EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19895

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Orchideeënstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Gerardusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Gerardusschool klas 2

Beschrijving

Klas 2 = Meneer van Loon. Als ik het goed heb is meneer van Loon later priester geworden. De foto van Klas 2, daar zitten de toenmalige Rakkers in uniform op de foto. Rakkers was een (katholiek) antwoord op de verkennersvereniging. De manke Meneer van Gennip uit de Seringenstraat was daar de Kapitein of zoiets van en jufrr. De Bruijn uit de Goudenregenstraat was onze Akka (leidster). Namen die ik nog weet: Beide klassen 1 en 2: Harrie van Vroenhoven, Gerrie Loots, Jan van Gulik, Jantje Jonkers, Hennie de Lau, Gerard Kuijken, Sauter, Ton Dassen, Wim Janssen, Relou, Hennie Ooms, van Gestel, Vossenberg, Jo Derks, Cees Lamoen, Henri Verstappen, Pietje Kamphuis, Rene Rennenberg, Jos Bloks, Graus, Dekkers Stals, Theo Netelbeek, -- tja, vul zelf verder in. Allemaal uit de Gerardusbuurt en ook van de overkant van de Aalsterweg. Ik denk dat Frans Vrijdag ook in onze klas zat.


Geplaatst op

13-05-2009

Reacties:

Datum: 14-05-2009
Naam:  

Wim, als je mijn broer Gerrie Sauter bedoelt kan deze hier niet op de foto staan, 1950 zou wel kunnen. Hij was in 1960 achttien jaar. Wij woonden in de Fuchsiastraat maar in 1960 hadden mijn ouders café Jo Sauter op de Geldropseweg en woonden wij daar ook. Overigens heeft hij wel op de Gerardusschool gezeten.


Datum: 15-05-2009
Naam: Wim Habraken  

Ik denk dat deze Sauter in de Poelhekkelaan woonde en Roel heette.
Trouwens: Op de foto ook nog – Jantje van der Heijden – uit de Dahliastraat. Hoe zou ik die kunnen vergeten!


Datum: 16-05-2009
Naam: Wim Habraken  

De redactie heeft op de grote versie een genummerde foto geplaatst.
Op verzoek de namen in volgorde zoals ik ze me nog herinner. Ik had ze nog nooit eerder opgeschreven. Zo is het er toch nog van gekomen en heb dan nu de namen toch nog. Wellicht met wat reacties dat het echt helemaal compleet gaat worden.
2e klas lagere school 1959 – 1960 St Gerardusschool – Orchideeënstraat – Stratum.
Namen zie de genummerde personen. Omdat het er nogal veel zijn, zijn de nummers soms in het hoofd geplaatst, anders zoveel mogelijk op de borst.

1 Meneer van Loon, 2 Theo Stals, 3 (??) Roel Sauter, 4 Ton Dassen (vader was dir sigarenfabriek), 5 Jos Bloks of van Oers (??-zie 23), 6 ???, 7 Gerrie Loots, 8 Carrie Graus, 9 ???, 10 Jacko de Weijer, 11 Harrie van Vroenhoven, 12 Witteveen, 13 vd Eijnden (?? Van cafe vd Eijnden en rolschaatsbaan)), 14 ???, 15 Pietje Kamphuijs, 16 ???, 17 ??, 18 Willy Verhoeven, 19 Marcelissen, 20 ???, 21 ???, 22 ???, 23 Van Oers of Jos Bloks ?? (zie no 5), 24 ?? (zijn vader was leraar aan de meisjesmulo), 25 Wim Habraken, 26 Wim Jansen, 27 ???, 28 Rennenberg, 29 Relou, 30 Hennie Ooms, 31 Willy Verstappen, 32 ???, 33 Henrie de Lau, 34 Cees (??) Lamoen, 35 Jantje Jonkers, 36 Theo Netelbeek, 37 Dekkers, 38 Jantje vd Heijden, 39 Kuijken (van de bakker Roostenlaan)


Datum: 16-05-2009
Naam: Wim Habraken  

No. 16 zou volgens mij Jo Derks (van de friettent Orcideeënstraat) moeten zijn.


