EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20450

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Dahlialaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Dahliastraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

29-06-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-06-2009
Naam: Wim Habraken  

Wat een droevig gezicht! Een straat verderop was de Goudenregenstraat en daar hebben wij gewoond. Heel veel van onze schoolvrienden woonden juist in de Dahliastraat. Mijn Moeder, mijn broer Ad en mijn zus Riek hebben nog in de Dahliastraat gewoond. Vroeger een levendige straat met een actieve buurtvereniging. Ze waren met de Lichtjesroute altijd versierd met heel veel lampjes en de stoet kwam altijd door die straat gereden. Een groot deel van mijn jeugd heb ik daar dus gesleten. Jongens als Jan van der Heijden, Willy Verstappen, Henny Ooms, de twee jongens van Van de Wildenberg en ik vergeet er weer een paar. (zie klassenfoto's zoals 19895)


Datum: 29-06-2009
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Zielig dat nieuwe boompje in een straat die op de slooplijst staat. Wie kwam er op het idee zo'n ding te plaatsen kort voor de sloop?!


Datum: 01-07-2009
Naam: T v.d Broek Kruijzen  
img

Wij hebben met onze familie enkele jaren in de Dahliastraat 20 gewoond, naast fam.Maas { 1956 } met mijn zuster Jannie en zuster Yvonne die daar geboren is. Namen die ik nog herinner in de leuke Dahliastraat: LinotteKnaapen, AlexVerhoeven, Kruijs? In de winkel van v.d.Akker kochten we jakkie.


Datum: 02-07-2009
Naam: T.van den Broek-Kruijzen  
img

Mijn moeder, nu 85 jaar, herinnert zich dat aan de linkse kant van de tunnel ook Kruijzen woonden, Jan en Bettie, schuin tegenover het tunneltje. Ik weet dat ze een avond kwamen kaarten bij mijn ouders , op nr.20. Op18 september,bevrijding,de lichtjesroute,was een groot feest voor ons, als kinderen, alle auto's kwamen door de Dahliastraat. Wij, kinderen, op het stoepje, kijkend naar die belangstellenden. Mijn vader Henk Kruijzen had boven onze huisdeur een echte draaimolen geplaatst, die was denk ik wel een meter hoog, licht erin, draaiende bakjes, daar bleven de mensen even stilstaan, gemaakt in die tijd door hun muziekband (The Blue Stars) en vrienden. Wij kwamen wonen in de Dahliastraat in 1955 en ons Yvonne, mijn zuster, is geboren in de Dahliastraat 20. Toen ik trouwde hebben we gewoond in de Goudsbloemstraat 8 op een boven, wij waren 20 jaar, daarna hebben mijn man en ik de cafetaria in de Seringenstraat gehad en daar is onze zoon geboren. Toen hadden wij ook als klanten de fam. v.d Wildenberg, kenden we goed in die tijd.

Mijn zuster Jannie komt op de reünie, mocht ik ook in Nederland zijn, zou er graag bij aanwezig zijn. Hartelijke groeten en een leuk samen zijn.Tineke v.d.Broek-Kruijzen.


Datum: 03-07-2009
Naam: Frans van Beers  
img

Een diavoorstelling met 56 foto's van de (sloop van de) bloemenbuurt:


Datum: 21-03-2014
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Naar mijn mening is de nieuwbouw zeer geslaagd. Zie bv foto 34999 en 35010.