herinneringen ophalen.

Toegevoegd door: j.viveen op 07-12-2018

Informatie over textielfabriek NV Baekers & Raijmakers' (BARA) gevraagd. Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Baekers & Raijmakers Textielfabrieken in Eindhoven werd opgericht. In 1961 fuseerde de fabriek met de Eindhovense textielfabrieken Elias en De Haes onder de naam BEHTI, die in 1965 weer werd overgenomen door de Koninklijke Nederlandse Textielunie. Op 19 augustus 1966 werd de textielfabriek van Baekers opgeheven. Vanaf 1916 tot de afbraak van de panden in de jaren ’70 was Baekers & Raijmakers in Woensel langs de spoorlijn gevestigd tussen de Steenstraat en de luciferfabriek. Eind jaren twintig telt het bedrijfsoppervlak van de onderneming 15.000 m2 met 500 medewerkers. In 1928 staan er 325 getouwen te ratelen. Baekers & Raijmakers behoort tot de grootste producenten uit het rijke textielverleden van de stad. De gestreepte beddentijken worden een bekend BARA-weefsel. Maar ook gordijn- en meubelstoffen en huishoudtextiel worden gemaakt. Menig huis siert zijn zonwering met het bekende oranje BARA-markiezendoek. De afnemers zijn grossiers in manufacturen op de Nederlandse en internationale markt en de producten worden in veel woningwinkels – zoals Ansems aan de Demer - verkocht. Momenteel wordt gewerkt aan een publicatie over de geschiedenis van het bedrijf. Baekers liet geen bedrijfsarchief na. Veel feiten zijn uit andere archieven te halen, maar de echte ‘aankleding’ van het verhaal moet toch wel komen van oud-werknemers of hun nazaten, leveranciers en afnemers of hun opvolgers. De auteur van het boek, gepensioneerd museumdirecteur en historicus Charles Boissevain, is geïnteresseerd in de inrichting van de fabriek, de werkomstandigheden, verhalen, anekdotes en foto’s. Voor nadere informatie en/of het maken van een afspraak is hij bereikbaar via charles.boissevain@upcmail.nl.

Toegevoegd door: Charles Boissevain op 02-11-2018

Beste mensen, ik woonde aan de Alard du Hamelstraat, naast de Spar in Woensel. Ik was bevriend met Tineke Heijster en Ria van der Linden. Is er iemand die een van ons nog kent? Ik ben 78, Tineke 79 en Ria 81. Hopelijk nog levend en zou ze heel graag zien!!! Groetjes van Elly Velasquez van den Akker. Ik hoop echt iets te horen.

Toegevoegd door: Elly van den Akker op 07-11-2017

Met Ferrie is een begenadigd muzikant overleden die o.a. met zijn Orkest John Belton en later met \\"t Orkestje voor veel muzikaal vertier heeft gezorgd. Zijn imitatie van de Zangeres zonder Naam was \\"wereldberoemd\\" in Eindhoven en wijde omgeving. Ferrie is helaas niet meer. Mede namens The Jerseys en de vml. leden van de Eindhovense feestformatie Fancy wens ik zijn familie, vrienden, bekenden en muzicollega\\'s heel veel sterkte in deze moeilijke dagen.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 02-06-2017

Ik wilde iedereen die Ferrie Swinkels gekend heeft, laten weten , dat hij afgelopen zondag 28 mei 2017 is overleden.

Toegevoegd door: F.C.B. Swinkels op 30-05-2017

Hallo alle Eindhovenaren, het is alweer jaren geleden dat ik hier wat geschreven heb, maar nu vanavond, toen ik deze site weer tegenkwam, al de tijd nog niemand van vroeger gevonden. Woonden voordat ik trouwde in de Wilgenroosstraat, ook in de Roostenlaan. Heb op dat adres nog mijn communie gedaan.