Datum: 16-05-2009
Naam: Joep van de Laar  
img

Meneer van Loon, Jan, is inderdaad priester gewijd en ingetreden in het klooster der Carmeliten. Hij is nu met pensioen en is 74 jaar en leeft in Twente. Als er meer vragen over hem zijn kan ik die denk ik wel beantwoorden, ik ben zijn zwager geworden, 45 jaar geleden.


Datum: 17-05-2009
Naam: Wim Habraken  

No. 24 = Meijs. Dat weet ik nu weer omdat ik zijn vader gezien heb als leraar op de foto (zie 15062) van de Augustinus MULO aan de Le Sage ten Broeklaan.


Datum: 28-07-2009
Naam: Gerrie jonkers  
img

Op de ingestuurde foto's zijn heel wat bekenden uit mijn jeugd te zien. Op een klassenfoto staan Henri de Lau en Jantje Jonkers samen, zij waren neven en goede vrienden. Helaas is Henri op jonge leeftijd overleden en mijn broer Jan dit jaar.
Het doet me goed deze foto's te zien, dat is echt jeugdsentiment.


Datum: 08-11-2009
Naam: Wil Verhoeven  
img

Van de zwager van meester van Loon kreeg ik het bericht dat meester van Loon op 17 Okt.jl. is overleden op 75 jarige leeftijd. Het ging de laatste tijd niet goed met hem. Hij is in Oldenzaal overleden, heeft daar ook als priester gewerkt. Hij is begraven in Zenderen .


Datum: 09-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Ja Gerrie, de tijd staat niet stil - helaas. Ik was er van geschrokken dat Jan was overleden en zo plotseling! Je zus uit Canada heeft nog even wat ge-emaild en ik heb begrepen dat ze foto's enz ook aan jou heeft doorgespeeld. ondanks deze droeve omstandigheden - toch leuk jou op deze digitale manier te ontmoeten. Hoe gaat het verder?
Willy Verhoeven - Hoe is het met jou! Sinds onze schooltijd heb ik jou denk ik niet meer ontmoet! Wat een lange tijd. Ach de man is overleden. In mijn herinnering blijft dit de jonge man die hij is op de foto hierboven.


Datum: 26-12-2009
Naam: Frans Vrijdag  
img

Nr 3 is inderdaad Roel Souter, hij woonde in de Jac. Perkstraat en niet in Poelhekkelaan daar woonde wel Relou op nr. 29.
Nr. 37 is Toon Dekkers uit de Bremstraat


Datum: 28-12-2009
Naam: Wim Habraken  

Zeg Frans. heb jij bij KPN gewerkt of werk je daar nog? Mijn vrouw zit in de schoonmaak en ik heb wel eens verhalen gehoord over een Frans Vrijdag en ik heb altijd gedacht dat moet dezelfde zijn uit Stratum. Klopt dat ook? Waar kenden wij elkaar toch ook alweer van? Rakkers, Kerkkoor? Weet ik veel!!


Datum: 12-04-2011
Naam: Jan van Gulik  
img

Tja, da's ook wat. Ik dacht dat ik ook op de foto stond. Maar nr. 38 is gewoon Jantje van de Heijden uit de Dahliastraat en niet ik. Ik hing dus weer ergens anders uit...!?


Datum: 17-12-2011
Naam: Frans Vrijdag  
img

Henri de Lau is nog een achterneef van me, maar ik heb die familie nooit meer gezien.
Een tante van Henri de Lau was ook een tante van mij, die was getrouwd met Harry Vrijdag uit de 1ste Wilakkerstraat.
Wim Janssen woonde op het Gerardusplein en is ook al heel erg lang geleden overleden, die heeft een ongeluk gehad in Amerilka.


Datum: 28-03-2012
Naam: Wim Tielen  

Aanvulling: nr. 24 = Meijs. Dat weet ik nu weer omdat ik zijn vader gezien heb als leraar op de foto 15062 van de Augustinus MULO aan de Le Sage ten Broeklaan. Dat moet dan Charles Meijs zijn geweest. Zijn broer Paul en ik zaten twee klassen lager.