EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7896

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Van Everdingenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Uitkijk op de van Everdingenstraat in Stratum

Beschrijving

Deze foto is ergens in de zestiger jaren gemaakt, vanuit de Jan Fijtstraat. De zijstraat (met oude brievenbus) is de Permekestraat en de huizen daarachter is de van Everdingenstraat. De huizen waren hier nog wit(!) Ze zijn later gezandstraald, wat de huizen een stuk frisser maakte, al moesten wij toen dat gedaan werd even flink stofhappen. De "bejaardenwoningen" zijn inmiddels afgebroken en hiervoor in de plaats is nieuwbouw gezet. Deze foto is voor mij echt de zestiger jaren!


Geplaatst op

12-12-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-12-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

O, dit is ècht nostalgie, Anneke! En ja, die bejaardenwoningen herinner ik me nu ook weer! Meteen toen ik dit zag kwam de naam Gerard van de Akker bij me op, hij woonde in de van Everdingenstraat en zat bij mij in de klas. Wat hangt er trouwens in die boom, een fietsband?


Datum: 25-04-2007
Naam: Lia van Valen  
img

Deze foto heb ik ook al lang niet meer gezien. Gerard vd Akker woonde inderdaad schuin achter ons in de van Everdingenstraat. Deze foto is gemaakt bij ons uit het raam. In een van de huizen waar je op keek achteraan woonde mijn eerste vriendje hihi, over nostalgie gesproken. De bejaardenwoningen zijn trouwens afgebroken en er staan nieuwere woningen. Daar woont ook onze stadsprediker Arnol Kox met zijn vrouw, althans daar woonde hij enkele jaren geleden.


Datum: 04-09-2010
Naam: Linda Sanders  
img

Het huisje waar je hier op uitkijkt ( met de brievenbus) was later het huisje waar mijn overgrootmoeder (mevr. Adam) woonde..Ze was vroeger de eigenaresse van een kruidenierszaak op het Varenplein en de vishandel op de Aalsterweg. Hier ben ik als klein meisje nog regelmatig naartoe gewandeld vanaf mijn oma die in de Houckgeeststraat woonde. (Han Sanders)


Datum: 04-09-2010
Naam: Lia van Valen  
img

Wat grappig Linda, ik kende wel een familie Sanders uit de Houckgeeststraat, die hadden twee zoons Alex en Huub (?) Dan zou jij een dochter zijn van een van hen?


Datum: 04-09-2010
Naam: Linda Sanders  
img

Hoi Lia, dat klopt helemaal, ik ben de oudste dochter van Huub. Ons oma woont sinds vorig jaar niet meer op de Houckgeeststraat.