Fotonr.: 18353
Bijdrager Hennie Peels
Jaar: 1955
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |St Josephlaan
Onderwerp.: Personen |Overige Personen |Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

St.Josephlaan

Beschrijving Op zondagmorgen naar de kerk in de St Josephlaan met mijn moeder. Rechts Peter van de Boom . Op de achtergrond de President Steynstraat.
Geplaatst op 05-01-2009

Reacties

Datum: 05-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Ja, elk jaar stond er op dat punt een fotograaf die foto's maakte van de kerkgangers. Om welke Peels gaat het hier, van de kapper?
En ja, 1955, toen waren de mensen uit de Jan van Riebeecklaan en de Pres. Steynstraat ook nog aangewezen op de St. Josephkerk want de Rozenkranskerk bestond toen nog niet.


Datum: 06-01-2009
Naam: Hennie Peels img

Wij woonden met 3 families Peels dicht bij elkaar.
Recht naar achteren, de huizen waar je opkijkt (Pres.Steynstraat) daar woonde Sjef Peels.
Dan op de hoek van de Jan van Riebeecklaan Simon de Kapper. En op nummer op nummer 50 nog een Simon.


Datum: 07-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen img

Die mevrouw die daar achter loopt, zwart haar, oorbellen en trotse blik is volgens mij mevrouw de Weijer uit de Stellenboschstraat.


Datum: 08-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck img

Vanaf ca. 1957 konden bewoners van wijk Herzenbroeken/ Doornakker ook naar de "noodkerk"in het veiling-gebouw aan de Generaal Bothastraat, daar heeft mijn broer Jack ( toen nog Jacky ) zijn eerste communie gedaan. Kan ook 1958 geweest zijn. Vanaf '59 ging ik ook iedere zondag met mijn zus Beppie naar de noodkerk. Hennie, hebben wij elkaar daar niet ooit gezien? Jij met je vader ( hij had zo'n mooie bromstem ). Ik geloof dat wij met z'n allen altijd achterin de " kerk "stonden, achter de veilingbankjes bedoel ik dus.


Datum: 13-01-2009
Naam: Hennie Peels img

Dat van de noodkerk weet ik ook nog, al is het al een halve eeuw geleden. Denk zelfs dat dat zo ongeveer de enige tijd is geweest dat ik graag naar de kerk ging.


Datum: 15-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck img

Wat is nou 'n halve eeuw? Niks toch, die vliegt kei hard voorbij. Wat dat graag naar de kerk gaan betreft, voor mij was het toen heel belangrijk dat ik 'n bepaald iemand weer zou zien. Voor mij sprong er toen wel 'ns 'n vonkje over. Ik denk dat jij die persoon ook nog wel kent! Mijn zus zei wel eens dat er 'n jongen naar mij keek. Als ik dan omkeek zag ik 'n bepaalde man met grijs haar ( toen al ) met opgetrokken wenkbrauwen naar mij kijken. Bloos, Bloos!! Weet jij nog wanneer de "Nieuwe Kerk" ( O.L.Vrouw van de Rozenkrans ) in gebruik genomen is? Eigenlijk heeft die kerk niet lang als zodanig gefunctioneerd. Ik denk zelfs dat die het nog geen halve eeuw heeft volgehouden. Mensen schijnen toch sterker te zijn dan stenen!!!!!!! Waarom moest er zo'n groot gedeelte van die kerk al zo snel afgebroken worden? Wat daar nu nog van overgebleven is hoort eigenlijk bij de Molijn. Heel veel bewoners van dat huis worden na 'n mis van daaruit begraven op het Calixtus kerkhof. Dus het "kerkje" heeft nog wel 'n functie als zodanig. Ik ben er meermaals geweest als er weer 'n begrafenis was van iemand uit m'n "oude" buurt.


Datum: 06-06-2009
Naam: Ben Brekelmans img

Ria, de Rozenkranskerk is in 1959 gebouwd en vervolgens ingezegend door Mgr. Bekkers. Kijk maar eens op foto 10786, foto 12790 en foto 6244. De "Nieuwe Kerk", ja, zoals jij al zegt: in "Nieuw Tongelre"!