EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3917

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk. (04a)

Beschrijving

Met het zicht op de Leenderweg. Vic hier rechts?


Geplaatst op

19-04-2006

Reacties:

Datum: 19-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Om naar Aalst te fietsen wel, maar wat bedoel je? En in verband met welke foto?


Datum: 19-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Graauwe Hengst en sigarenwinkel hier rechts?


Datum: 19-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Nee, direct na de ingang van het park, naast het gemeentehuis. Dus op de foto verder terug, komt de Le Sage ten Broeklaan en dan een rijtje huizen tot het gemeentehuis.


Datum: 20-04-2006
Naam: Elly Vd Berg  
img

Volgens mij is er nooit een gemeentehuis langs de ingang van het park geweest ik liep er dagelijks langs naar school, er stonden wel rijtjes huizen


Datum: 20-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Vic je had bij foto 2347 iets meer naar links moeten draaien dan waren al die vragen niet nodig geweest.


Datum: 20-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Elly, hoe jong ben je en welke school? Zie foto 2347. En Hans: toen bestond Eindhoven in Beeld nog niet.


Datum: 20-04-2006
Naam: Elly vd Berg  
img

Ik ben 60 en al die gemeentehuizen staan op het stadshuisplein behalve die ene in de rechterstraat. en ik ben in de gasthuisstraat naar school geweest kleuter lagere en de mulo groetjes Elly


Datum: 07-06-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk - v. Dommelen  
img

Het statige oude gemeentehuis met haar ronde ramen stond vroeger op de plaats waar nu de schouwburg is, ik meen zelfs dat het Sancta Ursula heette. Schuin achter de grote ijzeren poort van de ingang van het stadswandelpark. Rechts achter het gemeentehuis, dus al in de Elzentlaan was een politiebureau. Het gemeentehuis staat nog op mijn trouwfoto in 1960. Dan had je naast het park slijterij de Graauwe Hengst en dan de sig.winkel van Droomers, het Molentje. Dan een rij huizen, dan de Le Sage ten Broecklaan, dan een textielwinkel van van Gastel, dan 2 grote woningen, waar Peeters en Grootveld woonde, en dan kwamen die huizen op de foto, maar ik kan me niet herinneren of daar ook nog een winkel was.


Datum: 05-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Het huis rechts met de markies was voor zover ik mij kan herinneren een slagerij en als mijn herinnering mij niet in de steek laat was dat slagerij Romme. Deze is toen vanwege de bouw van het flatgebouw naar de Moreelsebaan verhuisd


Datum: 06-12-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Hallo Guido ik kan me jullie gezin nog herinneren, en weet nog dat jij en je broers bij de Guld zaten. Ben vaak gaan kijken bij optreden voor de Joriskerk.
En is de zaak later naar de noodwinkels aan de Hooghuistraat verhuisd? Weet je nog Bakker Roos en de dames van Iersel met de hoedenzaak. Sanders verf en drogisterij. Die zijn allemaal dezelfde tijd vertrokken van de Leenderweg. Wij woonden op 34.


Datum: 06-12-2006
Naam: Sienie v.d. Hurk- v. Dommelen  
img

Hallo Guido Bax, zie voor de namen foto 889


Datum: 06-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Hallo Sienie, het was dus slagerij Ronnen en niet Romme zoals ik dacht. Deze is inderdaad tegelijk met kapper Hermans van de Aalsterweg naar de Moreelselaan verhuisd. Zie hiervoor foto 5797 en foto5798 Wijzelf, familie Bax hebben tot eind jaren 50 Leenderweg 6 (behangwinkel) gewoond.


Datum: 07-12-2006
Naam: Guido Bax  
img

Hallo Fanny. Ja dat met de guld doen we nog steeds Het klopt dat mijn moeder nog een paar jaar een noodwinkeltje in de Hooghuisstraat heeft gehad. Dat was nadat we vanaf de Leenderweg naar Gestel zjn verhuisd. Bakker Roos en Sanders verf en drogist zijn een eindje verderop de Leenderweg opnieuw begonnen. Ik weet niet of deze winkels er nog zijn. Van de Dames van Iersel weet ik nog dat zij een van de eerste waren die een televisietoestel hadden en daar mochten wij 's-woensdags en 's-zaterdags 's-middags tv komen kijken met diverse kinderen van de Leenderweg. O.a. Zusjes Verhulst (sigarenwinkel overzijde Leenderweg) gebroeders Wim en Leo Peters en wij kinderen Bax.


Datum: 08-12-2006
Naam: Diny Gruijters  

Hallo Guido, op de Leenderweg is Sanders verf en drogist pas ongeveer een half jaar geleden gestopt met de winkel, de rest was al lang weg.


