EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16384

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Poeijersstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jozef Kleuterschool, Poeijersstraat

Beschrijving

De St. Jozef kleuterschool van de zusters Franciscanessen aan de Poeijersstraat 69.


Geplaatst op

20-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-09-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Ja ja als klein menneke van 4 jaar voor het eerst en volledig onvoorbereid naar school. Kom daar tussen gesluierde dames terecht die in mijn ogen niet al te vriendelijk oogden. Heb het toch gered mede omdat al mijn acht broers en zussen altijd in de buurt waren. Volgens mij was de ingang een lange gang vanaf de Poeijersestraat. Voor bij de ingang een winkeltje met huishoudelijke zaken. Voor mij was het toch wennen daar wij op de buiten woonden ver van de bewoonde wereld.


Datum: 06-10-2008
Naam: Kees Wijn  
img

Ja het was inderdaad een lange gang en de zusters die waren erg streng op eentje na, dat was zuster Lorenza. Ik ben daar pas nog in een klaslokaal geweest en het ruikt er nog net als 52 jaar geleden, ik kon me alles nog goed voor de geest halen.


Datum: 23-01-2009
Naam: Peter Cocu  
img

Dag Jan, ik weet het niet zeker maar via deze kleuterschool ben ik ingestroomd in de lagere school aan de Bloemfonteinstraat (St. Jacobus) en heb ik, bouwjaar 1946, bij je in de klas gezeten. Woonde jij niet langs het kanaal?
Leuke kinderjaren maar geen geweldig goede herinneringen aan de nonnen.


Datum: 24-01-2009
Naam: Paul van Erp  
img

Ik heb helemaal geen prettige herinneringen aan dit schooltje. Ik herinner me dat juffrouw Schellekens mij in de WC wilde opsluiten. Waarvoor weet ik niet meer. Uit pure angst heb ik haar tegen haar schenen geschopt met mijn hoge Robinsonschoentjes (gekocht bij de Mangel op 't Hofke, heette natuurlijk Mangelmans). De schop is zo hard aangekomen dat ze enige dagen met haar voet moest rusten thuis. Einde van mijn carrière op de kleuterschool; de enige school waar ik van afgetrapt ben zoals dat heet.


Datum: 22-11-2009
Naam: Bertus van Erp  
img

Hallo Paul: Ik heb dit nooit geweten, maar ik vind het wel een goed verhaal. Je zegt hier dat dit de enige school is waar je van afgetrapt bent. Maar je zou ook kunnen zeggen dat je jezelf er afgetrapt hebt, als je begrijpt wat ik bedoel.


Datum: 08-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Het winkeltje op de hoek van de ingang was van Matheussen. De zoon Adriaan heeft geruime tijd bij DAF gewerkt. Eerst als machinebankwerker/stempelmaker en later als inkoper. Een over het algemeen stille rustige jongen, later man, die ongetwijfeld de zaak thuis niet wou overnemen.