Toegevoegd door: Cathy Rapppaport op 29-05-2017

Artys is in 1990 open gegaan; ik werkte toen bij Studiotech in de Lodewijkstraat 8. Artys was in die tijd van Fred Siepel. De electrische installatie is daar eerst verzorgd door fa de Win, maar een paar dagen voor de opening bleek dat de ingebouwde trafo\' s van plafond verlichting te zwak waren en die heb ik vervangen door grotere die wel genoeg vermogen konden leveren voor de verlichting. Links en rechts van deze zaal waren luidsprekers opgesteld, 11 aan ieder kant in serie aan gesloten. Dat bleek niet te werken. Als men de versterker aansloot knalde er iedere keer de zekeringen uit. Ik heb toen een weerstand dummy gemaakt voor 8 ohm 1000 watt en die zat vóór in de zaal in het plafond opgeborgen, met zelfs een koeler erop.

Toegevoegd door: N. Maatje op 05-05-2017

Begreep van Eddy Graat dat er info was over manege Smetsers. Wie weet waar?

Toegevoegd door: Henri Corbière op 18-03-2017

Hr. Bogers, ik ben de oudste broer van Albert vd Heuvel, thans wonende op de Afrikalaan 45 in Son. Veel sukses.

Toegevoegd door: Harry vd Heuvel op 12-03-2017

Wie weet er iets te vertellen over de Pasta factory aan de Grote Berg? Wanneer was de opening, de eigenaren etc..

Toegevoegd door: Jos van de Ven op 26-01-2017

Het zou me niks verbazen als jij restaurant De Bus bedoelt, Peter. Zie foto #18360. Gelegen aan de Nieuwstraat. Naastgelegen de automatiek + frietluikje van Marks.

Toegevoegd door: Ben Brekelmans op 21-01-2017

Hoek Urkhovenseweg - Poeijersstraat lijkt me moeilijk, die kruisen elkaar namelijk niet

Toegevoegd door: Jan Bukkems op 27-12-2016

Ik ben het helemaal met Bert eens. Geweldig deze site met al die mooie foto`s en verhalen van vroeger. Mijn hele vroege kindertijd trekt weer aan me voorbij. Interessant ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Toegevoegd door: A. Hartsinck Hollaar op 20-12-2016

Ik ben nog steeds op zoek naar Josienie Martens, de beste vriendin van mijn zus Astrid in de jaren 50. Zij woonde in de Stevinstraat in Woensel. Weet iemand waar zij nu woont?

Toegevoegd door: Mariëtte Sluijter op 19-12-2016

Verheugen lijkt mij onmogelijk als je er jaren 50 nog friet kon kopen. Hun pand op de Nieuwstraat is op 19 september 1944 bij het bombardement verwoest. Voor foto's tik verheugen in het zoekvakje hier boven.

Toegevoegd door: Tini van Rooij op 09-12-2016

Kan dat Verheugen zijn? Als dat de gezochte naam is mail me dan gerust even.

Toegevoegd door: Mieke Gosgerbo op 09-12-2016

in 1949 was er een gouden bruidspaar Gerritsen a/d Lijmbeekstraat 196. tegenover de Zoutstraat. Helaas kan ik nog geen krantenartikel vinden. Ik kreeg de vraag van iemand die toen bruidsjonker was. Mogelijk kunnen we het samen ontdekken. Er was een heel feest comite & optocht met vele bruidjes.

Toegevoegd door: mieke op 09-12-2016

Beste stadsgenoten. Wie kan er mij nog iets vertel;len over Artys war we zo veel genoeten hebben! Ik zou graag willen weten wie wat waar en wanneer die tent is open gegaan. Fred Siepel en de Fob en nu de rest nog... Wie helpt me? Dank je. Jos van de Ven

Toegevoegd door: Jos van de Ven op 03-12-2016

Hallo, mijn oom had ergens tussen 1938 en 1953 een restaurant aan de Vestdijk  Nieuwstraat in Eindhoven. De naam weet ik niet, maar het bestond uit 2 verdiepingen met een soort open smeedijzeren trap naar boven. Vanuit de begane grond zag je de tafels boven achter een smeedijzeren hekwerk staan. Ik ben op zoek naar de naam en foto's van dit restaurant. Begin 50er jaren kon je via een luikje aan de buitenkant een frietje kopen.

