EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

13843

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sint Josephlaan Tongelre

Beschrijving

St. Josephlaan gezien vanaf de kruising President Steynstraat in de richting van de Poeijersstraat. Aan de linkerkant nog net een heel klein stukje van de speeltuin.


Geplaatst op

15-10-2007

Reacties:

Datum: 27-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Door de Sint Josephlaan ben ik vaak gelopen toen ik naar een oom en tante ging die in de Rogier van de Weydenstraat woonden. Ik kan mij ook nog enkele families herinneren die daar woonden. De familie Brekelmans had volgens mij een dochter die Dimphie heette. Van de familie Van Soerland ken ik Marianne nog, want die heeft bij de Etos gewerkt op de Tongelresestraat. De familie Sanders woonde op de hoek van de Stellenboschstraat.


Datum: 29-04-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Fam. Sanders op de hoek van de Stellenboschstraat? Over welke jaren heb je het dan Gerard? In de tijd dat ook de families Brekelmans en Van Soerland in de St. Josephlaan woonden, woonden op de hoeken van de Stellenboschstraat de families: Smits, Van Hoek en aan de andere kant richting Paul Krugerlaan: de families Van de Mierden en ik dacht Van Gils.


Datum: 29-04-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Marijke, ik heb het dan over midden jaren 60. Ik dacht dat familie Sanders een dochter had die Bertie heette.


Datum: 29-04-2008
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Die heerlijke St. Josephlaan waar ik mijn kinderjaren heb doorgebracht. Vijf van de zes kinderen zijn er geboren we hebben er een fijne tijd gehad. En die Bertie heette Van Schagen en woonde op de hoek van de Stellenboschstraat.


Datum: 29-04-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Bertie van Schagen woonde in de St. Josephlaan in het huis rechts op de foto waar die grote conifeer voor de deur staat. Dat is inderdaad een hoek, bij de Stellenboschstraat. En als daar die Bertie woonde die Gerard bedoelde, dan kan ik begrijpen dat hij haar naam heeft onthouden, want het was een heel knap donkerharig meisje.


Datum: 14-06-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Vanaf de President Steijnstraat no 2: V.d. Linden, Van Kuik, ?, ?, ?, de heren In het Ven, Schagen. Vanaf de andere hoek: Roos en later Maas, Van Beek , ?, Claassen, ?, ?, ?, Aarts, V.d. Burgt. Andere hoek: Ruiters, Kwappenberg, Rondeel, Bakker, ?, ?, ?, Nas, Derhaag. Dat kan ik me nog herinneren.


Datum: 02-08-2008
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

In het eerste blok woonde op nr. 2  Van Kuik (waar je ijs kon kopen), op 4 V.d. Linden later Semler en nu al ruim 33 jaar Van Munster, op 6 wij (De Graaf), op 8 V.d. Ven, op 10 V.d. Geer, op 12 Mijnheren, op 14 In 't Ven, op 16 Schagen.