EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5798

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Moreelselaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Moreelselaan. (2)

Beschrijving

De Moreelselaan in de richting van de Jan van Eijkgracht. Vroeger was het altijd druk bij de winkels, nu is het er uitgestorven. Ze zijn allemaal weg; drogist van Rooij, sportzaak Coolen (een oud-voetballer van Eindhoven) vishandel Wassink (geen familie!) schoenenzaak Loonen, de wasserette, van Poppel textiel, slagerij Jos Ronnen - wie kent ze nog?


Geplaatst op

14-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-09-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Op de Moreelselaan 56 is gevestigd de fietsenzaak van Peter Heerings. Zie de fietsen in het fietsenrek. Een echte fietsenmakersfamilie. De ouders van Peter hadden vroeger jarenlang een fietsenzaak op de Geldropseweg 93.


Datum: 14-09-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Bij Peter heb ik twee keer een racefiets gekocht en ik herinner hem als een fanatiek wielerenthousiast. Hij was ook nauw betrokken bij Diekirch - Valkenswaard. Pherini was zijn huismerk en je ziet al dat die naam gevormd is uit P. Herings.


Datum: 14-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Tony Bass of-te-wel Thieu Baats heeft hier volgens mij in zijn toptijd een platenzaak gerund. Helaas is Tony niet meer onder ons.


Datum: 14-09-2006
Naam: Anneke van Esdonk van Valen  
img

Tsja wie kent ze niet, ik ga nog verder terug, de Ster, kruidenierszaak, bakker Fallier, de groentenboer, de kapper (Hermans), een tabakswinkel. Mijn eerste badpak(!) kwam van Poppeliers. Mijn Puch Maxi kwam van Heerings, maar dan inderdaad van de Geldropseweg.


Datum: 15-09-2006
Naam: Ellen Balemans  
img

Ik kan me nog herinneren dat de winkels gebouwd werden (wij waren ongeveer de eerste bewoners van het Burghplan). De tabakswinkel heette sigarenmagazijn Churchill en de groentenboer heette Versteegh-van Rooy. Ik herinner me ook nog Zuivelhuis Hobo.


Datum: 15-09-2006
Naam: Matty van de Zanden  
img

Kapper Hermans met zoon Ad?


Datum: 10-10-2006
Naam: Dick Smit  
img

En wie kent nog de Centra-kruidenier. In mijn gedachten was een van de medewerkers blind.


Datum: 14-10-2006
Naam: Irma van Hoogen  
img

De Centra-kruidenier was volgens mij Jan Gruijthuizen die samen met zijn vrouw Nettie de zaak runde. Later is hij er mee gestopt en is (op de zelfde plaats) een wasserette begonnen.


Datum: 22-10-2006
Naam: Peter Rombouts  
img

De kruidenier heette volgens mij Telghuis en de man was inderdaad blind of zeer slechtziend. Jan Gruijthuizen heeft in die rij een wasserij/stomerij gehad. Ook schoenenzaak Loonen heeft lang in die rij gezeten. Op de hoek waar je recht op kijkt, is de bakkerszaak van Roxs geweest. Daarnaast was de zaak van Tony Bas, nu de winkel van rijwielhandel Heerings. Op de hoek waar de lampen in de etalage hangen, is de voormalige drogisterij van van Rooy.


Datum: 22-10-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Bij Ad en Riky Roxs heb ik na mijn eindexamen nog vakantiewerk gedaan. Ze hadden een heel groot ijzeren apparaat om het roggenbrood te snijden, ik weet nog dat ik dat doodeng vond.


Datum: 27-10-2006
Naam: Ellen Balemans  
img

Ik ken ze ook nog! En niet te vergeten, sigarenmagazijn Chuchill, Zuivelhuis Hobo en op de hoek tegenover de drogist een banketbakkerij. Ik kan me nog herinneren dat de winkels gebowd werden.


Datum: 21-11-2006
Naam: Nico Rombouts  
img

Iedereen heeft het over kapper Hermans, maar volgens mij zat er nog een kapper, namenlijk Mandigers, die had een zoon die Wally heette.


Datum: 30-11-2006
Naam: Piet Snijder  
img

Wie herinnert zich nog schoenhandel Loonen?


Datum: 30-11-2006
Naam: Anneke van Esdonk-van Valen  
img

Schoenhandel Loonen ken ik nog wel, de dochter Lizet heeft bij mij in de klas gezeten. Op foto 3675 staat ze op de bovenste rij, in het midden met haarband volgens mij.


Datum: 30-11-2006
Naam: Piet Snijder  
img

De dameskapper op de Moreelselaan heette Manders en de textielzaak van Poppel.


