EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22971

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

333 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Hofstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Martinusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Martinusschool klas 4 a

Beschrijving

Achterste rij banken, van voor naar achter van links naar rechts: Jan Rooijakkers, Hans Ketelaars, Van de Moosdijk (Wolvendijk), Schreurs?, Raaymakers (Zweeds Dorp), Ben Verspaget (Radiostraat), Jan Dekkers, ?, Dierikx, ?, ?. Middelste rij banken, van voor naar achter van links naar rechts: Martien van Dinther, Peter Nagelkerke, ?, ?, ?, Wil van Kasteren, Joosten (Loostraat), Jansen?. ?, Van Eijk (Hofstraat), ?, ?, ?. Voorste rij banken, van voor naar achter van links naar rechts: Floor van Run (ELTV tennispark), Van de Velden (Koudenhovenseweg, melkboer), Nelis Keeris, ?, J. van Happen (Locomotiefstraat), Looymans (Locomotiefstraat), Jan Faassen. Achterin staand van links naar rechts: Dhr. Van der Zanden (vervanger van dhr. Ketelaars), V.d. Berk, ?, ?, ?, ?, Jan van Kronenburg.


Geplaatst op

14-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Wim Schreurs ('tHofke, later de Hofstraat) is de leerling van het eerste vraagteken, de leerling achter de persoon met het bord, waarvan alleen het hoofd zichtbaar is, Willie Verhees (Tongelresestraat tegenover het patronaat)?


Datum: 19-02-2012
Naam: A. van Overbruggen  
img

Nogmaals de foto bekeken en dan schieten me toch weer enkele namen binnen.
In de rij aan de muurkant, 4e bank rechts Ad Verhulst (Balistraat), De voornamen van Jansen is Ad (Wolvendijk), van Eijk is Bert en van Looijmans is Albert (Appie), later schoenmaker samen met zijn vader in een werkplaats achter hun huis aan de Locomotiefstraat. Albert kwam dikwijls samen met zijn vader na werktijd nog een partijtje voetbal spelen met andere jongens uit de buurt op den Bult (verlengde van de Locomotiefstraat). Hebben dikwijls mijn voetbalschoenen, met stalen neuzen, gerepareerd en nieuwe lederen noppen met spijkertjes eronder geslagen. In de middelste rij, op de laatste bank rechts is volgens mij Frans Megens uit de (toen) Poststraat.


Datum: 21-06-2016
Naam: Theo van de Bilt  
img

Ik heb niet in deze klas gezeten, maar Floor van Run ( ELTV tennispark) was indertijd een speelkameraad van mij. Floor was mijn buurjongen en een zoon van Sjef van Run, beheerder van tennispark ELTV en voormalig voetbal international die indertijd voetbalde bij PSV als rechtsback. Ik heb in zijn woning zijn trofeeën mogen bewonderen