Datum: 27-02-2007
Naam: Piet Smolders  
img

Ja, volgens mij was daar bij die markies Slagerij Romme. Een flinke vent was dat, die slager. Ik moest daar wel eens naar toe. Tussen het gemeentehuis en de Le Sage ten Broecklaan zat ook nog een kapper. Daar heb ik een van de eerste artikelen over ruimtevaart gezien in De Katholieke Illustratie, rond 1950.


Datum: 27-02-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Diny de verfwinkel en drogisterij Sanders heeft eerst vooraan op de Leenderweg gezeten, precies op de plek waar nu de doorgang is naar het parkeerterein van de Biest. En is na de afbraak van de woningen die lagen op de kruising Leenderweg Aalsterweg, verhuisd naar waar ze de laatste jaren gezeten heeft. Ze zijn wel degene die het langst doorgegaan zijn, omdat de zaak overgegaan was naar de zoon.


Datum: 09-04-2007
Naam: Piet van den Hoof  
img

Ik meen dat Sanders vroeger nog gewerkt heeft bij drogisterij Mandigers op de Heezerweg.


Datum: 09-04-2007
Naam: Fanny Bovers  
img

Piet in welk jaar is dat geweest? Want zover ik weet heeft hij altijd in zijn eigen zaak gewerkt.


Datum: 09-04-2007
Naam: Elly v d Berg Smulders  
img

Drogisterij Sanders zat op de hoek Leenderweg / van Santvoortstraat en drogisterj Mandigers zat op de Heezerweg. Tegenover Sanders was een sigarenwinkel van de Hr Jan Jansen, dat was een goede vriend van mijn vader.


Datum: 10-04-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Waarschijnlijk voor 1950, want ik herinner het me ook. Ik was toen bevriend, op de lagere school, met Jan Mandigers.


Datum: 10-04-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Piet, jij hebt het helemaal goed, heel vroeger, (Vic, inderdaad voor 1950) kan ik me nog goed herinneren dat Sanders bij Mandigers werkte en is later voor zichzelf begonnen. Weet nog wel dat Mandigers ook een dochter Corrie had, dezelfde leeftijd als ik.


Datum: 10-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Mandigers had ook nog een dochter Trees en een zoon Toontje. Hij was mijn buurtvriend. Helaas jong gestorven. Met de zoon van Sanders, ik ben zijn naam kwijt, trok ik in mijn kinderjaren ook een tijdje op. Volgens mij zat hij ook op de St. Jorisschool in de Tuinstraat.


Datum: 10-04-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Jan, volgens mij waren dat kinderen van Jan Mandigers, de woninginrichter tegenover de Rozemarijnstraat, daar was ook nog een zoon Pietje. Mandigers van de drogisterij heette zelf Toontje.


Datum: 11-04-2007
Naam: E. v d Berg Smulders  
img

Mijn schoonzusje was verloofd met Toon Mandigers ze hadden al getekend om de zaak over te nemen, en op een morgen op 4 sept (welk jaar weet ik niet meer) hebben ze hem dood op bed gevonden.


Datum: 12-04-2007
Naam: Vic van Lijf  
img

Toon is overleden op 4-9-1973 en ligt begraven op het Joriskerkhof, tesamen met zijn ouders. Vooraan rechts van het middenpad.


Datum: 12-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Sienie. Nu weet ik ook weer dat er tegenover de Rozemarijnstraat een woninginrichtingzaak zat. Maar Jan, Toontje, Trees en volgens jou ene Corrie waren allemaal kinderen van de oude Toon Mandigers.


Datum: 23-04-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Hallo Jan, Jan Mandigers de woningstoffeerder, (hierover ook contact gehad met Vic) had 2 zonen Jan en Piet en een dochter Gijsje (heeft later haar voornaam veranderd). Toen de echtgenote van Jan is overleden is hij later met zijn vrijgezelle buurvrouw Weijtens, voornaam weet ik niet meer, (had met haar broer een kruidenierswinkeltje) hertrouwd. Van Tontje (zoals wij hem noemden) Mandigers, de drogist, kan ik me dus nog alleen Corrie (1933 was de oudste) herinneren en een broertje.


Datum: 24-04-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Sienie. Misschien een misverstand. Jan, Toontje en Trees waren kinderen van Mandigers de drogist en niet van de woninginrichter. De dochter Corrie kan ik mij niet herinneren maar ik heb het dan wel vanaf ongeveer 1955.


Datum: 26-04-2007
Naam: Hanneke Deen-Hugers  
img

Jan Kneepkens, de drogist Mandigers (inderdaad Tontje zoals wij dat uitspraken) had dacht ik 2 zonen. Een heel vroeg als jong kindje overleden ten gevolge van een ongeluk op de Heezerweg en de andere zoon overleden op zijn twintigste. Hier hebben mijn zussen en ik het vandaag bij een bezoek aan het St.Joriskerkhof toevallig nog over gehad. Wij bezochten vandaag de Schalmstraat en omgeving en het kerkhof. Helaas was de St. Joriskerk gesloten. Ik heb wat foto's gemaakt en ga de eerstvolgende dagen een zien of ik ze op deze site kan krijgen maar weet nog niet hoe dat moet, Maar dat komt vast goed.