Datum: 03-12-2006
Naam: Henk Vos  
img

Ik wil graag reageren op de opmerking van Nico Rombouts. Naast de groentenhandel zat inderdaad dameskapsalon Manders. Zij hadden twee zoons: Jan en Wannie. Wannie heeft nog bij mij in de klas gezeten.


Datum: 19-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Ja, al die herinneringen zijn allemaal mooi en aardig, maar waarom vertelt niemand dat ook bakker Roks hier te vinden was. Die bakte heerlijke bananenvlaai. Die haalden we altijd als er bij DAF op onze afdeling iets te vieren was. Dat was wat mij betreft vanaf 1986, maar wat afdeling betreft al langer. Ik weet niet meer wanneer we daar mee opgehouden zijn.


Datum: 19-11-2007
Naam: Jeannette Wassink  
img

Wibo - lees de commentaren hierboven! Roxs wordt hier wel degelijk genoemd.


Datum: 24-04-2008
Naam: Ghislaine de Krom  
img

Ja de wasserette daar moest ik iedere vrijdag na school de was doen. Slepen met waszakken, wat een tijd. Maar ik heb een fijne tijd gehad in dit buurtje. Ik woonde op de Hadewychlaan.


Datum: 10-06-2008
Naam: Ad Roxs  
img

Leuk, om al die herinneringen te lezen van de Moreelselaan. Wij hebben er met onze bakkerij gezeten van dec. 1969 tot 1 okt. 2007. Tony Bass is inderdaad jaren onze buurman geweest, en daarna Peer Heerings die er nu nog steeds zit met zijn zoon Erik. Groetjes aan Jeannette Wassink, en die roggebroodsnijmachine was niet zo eng als het leek.


Datum: 11-06-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Ook woonde er op de Moreelselaan een familie met veel kinderen genaamd Weel. Met Nico Weel heb ik nog op de bedrijfsschool gezeten van de DAF (van 1963-1965).


Datum: 16-11-2010
Naam: Barnier  
img

Vroeger zat hier ook nog een groentewinkel, die beheerd werd door de eigenaresse en haar dochters. De dochters hielden ermee op, omdat geloof ik de moeder heel erg ziek werd. In de fietsenzaak, drogisterij, de wasserette (waarvan de eigenaar reeds is overleden) en de viswinkel kwamen we ook vaak. Mijn vader komt alleen nog daar bij kapper Hermans. En natuurlijk bij bakker Roxs. Zijn zoon Remco zat bij mij in de klas en we hebben ooit in de bakkerij gezien hoe brood werd gemaakt. Het grappige is dat bij mijn dochter op school nu ook het thema bakker is. Vanmiddag gaan ze naar de bakker hier. En daarvan zit de zoon bij mijn dochter in de klas.


Datum: 08-01-2011
Naam: John van Woensel  
img

Deze bakkerij had mijn vader Kees van Woensel, bakker in Tongelre, overgenomen van bakker Ties van Lier. Wij hebben hier een jaartje of wat deze winkel gerund. Ik heb er  toen nog regelmatig achter de toonbank gestaan. Ad Roxs heeft het toen van ons overgenomen. Wij zijn met de bakkerij in Tongelre verder gegaan. Leuke tijd gehad ik had er veel vrienden en vriendinnen.....


Datum: 08-01-2011
Naam: Anneke van Esdonk-van Valen  
img

Toen wij in 1970 van Stratum naar Tongelre zijn verhuisd, was Bakkerij van Woensel voor mij een "echte" Tongelrese bakker die daar al jaren zat. Nooit geweten dat ze ook nog een uitstapje naar Stratum hebben gemaakt, waar ik mijn jeugd door heb gebracht.


Datum: 08-01-2011
Naam: Barnier  
img

Hey wat grappig John dat je vader die bakkerij een tijdje heeft overgenomen. Het leuke is dat wij nu in Tongelre wonen en dat de familie van Tilborg de zaak op hun beurt van jullie heeft overgenomen.


Datum: 21-01-2011
Naam: John van Woensel  
img

Van achter de toonbank had ik zicht op het toen fraaie woonhuis van tandarts, ik meen Dijkstra. Deze had in die tijd een prachtige witte Porsche Targa in de garage opzij van het woonhuis. Ik vond dat toen in 1969 een machtige auto als 15-jarige dat snap je wel, trouwens, om eerlijk te zijn, nu ook nog wel. Zijn assistente van toen, ik meen zijn schoonzus, mocht er ook zijn. Zij kwam regelmatig bij mij in de zaak om puddingbroodjes en zo te kopen, later nog eens gezellig mee wezen carnavallen bij Gerard Need op de Biesterweg. De puddingbroodjes waren geweldig in trek bij de jeugd, zo kwam ik contact met de jongens en meiden uit de buurt, zoals Adrie Coolen, Leo Bernaards, Adje Eikmans, Jack v.d. Merendonk, Albert Kuiten en Manuela Mess en haar vriendin, waar ik de naam van kwijt ben.Vraag me wel eens af hoe het hun vergaan is na al die jaren. Enkele jongens werkten toen bij aardappelhandelaar Versteeg. Leuke tijd.


