EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

6974

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kapelaan van Kessel (St. Josephkerk Tongelre).

Beschrijving

Kapelaan van Kessel in de St. Josephkerk in Tongelre. Wie de misdienaars zijn weet ik niet.


Geplaatst op

30-10-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, nu herken ik hem wel. In de tijd dat wij nog kinderen waren vond ik het een oude man maar ik zie hier dat hij eigenlijk nog heel jong geweest moet zijn. Die brede scheiding zal de reden zijn geweest. Hij was wel heel erg aardig.
We hadden nog voor dat hij er was ook nog ene kapelaan Rooijmans. Bij hem was de mis zo uit. De laatste gebeden deed hij zo snel dat je hem niet meer kon verstaan. Het was een hele nerveuse man geloof ik maar ook zeker niet onaardig. Ook hij was aalmoezenier bij de scouting.


Datum: 28-02-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Kapelaan v.Kessel is nu nog pastoor in Stiphout, waar hij toen vanuit onze parochie naar toe ging. Ik heb heel wat missen met hem gediend.


Datum: 28-02-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Kapelaan Rooijmans is toen pastoor in Erp geworden, verder niets meer van hem gehoord of geweten, wel dat ik ook met hem heel veel missen gediend heb... Inderdaad Marijke, zijn eerste woorden waren verstaanbaar, en daarna ratelde hij de gebeden af als wewewewe enz. Met Kapelaan Verwey, later de bouwpastoor, was het van hetzelfde laken een pak, ook bij hem was de mis zo uit....


Datum: 02-05-2007
Naam: Anneke van Esdonk  
img

Deze kapelaan van Kessel gaf godsdienst op de St. Monica huishoudschool in de tijd dat ik hier op school zat. Het was een hele aardige en rustige man en volgens mij ook vrij modern in zijn opvattingen.


Datum: 17-08-2007
Naam: Jan Lijten  
img

Kapelaan van Kessel is onlangs met pensioen gegaan maar blijft op de pastorie in Stiphout wonen om hand- en spandiensten te verlenen. Bij zijn pensioen is aan hem door het gemeentebestuur van Helmond een titel verleend maar welke weet ik zo niet meer. Peter Heesakkers heb jij niet in de Paul Krugerlaan gewoond op de hoek en was jouw vader niet Jan Heesakkers welke ons vader dikwijls hielp in de kerk toen hij nog koster was.


Datum: 20-08-2007
Naam: Peter Heesakkers  
img

Zeker Jan {Lijten). Dit ben ik helemaal, fijn nog van je te lezen.
Ja de Heesakkersen hebben jarenlang mede hun stempel gedrukt op het parochiële leven met allerlei taken. Misdienaars, accolieten, je vader meegeholpen met kerkversieringen vaak heel hectieke toestand want rouw en huwelijksmis op een dag en dan moest het altaar en omgeving weer snel in andere bekleding, gordijnen, lopers enz. omgewisseld worden. Ik woon al sinds '92 niet meer in Tongelre maar kom er nog heel vaak, en evenzo vaak langs je vroegere ouderlijke woning. Fijne herinneringen ook de parochietijd in het algemeen.


Datum: 11-04-2008
Naam: A.M. Beks  
img

De misdienaar met de bril op is Thomas Beks uit de Karnemelkweg.


Datum: 30-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Kwam Kapelaan v. Kessel oorspronkelijk niet van Vlokhoven-Woensel? Kan me een familie v. Kessel uit Vlokhoven herinneren, welke een aantal zonen had, die tot priester zijn gewijd... Dacht o.a. ook een zekere Gerard v. Kessel, een leeftijdgenoot van mij. Meen hem te herkennen van de foto. Wie geeft antwoord? Ze woonden in een van de rij huizen, rechts van de Vlokhovense kerk.


Datum: 01-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Volgens mij heette deze man Jo van Kessel. Is momenteel nog werkzaam in Stiphout.


Datum: 08-01-2009
Naam: Jan Lijten  
img

Kapelaan van Kessel is geboren in Vorstenbosch. Voordat hij in Tongelre kapelaan werd, was hij kapelaan in Reusel.