EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7411

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wandelvereniging St. Joseph uit Tongelre.

Beschrijving

De St. Joseph Wandelvereniging omstreeks 1952/53. Deze foto is genomen in de St. Joseph-speeltuin aan de St. Josephlaan in Tongelre. Nog wat namen in willekeurige volgorde: Toos Bruinings, Marjan Kronenburg, Marietje Kronenburg, Harrie Kronenburg, Marietje v.d. Wouw, Joop Nas, Mientje Schagen, ? v.d. Linden, Henk Palen en Nellie Metternich-v.d. Broek die onder de hoog uitstekende jongen staat in de bovenste rij rechts. Ze is tevens de inzendster van deze foto en woont nog steeds in Tongelre, op 't Hofke. Wie herkent nog meer personen op deze afbeelding?


Geplaatst op

21-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Gevonden Nellie!!! Hartstikkel mooi. Moet nog even verder kijken voor meer herkenning. (Bovendien geloof ik dat ik even moet melden dat de foto verkeerd is geplaatst. De lage glijbaan moet links staan en de hoge rechts. Hier staat het precies andersom.)
+++Ik heb hem gedraaid.Hans+++
Maar dit is wel die prachtige speeltuin met de hoogste glijbaan uit de verre omgeving.
+++Wie heeft deze foto ingestuurd er staat Willem maar Marijke richt zich tot Nellie+++ RaRa?+++


Datum: 09-03-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Kijkend naar die kleine populierkes, vermoed ik dat de foto zelfs ouder is. De St. Joseph-speeltuin is, volgens de aanduiding bij de poort, van 1945.


Datum: 12-03-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En als ik dit lees zie ik het hele spektakel weer voor me. Zonnige dag, al vroeg uit de veren om op de hoek van de Stellenboschstraat klaar te staan en alle clubs te zien binnenkomen. De grote poort van de speeltuin ging dan open en het was echt de hele dag feest. Meestal vertrokken de wandelclubs meteen door de St. Josephlaan, maar soms ook liepen ze eerst een rondje door de Stellenboschsstraat, Johannesburgstraat, Bloemfonteinstraat en Paul Krügerlaan. Dit om de hele buurt te laten meegenieten van dit kleurige schouwspel, en inderdaad allemaal met zingende lopers.


Datum: 12-03-2007
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Inderdaad iedere keer weer een heel spektakel, toen was er nog al eens wat te beleven. Wij konden dat mooi zien van thuis uit, wij woonden recht tegenover de poort van de speeltuin. De speeltuin is ook jarenlang mooi versierd geweest tijdens de lichtjesroute.


Datum: 14-04-2007
Naam: Nettie van de Wouw.  
img

Op de voorste rij zijn de namen van links naar rechts: Jantje Heyers, Piet v/d Kolk, Jo v/d Elzen, ??, ? Kronenburg, Toon van de Wouw, Plasman, ??, Dik Toontje (alleen bekend onder zijn bijnaam), Henk v/d Palen, Harry Kronenburg.
Wij, kinderen van Toon van de Wouw, waren natuurlijk verplicht lid van de wandelclub. Marietje, Betsie, Nettie, Mientje, Antoon en Freddie van de Wouw. Dat op zich was al een kleine wandelclub.


Datum: 26-02-2008
Naam: Daniel van Zanten  
img

De 4e van rechts is mijn opa, Gerard (Gratje) van de Moosdijk.


Datum: 12-03-2009
Naam: Els Oomes  
img

En wat dacht je toen de hele fam. Oomes meedeed?  Wij waren op dat moment ook met een man of zes. Ik vraag meneer V.d. Kolk waar woonde die bij ons in de rij? Ik was met die kinderen bevriend en mijn broers Toon en Peter ook.


Datum: 01-02-2010
Naam: Bep Kuijten  
img

Wie kent nog Bep en Jack Kuijten wonende aan de Jan van Riebeecklaan. Zijn er nog leden die iets meer weten? Ik hoor dat graag. Mijn broer is overleden. Een na bovenste rij staan wij.


Datum: 01-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze foto is n.m.m. aangereikt door Marianne van Cronenburg die ook die vele andere Tongelrese wandelfoto's aandroeg. Marianne woonde destijds volgens mij op de Kaapseweg en tegenwoordig op de Veldm. Smutsstraat. Allebei "nieuw Tongelre".


Datum: 21-06-2010
Naam: Dekkers Schenck  
img

Ik was getipt om hier eens te kijken. Wat geweldig om dat terug te zien! Ik ben Truusje Schenck, en ben jaren lid geweest. Ik woon al jaren in den Bosch.


Datum: 26-06-2010
Naam: Peter Heesakkers  
img

Marianne v. Cronenburg woonde inderdaad op de hoek van de Pres. Steynstraat en de Kaapseweg. Heb nog meegemaakt dat het diverse keren de verzamelplaats van de club of groep was om ergens in en om de stad gezamenlijk per fiets naar een wandeltocht te gaan. En dat spaarde dan weer een dure huur van de bus uit ... Ook deze club moest toen al op de kleintjes letten dus.


Datum: 19-07-2011
Naam: Nellie vd Rijt vd Kolk  
img

Els Oomens stelde de vraag waar de fam. V.d. Kolk woonde. Deze woonde op de Kaapseweg no 55 (middelste rij rechts vanaf de speeltuin).
De familie bestond uit: Hennie, Annie, Nellie en Willie.


Datum: 18-04-2019
Naam: Fred van de Wouw  
img

Middenvoor de voorzitter, mijn vader Toon van de Wouw.