Datum: 21-01-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

De familie Mes uit de Moreelselaan kan ik me nog goed herinneren. Ik ben geruime tijd bevriend geweest met Hanna Mes, zus van Manuela. Naar mijn mening hadden zij 6 kinderen. Een van de jongens heette Gom en de vader werkte de Daf.


Datum: 21-01-2011
Naam: John van Woensel  
img

Ja, klopt Lieke, het was een groot gezin (goeie klant). Eén oudere zus, haar naam ben ik kwijt. Ze heeft nog even in die tijd, als ik me niet vergis, met zanger Armand (van "Ben ik te min") gegaan. Ze hadden allen mooie namen, maar dat niet alleen, dat weet ik nog wel!


Datum: 21-01-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Hanna Mes was ouder dan Manuela en het was volgens mij Manuela die een relatie had met Armand. Er is later verteld, dat Armand het liedje voor haar had geschreven. Of dit verhaal klopt durf ik niet te zeggen. Mooie namen hadden ze en ja, het waren mooie meiden.


Datum: 21-01-2011
Naam: John van Woensel  
img

Nou Lieke dat denk ik niet want Manuela was pas veertien of jonger. Ze had nog een oudere zus, ik heb er namelijk nog mee gedanst bij Need en had bekijks zat dat weet ik nog goed.


Datum: 21-01-2011
Naam: Anneke van Esdonk  
img

Volgens mij heet zij Marleen, maar helemaal zeker weet ik het niet.


Datum: 22-01-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Helemaal correct Anneke, het was Marleen. Hanna is later enige tijd getrouwd geweest met een broer van mijn zwager. Weer later is zij verhuisd naar Valkenswaard.


Datum: 10-04-2011
Naam: John Pi-Mes  
img

Hi allen, Marleen had een relatie met Armand, Hanna is de oudste, dan komt Gom, Marleen, Angel, Manuela, ik, Inigo en Stefan. Vragen, laat maar weten.


Datum: 10-04-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Omdat ik bevriend was met Hanna, ben ik veel bij jou thuis gekomen. In mijn herinnering een gezellig gezin. Hanna en ik zaten op dezelfde school, zie foto 14711. Omdat ik na een jaar van deze school afging zijn we elkaar uit het oog verloren.


Datum: 10-04-2011
Naam: Monica de Haan  
img

Hadden in de zomer van 1969 de heer en mevrouw Witvoet de wasserette of stomerij die net om de hoek zat niet overgenomen? Zij runden eerst een groot pension in de Nassaustraat. Dat huis is aangekocht voor studentenvoorzieningen en zij zijn toen naar het Burgplan verhuisd.


Datum: 12-09-2011
Naam: Rudy Vogels  
img

Leuk om bij deze foto de fam Mes tegen te komen, voor dat zij daar woonde, woonde de familie nog in Tongelre, op de hoek Kaapseweg - Johannes Vermeerstraat. Misschien dat Manuela mij nog kent?


Datum: 08-03-2016
Naam: Leo Kliebisch  
img

Jan en Nettie hadden daar een levensmiddelenzaak en volgens mij in 1968 zijn ze daar een wasserette begonnen. Tussen hun zaak en Loonen schoenen was toen ook een slijterij.


Datum: 02-05-2016
Naam: Peter Joossen  
img

Ik heb van juni 1970 tot september 1975 bij Ad en Riky in de bakkerij gewerkt. Het eerste winkelmeisje was volgens mij Ans Vonk, ook uit de Moreelselaan. Tony Bass kwam vaak vrijdagnacht in de bakkerij een worstenbroodje eten en even nababbelen. Ad haalde vrijdagavond nog wel eens friet voor zijn bakkerijmedewerkers bij Harrie Verel. De friteszaak van de Moreelselaan in die tijd. Jo en Johnny Wassink van de viswinkel kwamen ook regelmatig even in de bakkerij, kortom, het was een leuke tijd in de buurt en voor mij speciaal de bakkerij van Ad en Riky en dochter Rozan.


Datum: 04-05-2016
Naam: Ad Roxs  
img

Peter Joossen, het was voor ons een aangename verrassing om een berichtje van jou hier tegen te komen. En ik kan me die tijd nog goed herinneren. Ben wel benieuwd naar hoe het nu met je gaat, misschien kunnen we eens contact hebben. Groetjes.
===Ad, je kunt Peter gewoon een mailtje sturen door op zijn naam te klikken. (Red.) ===