EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7582

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Seringenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardus Majella

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Gerardus Majella, Seringenstraat

Beschrijving

Enkele namen die ik me nog herinner: Annemieke Vorstenbosch, Juultje van Gestel, Nelly Lamers, Annie van Gemert, Franca Jaspers. Wie herkent zichzelf of kent er iemand van? De naam van de non (rechts) zuster Servatia??


Geplaatst op

27-11-2006

Reacties:

Datum: 24-12-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Ik herken op de achterste rij vierde van rechts Ineke Jansen met grote witte strik, uit de Heggeroosstraat en links naast Juultje van Gestel: Hansje Everstijn uit de Hortensiastraat. Links boven Juultje ook nog Frans van Deursen.


Datum: 26-12-2006
Naam: Jef Marien  
img

Een beetje rechts van het midden op de derde rij van onder met een soort matrozenpakje aan is er een van van Rijswijck uit de Begoniastraat


Datum: 26-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Henk, ik ken alleen Hans Everstijn uit de Leostraat. Ik ken ook nog een Hans Everstijn van de Bolhoedjes maar dat is een lange smalle en Hans uit Leostraat was toch een flinke in mijn herinnering. De andere twee namen zeggen me niets. Van Rijswijk uit de Begoniastraat herinner ik me wel Jef, Klaartje van Rijswijk zat volgens mij bij ons Lieke in de klas. Ik herken nog wel een paar kinderen van gezicht maar namen erbij wordt moeilijker. Ik denk overigens dat dit meer als een klasje is aan het aantal kinderen te zien. De klassen waren wel groot maar meer dan veertig kinderen lijkt me erg veel. Dat aantal paste niet eens in de klas volgens mij.


Datum: 26-12-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Therèse, Everstijn uit de Leostraat ken ik als beheerder/opzichter van de praktijkwerkplaats op de HTS. Hij keek ook in het praktisch jaar de stage-verslagen na. Misschien is de man die jij kent, zijn zoon. Mijn broer zou wel eens gelijk kunnen hebben met die ene van van Rijswijk uit de Begoniastraat. Klaartje was jonger dan ik.


Datum: 26-12-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Hans Everstijn op de foto woonde in de Hortensiastraat.


Datum: 27-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik ben zelf abuis wat de voornaam betreft. Everstijn uit de Leostraat en diegene van de Bolhoedjes heten beiden Kees. En Joep bevestigt ook nog eens dat in de Hortensiastraat ook een fam. Everstijn woonde.


Datum: 27-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Is dat de zelfde Hans Everstijn die verpakkingsontwerper was bij Philips en later in Veldhoven is gaan wonen en die ook iets deed met geluid, bij evenementen etc.?


Datum: 27-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

De geluidsman bij evenementen heet Cees Everstijn, Hennie, en hij werkte m.n. voor Conijn Muziek. Hun Rogier is nu bedrijfsleider van muziekzaak Feed Back aan de Gen. Bothastraat, het pand waar eerst Conijn Muziek was gevestigd.


Datum: 27-12-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Sorry Ben. Je hebt gelijk. Was even in de war. Hans Everstijn was een neef en kende ik van cafe Het Lootsje uit de Frankrijkstraat en die Hans Everstijn is reeds jaren overleden.


Datum: 27-12-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Ik heb het over Hans Everstijn op de foto 2de rij van onder 4de van links


Datum: 27-12-2006
Naam: Henk Mariën  
img

Juist Leo, die bedoel ik ook!


Datum: 28-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

En ik doelde in mijn commentaar niet op de foto maar op Kees (of Cees) Everstijn uit de Leostraat en Kees (of Cees) van de Bolhoedjes. Die kende ik beiden. Ik kan me geen Hans Everstijn herinneren die bij mij in het kleuterklasje heeft gezeten. Ik zelf sta op de bovenste rij, vijfde van rechts met klein wit strikje in het haar. Rechts van mij staat Franca Jaspers, onderste rij derde van links staat Annemieke Vorstenbosch uit de Orchideënstraat, Juultje van Gestel staat rechts van Hans Everstijn.


Datum: 07-03-2007
Naam: Gerard Fabrie  
img

Hans Everstein herken ik ook, hij staat naast Juul van Gestel en woonde inderdaad in de Hortensiastraat en ik dacht het tweede huis naast slagerij Hamers en ook bij deze foto kan ik mezelf niet ontdekken.


