EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2122

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jozefkerk (2)

Beschrijving

Zo zag er de St Jozefkerk na de verbouwing uit. In 1990 werd alles weer afgebroken om plaats te maken voor appartementen. Vergelijk met foto 2121.


Geplaatst op

02-12-2005

Reacties:

Datum: 15-02-2006
Naam: Robert van Diest  
img

Ik heb er mijn communie nog gedaan ergens begin jaren tachtig en zat dan ook op de bijbehorende St Jozefschool op de Paul Krugerlaan (nu de Tongelaar) en heb er veel gehangen met mijn vriendjes en met mijn bmx crossfiets van de trapjes gesprongen en gestunt dit tot ergernis van de aanwezige pastoor. Maar ja we waren toen rond de 8 jaar oud. Jammer dat het is afgebroken.


Datum: 31-03-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Hoewel het niet onze parochie-kerk was, zijn we hier toch veel naar toe gegaan, domweg omdat het minder ver lopen was dan naar de St. Antonius van Paduakerk. De Rozenkranskerk waar ook wel eens naar toe gingen werd gebouwd in 1959 en is in 1980 weer werd afgebroken. Ervoor in de plaats kwam de Jozef-en Mariakerk. Ik mis op deze (fantastische) site helaas foto's van de Rozenkranskerk in de Gerard Davidstraat/Jan van Riebeecklaan.


Datum: 10-09-2007
Naam: Jolanda Sanders  
img

Ook ik heb hier mijn communie gedaan en ben er zelfs misdienaar geweest (Jolanda van Hemert (Sanders)).
Mijn zus Marion van Hemert (van Dijk) is in deze kerk nog getrouwd.


Datum: 21-11-2007
Naam: Riki van Hedel-SpieringsThijssen  
img

Ik herinner mij als de dag van vandaag de kerstnachtmis. We gingen altijd heel vroeg, pastoor Hermens stond dan altijd op de preekstoel alle kerstliedjes te zingen.
Ook hebben mijn 3 zussen (Mia-Ineke-Anja) en ik hier onze communie gedaan. Wij zijn in deze kerk ook alle 4 getrouwd.


Datum: 21-11-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja en alle liedjes zongen we hard mee, Herdertjes lagen bij nachte, 't is geboren het Goddelijk kind. Rijm lag op de daken, Maria wat zullen wij maken ... wisten wij veel wat we zongen en wat dat allemaal betekende. Het hoorde bij Kerstmis, dat wisten we en het schiep een mooie warme sfeer. Net als die knik-engel bij de kerststal in deze kerk. Een dubbeltje op het schaaltje deed het kopje van de engel knikken. De kerststal stond altijd opgesteld links naast het altaar, aan de kant van de zijbeuk dus.


Datum: 21-11-2007
Naam: Paul van Erp  
img

Ik herinner me de kerststal rechts van het altaar, achter glas. Het waren kleine beeldjes, met een zeer uitgebreide schaapskudde. Volgens mij was de stal eigendom van pastoor Hermes. Wellicht heb ik het over een ander tijdvak. Mijn kerststal dateert van, 1952-1960 ? Daarna heb ik mijn kerkbezoeken gestaakt en was er misschien een andere kerststal.


Datum: 28-03-2008
Naam: Robert W  
img

Als kids klommen we op dak en we gingen ook vaak daar voetballen op dat plein, ook een aantal nachtmissen meegemaakt in die mooie kerk, ik herinner me de sloop nog en vond dat toen best rot, ik heb op deze site al veel mooie foto's gevonden van oude gebouwen die nu weg zijn. Onlangs is heel de wijk waar ik opgroeide plat gegooid, Mesdagstraat, Bosboomstraat etc en ik ben zodoende hier komen kijken...


Datum: 28-03-2008
Naam: Wil van Oers  
img

In de tweede wereldoorlog stak er een kleine antenne uit het torentje, voor een clandestiene radiozender.


Datum: 04-02-2009
Naam: Anke van de Vorst  
img

Paul, ik denk dat de kerstgroep ergens in de jaren '60 inderdaad dan veranderd is. Dit waren prachtige grote beelden gemaakt van hout en ijzerdraad voor de positie van armen, benen etc. Ieder jaar werden ze aangekleed door Sien van de Vorst die daar samen met haar zus Coby dagen mee bezig was. Alles controleren, kleding maken en vermaken, herstellen.. want de poppen moesten tip top in orde zijn. Ik als kind kwam dagelijks over de vloer bij mijn tantes en heb daar meer dan eens met bewondering naar gekeken en was ook trots dat ik die beelden zo van dichtbij kon zien en mocht aanraken.


Datum: 04-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, mooie grote beelden en echt opgesteld links van het altaar. Misschien kan Anke dat ook nog bevestigen. Rechts van het altaar was het Maria altaar met de mooie mozaïek van Maria.


Datum: 04-02-2009
Naam: Anke van de Vorst  
img

Dat klopt Marijke. Mijn huwelijk is ingezegend in deze kerk. En inderdaad rechts naast het altaar was het Maria altaar. Ik herinner me nog dat we daar een kaars hebben ontstoken tijdens het Ave Maria gezongen door mijn broer.


Datum: 17-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

Zie ook reactie bij foto 24311


Datum: 18-09-2013
Naam: Emanuel Otten  
img

De Rozenkranskerk stond aan de Molijnstraat dwars op de Jan van Riebeecklaan.


Datum: 18-09-2013
Naam: Wil van Hout  
img

Staat, bedoelt Emanuel natuurlijk. Het moet n.l. staat i.p.v. stond zijn. Wel in en iets andere "staat". Dat wel natuurlijk..


Datum: 18-09-2013
Naam: Tini van Rooij  
img

Nou Wil, ik denk toch stond want alleen de toren staat er nog en in welke staat deze was na de sloop van de kerk staat op foto 31697. Het huidige ouderencentrum is nieuw en staat er dus gewoon omheen gebouwd.