EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5197

Bijdrager:

Jaar:

1976

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

St Josephlaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Josephkerk Tongelre. (2)

Beschrijving

Het Maria-altaar in de St. Josephkerk in Tongelre


Geplaatst op

31-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-01-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dit prachtige Maria-altaar. Een mozaiek geschonken door de parochianen. Ik heb er de sloperskogel tegenaan zien gaan met tranen in mijn ogen.


Datum: 25-07-2007
Naam: Christien Daalder-de Leeuw  
img

Mijn twee zussen hebben ook bij dit mooie Maria-altaar bij hun huwelijk hun 'Maria-opdracht' gedaan. Wij (de familie de Leeuw) zaten altijd in de tweede rij aan de kant van 'onze' Maria. We kwamen altijd via de zij-ingang aan de St.Josephlaan. Vaak wat aan de late kant. Ik had altijd het idee dat de pastoor op ons wachtte voordat hij de kerk binnenkwam. Vaak staken we eerst een kaarsje op bij Maria. Ik heb heel wat uurtjes naar dit prachtige mozaïek zitten kijken, geleund tegen ons mam of tegen ons pap. Het ging ons, maar vooral onze ouders, aan het hart, dat de kerk gesloopt werd. Onze ouders hebben 45 jaar gekerkt in de St. Joseph. De 4 kinderen zijn er gedoopt. Twee kinderen zijn er getrouwd en mijn oudste zoon is er gedoopt. Nu zijn onze ouders èn de kerk er niet meer, maar de mooie herinneringen blijven.


Datum: 25-07-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat een lieve herinnering Christien. Ook wij kwamen altijd door die ingang naar binnen. Eens per jaar stond er een fotograaf in de St. Josephlaan en maakte van de kerkgangers foto's. Recent heb ik ontdekt dat de kruisweg van deze kerk hangt in de kapel van de Rozenkransparochie, aangrenzend aan het bejaardenhuis de Molijn Ook de Rozenkranskerk is al heel lang geleden afgebroken. Ik ben getrouwd in de Rozenkranskerk omdat wij thuis op een geven moment gingen verhuizen naar die parochie maar de St. Jozephkerk blijft de kerk van mijn jeugd, echt mijn lievelingskerk.


Datum: 26-07-2007
Naam: Christien Daalder-de Leeuw  
img

In de Rozenkrans kwamen wij ook wel eens op zaterdagavond. Vooral wanneer we zondagochtend niet naar de St.Joseph konden. De Rozenkranskerk was de kerk van mijn oma en mijn tante Truus haar gezin. Ik weet dat de kruisweg daar nu hangt. De twee parochies zijn jaren geleden samengegaan in de parochie 'Tongelre'. Wat jij een kapel noemt is de 'Joseph en Maria-kerk' van die parochie. Mijn ouders hebben de laatste jaren van hun leven doorgebracht in woonzorgcentrum 'Tongelre' aan de Molijnstraat en gingen in de 'Joseph en Maria'-kerk naar de mis. Er staan verschillende beelden e.d. van de beide parochies. Mijn vaders uitvaart is vanuit die kerk gehouden. Mhr. De Groot van het Dameskoor van de St.Joseph zong mee in het koortje. Dat was voor ons allemaal, maar vooral voor ons mam heel fijn. Mijn moeder is jarenlang alt geweest bij het Dameskoor en heeft zelf heel wat rouw- en trouwdiensten gezongen, waarbij mhr. De Groot dirigent was. Ik ben bij toeval op deze website gekomen en vind het leuk om gedeelde herinneringen tegen te komen. Zelf ben ik niet meer kerkelijk, maar een goede katholieke opvoeding raak je niet zomaar kwijt. Gelukkig niet.


Datum: 26-02-2009
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Hallo Christien, hoe is het met jou? Mooi geschreven van je pa en ma en hoe is het met je zusjes? Wij woonden vroeger op 15 en jullie op 11. In deze kerk ben ik ook getrouwd al bijna 40 jaar geleden. Het deed me wel wat dat jullie dit schreven.