Datum: 06-04-2007
Naam: Hans Everstijn  
img

Hans Everstijn op de foto is de broer van Cees Everstijn (CV Eindhoven nu sociëteit d'n Opkikker). Ze komen beide uit de Hortensiastraat. Hans heeft niets met de Bolhoedjes te maken gehad, hij was kapper en is zo'n 9 jaar geleden overleden (reden voor mijn dochter om mij te vragen is er iets wat ik moet weten?). De grootvader van Hans (en Cees en Fer) Everstijn was een broer van mijn grootvader. Ik ben de Hans Everstijn van de Bolhoedjes, daar hebben zij nooit iets (met de Bolhoedjes dan) mee te maken gehad.


Datum: 20-05-2007
Naam: Cees Everstijn  
img

Ik ben Cees Everstijn zat op de Nutsschool in de Floralaan op school en woonde in de Leostraat Hans, Ferrie en Cees Everstjn waren neven van mij. Mijn vader was Wim Everstijn een gaf les op de HTS. Ben getrouwd met mijn buurmeisje Jeannie van Geffen en in Veldhoven gaan wonen en heb een eigen bedrijf in geluid en licht (CEESTIJN GELUID) voor evenementen opgericht. En Hennie ik ben ook nog verpakkings ontwerper geweest.


Datum: 24-07-2007
Naam: Nick Kempers  
img

Ha, die Cees! Wat een verrassing jou hier aan te treffen! Ik kom uit de Cyclamenstraat, en dat is toch dicht in de buurt. Kapot stiksel van leren voetballen lieten we altijd bij Walser op de Leostraat opnieuw naaien, ken je die toevallig? En de familie Fransen woonde vlak bij de hoek met de Aalsterweg bij de beddenzaak, die deed veel voor het jeugdvoetbal bij EVV.


Datum: 09-06-2009
Naam: Dini Baten Josiassen  
img

Ja hoor, 2e rij en 4e van links is Hans Everstijn van de Hortensiastraat, hij woonde niet naast slager Hamers, daar heeft eerst de fam. van Deursen gewoond die een tweeling had en toen de Fam. Kok. Dan kwam Everstijn, dan Vermeulen en Nendels, op nr.9 Josiassen waarvan ik een dochter ben.
Volgens mij is het meisje van de achterste rij, naast Nelleke Lamers, Doortje Meeuwis met dat truitje met die streepjes, zou dat kunnen ze waren dikke vriendinnen. Onderste rij rechts 3e meisje heet Joke


Datum: 09-06-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik dacht dat de tweeling Vermeulen heette, waren beide goede handballers. En Doortje Meeuwis dat klopt Dini.


Datum: 09-06-2009
Naam: Dini Baten Josiassen  
img

Ja Vermeulen had ook een tweeling Jan en Peter maar bij van Deursen hadden ze 2 meisjes Annie en Marijke.
Dat meisje op de onderste rij 3e rechts is Joke Leijten, ik kon eerder niet op de achternaam komen.


Datum: 13-06-2009
Naam: Berty Nendels  
img

Hé hallo Dini...Leuk, ook jou hier aan te treffen. Zelf sta ik ook op de foto...onderste rij, 4e van links. Ik was 5 jaar, waar blijft de tijd hè. Wél moet ik iets corrigeren...Op de hoek was slagerij Hamers...daarnaast woonde fam. van Deursen met dochter Lucia en tweelingdochers Annie + Marijke...ik geloof dat allen overleden zijn...daarna kwam de fam. Everstijn met Ferry, Kees (Carnaval d'n Opkikker), Hans en Margriet die men Pientje noemde. Allen zijn overleden behalve Kees die ik nog elk jaar tegenkom met Carnaval. Dan kwam de familie Vermeulen met de tweeling Jan + Peter. Dan op nummer 7 woonde ikzelf, fam. Nendels met Pieter, Truus, Hannie en Berty. Dan op nummer 9 kwam jij...Familie Josiassen etc..... Jaren geleden hebben we een reünie gehad van de Hortensiastraat in Animali wat zéér geslaagd was.


Datum: 14-06-2009
Naam: Dini Baten Josiassen  
img

Hoi Berty, Nadat de familie Van Deursen, die naast Hamers woonde, is er toch in dat huis de familie Kok komen wonen met Ria, José en Eugenie? Die zijn later verhuisd naar de Chrysantenstraat.


Datum: 15-06-2009
Naam: Berty Nendels  
img

Goedemorgen Dini....Ik denk dat je gelijk hebt maar die kende ik niet....Ik ben trouwens vergeten te vermelden dat de fam. van Deursen ook nog een Frans hadden,,,weet niet of die nog leeft maar die kende ik ook niet, Ook de fam. Everstein had nog een oudste dochter Agnes...die woont iergens in Amerika. Die ken ik eigenlijk ook niet....ik was het kleinste kruimeltje in ons gezin en zij waren veel ouder.
Hans Everstein was altijd mijn "knikkervriendje"....Groetjes