Fotonr.: 32287
Bijdrager Noud Wijn
Jaar: 2012
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |St Josephlaan
Onderwerp.: Parken / Speeltuinen |Speeltuinen |St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Verlichting speeltuin Sint Joseph

Beschrijving De nieuwe verlichting tijdens de bevrijdingsfeesten. Voor nog een drietal foto's  KLIK HIER
Geplaatst op 17-10-2012
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 17-10-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Och, "het gebouwke" , wat mooi.


Datum: 18-10-2012
Naam: Peter Heesakkers img

Hopelijk.is het weer een begin van de jaarlijkse versiering en een toevoeging aan de lichtjesroute. Ik herinner me dat de speeltuin al weer heel wat jaren terug ook eens enkele jaren achtereen meedeed aan de lichtjesversiering. Maar het object is in mijn herinnering nooit opgenomen geweest in de eigenlijke lichtjesroute{?} Omdat het object te ver van die route af lag, is er niet serieus over gedacht deze op te nemen.
Vroeger had je ook dat de buurtverenigingen zelf voor de opbouw en afbraak zorgden. Nu is dit een vrijwilligersgroep die hun domicilie in de Pastoriestraat in Woensel heeft.


Datum: 19-10-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Peter, ik denk dat dit ook geen officieel onderdeel van de lichtjesroute is. Ik verwacht dat het speeltuinbestuur hier zelf de hand in heeft gehad.
Mij deed het meteen denken aan de jaren 50/60, als er in de speeltuin zelf verlichting werd gehangen om de jaarlijkse "fensjefer" op te vrolijken en bij te lichten. Een jaarlijks terugkerend evenement in de speeltuin met kraampjes, muziek en dus ook met feestverlichting ........ en ik kreeg van een jeugdvriendje een schuimblok of 2 "bakkesvols" . Wat een feest was dat, als je dan nog in de speeltuin mocht komen, als het al donker werd of was.
Ik wou dat iemand dáár nog foto's van had.


Datum: 20-10-2012
Naam: Ben Brekelmans img

Ik las ergens dat de President Steynstraat dit jaar deel uitmaakte van de Lichtjesroute.
In dat geval vind ik het niet zo vreemd dat " 't Gebouwke" dit jaar zo mooi voor de dag komt. Met zo'n actief speeltuinbestuur verrast dit mij niets. Ongetwijfeld kan inzender en "hoffotograaf" Noud Wijn er meer over vertellen.


Datum: 20-10-2012
Naam: Ad vd Heuvel img

Veel mooie herinneringen heb ik aan de speeltuin. In de tijd dat ik er kwam was mijn oom Gradus de opa van de speeltuin.Samen met mijn neef Gerritje van Oorsouw op zondagmiddag biljarten. Maar ook toen we jonger waren hebben we vaak hele vakantie's doorgebracht in de speeltuin. Met unne fles ranja en een paar boterhammen wilde dat wel lukken. Jammer dat ik niet zo veel geld had Marijke anders haddhu gij van mij ok wel unne schuimblok en un bakkesvol gekrege.


Datum: 22-10-2012
Naam: Kees Wijn img

De buurtbewoners Doornakkers hebben geld bij de regiegroep aangevraagd om een paar straten te verlichten met ornamenten van de \"stichting Lichtjesroute\" en willen dit elk jaar verder uit breiden. Wij, als speeltuinbestuur, vonden dat we niet achter konden blijven en hebben op eigen initiatief het gebouwtje en de boot en het stationnetje verlicht. En volgend jaar willen wij het ook verder uitbreiden. We hopen zo dat de lichjesroute over een paar jaar weer terug is Tongelre.


Datum: 22-10-2012
Naam: Redactie EiB

Bij deze foto zijn nog enkele foto's van Noud Wijn toegevoegd.


Datum: 23-10-2012
Naam: Ben Brekelmans img

Een keigoed initiatief, Kees! Ik dacht het al, hier zit ongetwijfeld dat actieve speeltuinbestuur achter. Dat bestuur dat verder denkt dan de hekken van "onze" speeltuin. Grote klasse! Veel succes gewenst met het in het licht zetten van "nieuw Tongelre". Een lichtend voorbeeld.


Datum: 27-09-2013
Naam: Frits Lieberwirth img

De speeltuin behoorde bij de oude lichtjesroute. Elk jaar werd de fakkel door de Vespa groep gebracht en ook elk jaar kwam de burgemeester met de bus een bezoek brengen.Ik heb ook vele jaren mogen mee helpen. Nu doe ik dit al 29 jaar bij de nieuwe lichtjesroute.