EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8931

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Hofstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Martinusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
2e klas St. Martinusschool Hofstraat Eindhoven

Beschrijving

23 juni 1952 is deze foto gemaakt. Ik ben de eerste, links op de foto, die staat. Met het bordje in de hand is Hennie Denkers, daarvoor zit Gerard van Uytrecht. Op de 1e bank, rechter rij, links Bazelmans daarachter Henk Frenken, gevolgd door Willy Jeuken. Dit zijn zo enkele namen waar ik vrij zeker van ben.


Geplaatst op

04-02-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-02-2007
Naam: Camille Braet.  
img

Ik ken nog wel enkele namen van deze foto:
Staande van links naar rechts: Henk de Goey, ...Hendriks, ....., ... ...., Jan Verspeek, ... ..., Jean Ras, ... Vogels, en de leraar Schenkelaars, Jos Verbakel, ... v.Heeswijk, ... ..., ...v. d. Heuvel.
Eerste rij links van links naar rechts:... de Groof, Jos de Greef, Peter v. d. Griend, ... Kuipers, Peter Dekkers(+), Tom Kok, Leo de Haan, ...v.d.Velden, ... ..., ... ..., Peter Bolwerk, ...Vervoort, Harry v.Rooy
Tweede rij van links naar rechts:Willy Mangelmans, Freddy Bijsterveld, Gerrit Gudde, van Ekkendonk, Cor Hendriks, Gerard van Uytrecht, ... Nouwens, Henny Denkers, ... ..., ...Hendriks, Theo van de Kerkhof, Camille Braet, ... ..., Herman Bleys.
Derde rij van links naar rechts:Peter Lenting, Peter van Eyk, Henk Frenken, Karel van Rooy, Willy Jeuken(+), Peter Scheutjes.
Van sommige namen ben ik niet geheel zeker.


Datum: 23-02-2008
Naam: Harrie de Groof.  
img

Leuk deze foto. Ik sta hier ook op, mijn naam is Harrie de Groof.


Datum: 14-05-2009
Naam: Lambert Coolen  
img

Deze klassefoto is heel mooi, maar ik begrijp niet dat ik hier niet bij sta. Volgens mij heb ik n.l. ook in deze klas gezeten, en vind het heel jammer. Mischien ziek geweest?? Heeft iemand uit deze klas nog andere klassefoto's? Ik heb geen een foto van die jaren, door omstandigheden.


Datum: 14-05-2009
Naam: Camlle Braet  
img

Lambert, volgens mij heb jij wel in deze klas gezeten maar een jaar later, want je bent volgens mij een jaar jonger dan ik (mijn geboortedatum is 29-4-1944 ). Maar er zijn wel jongens bij die zijn blijven zitten en die hebben daarom wel,maar dan later, bij jou in de klas gezeten. En oud Tongelre is niet zo groot en men kende elkaar wel.


Datum: 14-05-2009
Naam: Lambert Coolen  
img

Dat klopt, Camille want ik ben van juni 1945. Volgens mij heb ik Crist van Heeswijk+ en Willie van Stiphout ook gezien.
Maar ik heb nog geen foto kunnen vinden van onze klas. Er moeten toch wel ergens foto's van zijn denk ik. In ieder geval is het heel mooi om nog oude bekenden te zien. Ik blijf zoeken.
Groetjes van Lambert Coolen.


Datum: 17-08-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Veel bekende gezichten voor mij. Ik zat toen een klas hoger bij meester Moonen. Bekijk foto 23954. Camille, op de foto staat niet Peter van de Griendt maar zijn jongere broer Lambert. Groetjes aan je zus en mogelijk tot ziens.


Datum: 18-08-2010
Naam: Camille Braet  
img

Antoon  toen ik deze e-mail las wist ik het gelijk, Lambert van de Griendt is goed. We zijn er zelfs nog op de bruiloft geweest met degene die bij hem in de klas gezeten hebben. Groetjes Camille Braet


Datum: 18-08-2010
Naam: Henk de Goeij  
img

Harrie de Groof schrijft dat hij ook op deze foto staat. Waar hij staat dat schrijft hij niet. Is hij die jongen links achter in de hoek??


Datum: 23-08-2010
Naam: Camille Braet  
img

Henk, Harrie de Groof is volgens mij diegene die voor jouw zit , vooraan links.(zie mijn eerste reactie)Diegene die achteraan links staat in de hoek is volgens mij ....Vogels.


Datum: 08-11-2010
Naam: Peter de Greef  
img

Zie mezelf terug, staand achter op de hoek tegen de kast.


Datum: 28-10-2012
Naam: Wil Jeuken  
img

Wow, wat knap dat jullie al de namen nog weten. Kwam per toeval hier terecht, groet,Wil.


Datum: 17-06-2015
Naam: Theo van de Bilt  
img

Deze foto komt mij bekend voor. Ik zat ik in deze klas. Wij gingen samen op schoolreis naar Kaatsheuvel, vlak na de opening van de Efteling. Dat vergeet ik nooit meer. Ik ben toen mijn jas kwijtgeraakt (laten liggen). De jas die mijn opa (hij was opgeleid voor kleermaker) voor mij gemaakt had.