EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12419

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Speeltuin St. Joseph in Tongelre

Beschrijving

En dit is Keesje Wijn, de Keesje Wijn van foto 8674 in de draaimolen van speeltuin St. Joseph in Tongelre. Toen en nu de "Opa" van diezelfde speeltuin. Hij zit onder de nog steeds bestaande lindenboom midden in die speeltuin waarvan de ombouwing een beetje is veranderd. De banken die nu van hout zijn, waren toen van steen, samen met de bak om de boom heen. Het enige speeltoestel dat nog resteert uit de tijd dat wij er speelden, was het "apenrek". Ik heb het nog eens geprobeerd, maar het ging niet echt soepel meer. Bovendien had ik de indruk dat het veel lager was dan vroeger. Ik had een leuke ontmoeting met Kees en heb bij hem een zakje wit-zwart gegeten, in het "gebouwke".


Geplaatst op

10-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-07-2007
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Ja Kees, zo zit je naast mij in de draaimolen en zo ben jij dan de opa van deze mooie speeltuin. Ik hoop dat je er nog een hele mooie tijd van mag genieten, zoals wij dat 50 jaar geleden zes weken schoolvakantie ook deden.


Datum: 12-07-2007
Naam: Dimphie Beks [ Brekelmans ]  
img

Daar ben ik het helemaal mee eens. Mooie tijd daar.


Datum: 12-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ook ik sluit me aan bij de voorgaande Brekelmansen (geen familie overigens, Kees) en dat je ook nog heel lang mag blijven genieten van jouw favoriete sixtiesmuziek, bijvoorbeeld op 9 december a.s. in het Stadspaviljoen (zie www.spanglefish.com/sixties).


Datum: 12-07-2007
Naam: Opa Pierre  
img

Ja opa Kees, ik heb niet met jou op de schommel of in het rek gezeten vroeger, maar woon wel 25 jaar tegenover jou en ik weet zeker dat jij heel lang veel plezier en aandacht zult schenken aan de kinderen in de speeltuin, want zeg nou zelf: je bent soms nog steeds een kind. En ik ben nu zover dat ik zelf met mijn eigen kleinkind naar jouw speeltuin kom om te schommelen en in het rek te klimmen. Om kort te wezen: ik en veel anderen zijn trots op jou.


Datum: 13-07-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Marijke volgens mij is het apenrek niet kleiner geworden maar ben jij wat langer geworden. Heb je nog meer foto's van de speeltuin gemaakt, anders ga ik dat binnenkort een keer doen.


Datum: 19-07-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Och Ellie, buiten Keesje Wijn en het apenrek is er weinig meer dat me herinnert aan de allermooiste speeltuin met de allerhoogste glijbaan van heel Nederland. Het frame van wat eens onze zweefmolen was met die touwladders eraan staat er nog en het apenrek dus. Geen grote en kleine wippen meer, geen grote en kleine schommels, geen twee zandbakken, geen ringen achteraan onder de hoge populieren, geen hoge en lage glijbaan, geen draaimolen met bakjes waaraan je regelmatig een gat in je hoofd haalde omdat je er oneigenlijk gebruik van maakte door er onder door te kruipen en te vroeg omhoog te komen. En toch spelen er weer kinderen, betalen een paar centen, kopen een knots of een zakje wit-zwart in het gebouwke en voor hen is het weer de mooiste speeltuin die er bestaat. Maar er hangen nog een paar vervaagde foto's in het gebouwke en misschien kun jij daar nog wat uithalen. Een paar foto's zullen binnenkort wel verschijnen op EIB omdat ik die al in bruikleen heb gekregen van Opa Kees. En hij is echt een geweldige Speeltuin-opa voor de kinderen, dat heb ik wel gemerkt.


Datum: 19-07-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Dat is dan heel jammer, het is ook al jaren, zo'n 15 tot 18 jaar geleden, dat ik daar nog wel eens kwam met onze kinderen. Toen was er nog redelijk veel hetzelfde als waar wij mee speelden. De familieschommel was toen ook weer de favoriet. Maar voor de kinderen van nu is dit natuurlijk weer geweldig. Ik wacht nog maar even jouw foto's af.


Datum: 13-11-2008
Naam: Kees Wijn  
img

Helaas leeftijdgenoten, de nostalgie is voor ons verdwenen, maar de kinderen die er nu spelen, zeggen over 40 jaar, wat jammer dat die mooie glijbaan met die buis eraan is verdwenen. Maar ik hoop dat de speeltuin er over 40 jaar er nog steeds staat, een wijk zonder speeltuin is geen wijk. Het is de beste ontmoetingsplek voor kinderen en ouders of je nou blank, geel, bruin of zwart bent, iedereen ontmoet elkaar daar. En leeftijdgenoten, kom gerust een keer langs, de koffie staat klaar.


Datum: 14-11-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Doen we heel graag nog een keer Kees. De foto's die we van je geleend hebben, staan klaar om teruggebracht te worden. Ik hoop dat je dan weer een zakje zwart-wit voor me hebt, want die is het lekkerst uit het "gebouwke".


Datum: 14-01-2012
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Nou Marijke...dat ze jou kunnen verleiden met un zakske zwart/wit dat had ik niet verwacht. Vroeger ben ik ook dikwijls in de St. Josephspeeltuin geweest tijdens de schoolvakantie's. Mijn oom, Gradus v.d. Heuvel, was toentertijd de "speeltuin opa" en wij mochten dan van hem gratis naar binnen. Hij woonde in de Memlinckstraat. Toen we wat ouder waren, hebben we vaak in het gebouwke gebiljart op de zondagmiddag, samen met mijn neef Gerritje van Oorsouw, die in de Jan van Riebeecklaan woonde. Ik heb een leuke tijd gehad in dat deel van Tongelre.


Datum: 15-01-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Och Ad, een kinderhand is gauw gevuld. Ik had een heerlijke, gelukkig jeugd daar in Tongelre en een zakje wit-zwart staat daarvoor nu nog symbool.


Datum: 25-04-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

En vanaf vandaag is Kees lid in de Orde van Oranje Nassau! Van harte, Kees. Mensen die zich zo positief onderscheiden als Kees, verdienen zo'n K.O. ook dubbel en dwars. En het fijne is: we mogen hem gewoon Kees blijven noemen!


Datum: 26-04-2014
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Kees van harte gefeliciteerd.


Datum: 26-04-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Kees, van harte gefeliciteerd met je koninklijke onderscheiding. Geniet ervan, samen met Marij en de kinderen.