Toegevoegd door: Peter Ernest op 02-12-2016

Goedemorgen, Ik ben op zoek naar informatie over Walter Schnek, alias Gerardus Hendrikus van Zon, die in 1944 lid was van de Partizanen Actie Nederland.

Toegevoegd door: Rende van de Kamp op 27-11-2016

Hallo, ik ben op zoek naar Philip Benjamin Jan Kruseman, geboren 15-9-1922 te Eindhoven. Wat was zijn levensloop na de Tweede Wereldoorlog? Zijn er familieleden in leven?

Toegevoegd door: Rende van de Kamp op 27-11-2016

Beste Jan, van Trees Schampers, de vrouw van Jos, hoorde ik dat je naar mij op zoek bent. Ik kijk niet dagelijks op de computer, daarom nu even een reactie. Deze site bezoek ik eigenlijk nooit, alleen omdat mijn broer mij erop attent maakte dat je Jos zoekt, met wie ik altijd contact heb gehouden. Toen heb ik Trees daarop attent gemaakt en zo is het balletje gaan rollen. Zoek je mij om een speciale reden? Groeten, Albert van den Heuvel

Toegevoegd door: Albert van den Heuvel op 26-11-2016

Hallo, ik ben op zoek naar Albert van de Heuvel die bij mij in de klas heeft gezeten van de Pius X in Boxtel

Toegevoegd door: Jan Bogers op 18-11-2016

Ik ben op zoek naar foto\'s van het Brabants Accordeonorkest onder leiding van Annie Heylen.

Toegevoegd door: Gerard Verhees op 02-11-2016

Ik ben op zoek naar een foto van Nelly van Thoor-Horvers. (geb. 1903 Petronella Catharina Brigitta Horvers). Getrouwd met Johann van Thoor (schilder in Eindhoven, geb 1907) in 1933.

Toegevoegd door: Joris van RIel op 01-11-2016

Ik ben op zoek naar een foto van de winkel van van den Biggelaar. Hoek Urkhovenseweg en, ik meen, Poeierstraat. Het was een kruidenierswinkel.

Toegevoegd door: Hermann Gerritsen op 28-10-2016

Ik ben op zoek naar een foto van pand Hoogstraat236, waar nu de rondweg is; Mijn ouderlijk huis, naast meubelmakerij Kersemakers en naast kleermaker Janssen.

Toegevoegd door: Karel Siebers op 17-10-2016

ik zoek Annie Dircken uit Eindhoven, ze moet nu ongeveer 61jaar zijn. Ze heeft vroeger als poetsvrouw gewerkt op Philips eind jaren 80 begin 90

Toegevoegd door: Jony Maggen op 17-10-2016

Ben op zoek naar Annet Nooijen (is meisjesnaam). Ze zal nu tussen 65 en 70 jaar oud zijn. Was in 1958 woonachtig in de Johannesburgstraat 34 in Eindhoven. Ik heb haar poësie-album (ooit gekocht op rommelmarkt) en wil die graag aan haar teruggeven.

Toegevoegd door: Toos Bruijnaers op 26-09-2016

Wie kan mij vertellen wanneer de Pasta Factory aan de Grote Berg voor het eerst open ging met de FGob als bedrijfsleider? Mail me a.u.b. Grt. Jos van de Ven

Toegevoegd door: Jos van de Ven op 22-09-2016

Goede website vol goed beeldmateriaal van Eindhoven. Interessant ook vanuit de geschiedenis. Kan ik de inspiratie goed gebruiken voor mijn website. Bedankt!

Toegevoegd door: Ektor Tsolodimos op 20-09-2016

401 inzendingen