EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2121

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jozefkerk (1)

Beschrijving

Hier zien we de oorspronkelijke St Jozefkerk aan de Poeijersstraat met rechtsachter de gasketel. De kerk werd gebouwd in 1931/32. De voorzijde zou later geheel verbouwd worden. (zie foto 2122)


Geplaatst op

02-12-2005

Reacties:

Datum: 03-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

De gaskittel stond tussen het Eindhovens Kanaal en de Quinten Matsijslaan. Achter de Klima.


Datum: 23-12-2006
Naam: Peter Pilgram  
img

Vanaf 1945 woonden wij in de Gerard Doustraat. Daar hield de wijk ook op. Ook de Ruysdaelbaan hield op ter hoogte van de Gerard Doustraat en achter onze huizen begonnen de velden, in feite braak liggende gronden met hier en daar een sloot. Tussen het begin van de Gerard Doustraat en de Eeckhoutstraat begon een pad richting Poeiersstraat, langs het oude voetbalveld van Tongelre, eindigend vlak voor de St.Jozefkerk. Uit het slaapkamerraam van mijn ouders kon je het kenmerkende silhouet van de kerk niet missen. Uiteindelijk heb ik er, na vele omzwervingen, wel mijn plechtige communie gedaan in 1956.


Datum: 01-09-2008
Naam: Harry Haerkens  
img

Op het grasveldje dat je links voor de kerk ziet liggen werd in 1953/1954 het nonnenklooster gebouwd -nadat kort daarvoor de kerk al was uitgebreid. De nonnen woonden daarvóór in het grote huis in de Jan Tooropstraat hoek latere Jeroen Boschlaan.


Datum: 13-04-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

Al die verhalen kloppen. De kerk werd begin jaren vijftig uitgebouwd en ongeveer voor de helft vergroot. Toen werden ook de voorportalen en deuren aangebracht. De geplande toren is nooit gebouwd. Het verhaal gaat dat pastoor Hermus de prijs te hoog vond en het bedrag dat ingezameld was door de parochie aan één of meerder goede doelen heeft geschonken. Het zusterklooster stond en staat links van de kerk en is inmiddels bestemd voor studentenhuisvesting. Na de zusters hebben de minderbroeders Capucijnen, Franciscanen en conventuelen het pand gebruikt als vormingsfraterniteit voor hun novicen. In de tijd van de minderbroeders verleenden de paters en broeders nogal wat diensten aan de parochie tot het moment dat ze het gebouw opgaven en vertrokken uit Eindhoven.


Datum: 25-10-2019
Naam: Thea TINGA  
img

Ik ben op zoek naar mensen die in de Johannesburgstraat gewoond hebben en dus ook bij deze parochie hoorden. Ik ben bezig met het levensverhaal van mijn oudste zus Tiny Tinga, die haar jeugd hier heeft doorgebracht. Zij wordt 1 december 83 jaar. Zij sprak ook over "processies" waarin zij als "bruidje" meeliep. Kan iemand mij iets meer hierover vertellen? Bij voorbaat dank.


Datum: 27-10-2019
Naam: Ben Brekelmans  
img

Thea, kijk o.a. maar eens naar foto 16626 en foto 16627 en de reacties eronder.