EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

8801

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Zuivelinrichtingen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Onze melkboer

Beschrijving

De melkboer van de St. Joseph Melkfabriek, hier in de Seringenstraat. Wie herkent hem ?


Geplaatst op

30-01-2007

Reacties:

Datum: 30-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Ja Willy, ik herken hem goed. Hij kwam ook bij ons in de Gladiolusstraat. Volgens mij kwam hij uit Neerwetten en zijn wij een keer bij hem op bezoek geweest, maar toen was ik nog erg jong. Zijn paard poepte elke dag op dezelfde plek in de Gladiolusstraat, ik geloof bij brigadier Kuif voor de deur.


Datum: 30-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

De paarden van de melkboeren van St. Jozef waren best wel slim, ze kenden eigenlijk de hele wijk. Zodra de melkboer bij een voordeur de melk had afgeleverd dan liep vaak het paard al door naar de volgende klant. Maar soms ging het mis. Mijn vader was bakker en reed met een bakfiets met zo'n houten bak. Als hij in een straat stond en hij wist dat de melkboer in de volgende straat was dan liet hij de houten deksel extra hard dicht vallen. Als het paard van de melkboer dat hoorde dan kwam hij meteen naar de bakfiets, om zijn broodje, wat hij altijd kreeg, te halen. Mopperend kwam dan de melkboer zijn paard en wagen weer halen. Leuke tijd .


Datum: 31-01-2007
Naam: Harry van Kuijk  
img

Dit was Willem (Willemke) Renders uit Nederwetten.


Datum: 31-01-2007
Naam: Willie van den Akker  
img

Bedankt Harrie van Kuijk, ik wist wel dat hij uit Nederwetten kwam. Achter op deze foto stond alleen dat het paard Nellie heette.


Datum: 31-01-2007
Naam: Ad Brackel  
img

Voorganger van melkboer met paard en wagen waren de melkboeren met hondekar (voor de 2e W.O. alweer volgens mijn moeder). Die man riep dan hard : Alsjeblief en houdoe! en fungeerde dan ook nog als wekker om +- 07.00 uur 's ochtends op de Trudostraat in Strijp. Melkboeren of SRV-mannen verdwijnen helaas steeds meer uit het straatbeeld (daarom hebben we gelukkig nog deze nostalgische site). Zijn er nog foto's van melkboer met honde(n)kar?


Datum: 31-01-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Hardstikke leuk deze foto van Jo de Melkboer en zeker weten uit Nederwetten bij Nuenen. Het moet zo ongeveer rond 1950 geweest zijn toen mijn ouders uit de Fuchsiastraat een rekening kregen van de gemeente hondenbelasting. Moeder vond dit nog al duur en besloot vanwege het inkomen ons hondje Trixie weg te doen en gaf het mee aan Jo de Melkboer, aan het einde van de straat sprong Trixie van de wagen en daar hing Trixie aan zijn riem te bengelen maaaaaar JO heeft hem gered, in de middag hoorde mijn moeder dat de hondenbelasting een vergissing was en heeft toen Jo zijn moeder gebeld dat we Trixie terug kwamen halen maar zij vertelde dat JO hem mischien wel in het café verkocht zou hebben. We zijn toen (ik achterop de fiets bij moeder) naar Nederwetten gefiets en hebben (gelukkig was Jo thuis) Trixie weer opgehaald. Dit is het verhaal over de fijne mens Jo de Melkboer uit Nederwetten!!!!!!


Datum: 31-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Ad kijk eens naar foto 4208. Daar staat er een op.


Datum: 31-01-2007
Naam: Henk Mariën  
img

Is het nou Jo of Willem(ke) Renders? Laat de geleerden zich daar maar eens over uitspreken. Ik weet het niet


Datum: 31-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Ad, ook na de oorlog waren er nog hondenkarren. Ik herinner me een hond die het erg moeilijk had toen het had geijzeld. Ook herinner ik me het volgende verhaal: De honden hadden hun nachtverblijven in de kelder van de melkfabriek. (St. Petrus??) Door een lekkage in het weekend liep de hele kelder onder water waarbij alle honden verdronken. Dit luidde meteen het einde in van de hondenkar in Eindhoven. De melkfabriek besloot hiertoe omdat een verbod hierop aanstaande was. Kan iemand dit verhaal bevestigen? In 1962 is de hondenkar bij wet verboden. Wet op de dierenbescherming.


Datum: 03-02-2007
Naam: Hennie de Groot  
img

Anne bedoel jij niet foto 7159? Daar staat een melkboer met hondenkar in de Palingstraat tegenover het huis van jullie ome Piet.


Datum: 04-02-2007
Naam: Anne Troost  
img

Nog beter Hennie ik wist dat er een betere was maar had gezocht onder hondenkar en dan komt deze niet bedankt.


Datum: 09-03-2007
Naam: Harry van Kuijk  
img

Het was Willemke Renders.


Datum: 07-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Leo, was dit de melkboer die rond 1956 ook in de Hortensiastraat kwam? Je mocht altijd een eindje op de bok meerijden! Totdat ik er een keer opzat en de vuilniswagen in de straat stond. Het gekletter van die ijzeren vuilnisbakken deed het paard zo schrikken, dat hij met wagen en al op hol sloeg. Ik hoor nog het gerammel van al die kratten waar de flessen in stonden. Dat waren angstige minuten en misschien dat ik daardoor wel altijd ontzag voor een paard heb gehad. Na 10 jaar rijles ben ik er maar mee gestopt.......


Datum: 21-07-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

De melkboerenhonden hebben onze taal verrijkt met het woord "melkboerenhondenhaar", dat werd gezegd van iemand wiens haar en/of haardracht er niet erg verzorgd uitzag. Aangezien niet alleen de hond, maar ook de melkboeren met hun kar zijn verdwenen hoor je het nog maar zelden. Ik vrees voor de arme honden dat hun haar daar onder die karren nogal wat te lijden hebben gehad en hun vacht zichtbaar vaak in aanraking kwam met de ijzeren onderdelen van de kar.


Datum: 21-07-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Een moderne wagen vergeleken bij foto 6234. Deze melkboer heeft ook een periode in de Cyclamenstraat bezorgd, nadat de vorige (Toon van de Wildenberg) zich als fotograaf in Nuenen vestigde.