Datum: 31-05-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Jan en ik praat over 1940 / 1946 toen ik met Corrie Mandigers op de lagere school zat in de Gasthuisstraat. Hoop dat iemand haar ook nog kan herinneren.


Datum: 04-06-2007
Naam: Yvonne Peters- de Roos  
img

Het klopt dat bakker de Roos is verhuisd binnen de Leenderweg. Eerst zat hij op nummer 16. Later zijn ze verhuisd naar de winkel naast Frans Sanders (deze winkel is later weer verkocht aan Mei Wah). Ik weet dit nog heel goed, ik ben de kleindochter van bakker de Roos. Iedere woensdag mocht ik als klein meisje mee met mijn moeder, Zij ging dan haar schoonmoeder (mijn oma) helpen. Van meneer Sanders kreeg ik dan krijtjes en hier mocht ik op de binnenplaats van de bakkerij mee tekenen. Ik heb ook de nodige gebakjes mogen maken in de bakkerij. De winkel staat nu weer te koop.


Datum: 29-07-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Tegenover de Rozemarijstraat aan de Leenderweg woonden mijn grootouders Stolwerk Jacobs. Met als buren de fam. Swinkels, deze huizen zijn gebouwd rond 1926. Later in 1966 is het pand van Swinkels afgebroken, en hiervoor is er toen een pand gezet door de Fam. Vaessen uit Woensel, en dit was een woningstofferings winkel.


Datum: 30-07-2007
Naam: Peter Markus  
img

Was tegenover cafe Waterreus in de bocht van de Leenderweg niet de winkel Eureka van Pieter van der Doelen?
Een eindje verder de Leenderweg op was een fietsenwinkel waar ik in 1959 m'n eerste (tweede handse) bromfiets heb gekocht. Ben de naam van deze zaak vergeten.


Datum: 30-07-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Op de Leenderweg hebben voor de rondweg drie fiets annex bromfietszaken gezeten. Op het eerste stuk voor de Rozemarijnstraat zat Wim Bogers, dan zat richting de Versantvoortstraat fietsenmaker van de Ven dat waren twee broers, verderop voorbij de Lupinestraat zat Bob van Banier.


Datum: 30-07-2007
Naam: Sienie v.d. Hurk-v.dommelen  
img

Fanny, ik weet nog dat de gebr. v.d. Ven eerst een fietsenzaak hadden vooraan rechts op de Aalsterweg waar nu de flat staat waarin o.a. de Graauwe Hengst. Zij moesten daar weg vanwege de flat die daar gebouwd werd.


Datum: 30-07-2007
Naam: Piet van den Hoof  
img

Wim Bogers was een broer van Bogers die een bromfietszaak had op de Boschdijk. Hij was getrouwd met een dochter van de slager (ik meen Verhagen) die daar op de Leenderweg eerst een slagerij en daarna een friettent op deze plaats had.
Bob van Banier heeft ook nog een fietsenwinkel gehad op de Stoutheuvel in Vaartbroek.


Datum: 04-10-2007
Naam: Mia Vijn- v.Hout  
img

Bij het lezen van Heezerweg kom ik veel bekende namen tegen, leuk om het te lezen. Mijn kinderjaren kwamen daar vandaan. Ik heb gewoond op Heezerweg 20. Ik kan Sienie v.d. Hurk-v. Dommelen helpen met de vraag over Corrie Mandigers: zij was oudste dochter van de drogist, ik zat ook bij haar in de klas, ook bij Sienie.


Datum: 16-10-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Als we bromfietszaak Reynders mee tellen die voor het uitstekend pand links zat (later Boerenleenbank) dan zaten er op dit stuk voor de rondweg dus 4 brom(fiets)zaken.


Datum: 16-10-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Hallo Jan ik had het over de Leenderweg Reynders zat op de Stratumsedijk. En bij de broers van de Ven heb ik vaak mijn band laten plakken, eigenlijk moest ik dit zelf doen van ons Pa, maar wat ik ook deed, de band liep weer leeg. Dus heb ik nogal eens mijn zakcentje neer moeten tellen voor het plakken van de band.


Datum: 22-02-2010
Naam: Truus van Rooij-Sanders.  
img

Het klopt dat Frans Sanders bij Mandigers heeft gewerkt, ik weet alleen niet in welk jaar hij voor zichzelf is begonnen.Hij was een broer van mijn vader .