EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

35586

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

232 Burghplan

Straat:

Moreelselaan

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Ondernemersverenigingen

Onderwerp 3.:

Overige Ondernemersverenigingen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Winkeliersvereniging Moreelselaan

Beschrijving

Bij deze foto is een bestellijst waarop behalve meneer pastoor nog 29 namen. Wij nemen aan dat dit alle leden van de vereniging betreft, er staan er maar 21 op de foto. De lijst is met de hand geschreven, sommige namen zijn wat onduidelijk, spelfouten kunnen we corrigeren: Koenraads. Kluijtmans, Teurlings, Weijers, Wiendels, Witteveen, Waagen, Hoes, Leijgraaf, Ronnen, Krijnen, Geenen, Versteeg, Naderman, v. Nollen, v.d. Sande, Krosse, Weimar, Roelofs, v. Pelt, Keisers, v. Leuven, v.d. Heijden, v. Balen, Amrein, Jansen, Masseling, Klerks, Lier.
Het zou leuk zijn als u bij elke naam een nummer kunt zetten en welke branche ze uitvoerden. (Tekst: Redactie)


Geplaatst op

21-11-2014

Reacties:

Datum: 24-11-2014
Naam: Peter Rombouts  
img

Volgens mij zijn alle mannen op deze foto niet allemaal winkeliers van de Moreelselaan. Nummer 12 is zover ik weet slager Ronnen. Nummer 2 zou kapelaan Van de Sande kunnen zijn, maar is niet als zodanig herkenbaar, gezien zijn kleding. De overige heren zijn voor mij onbekend. Wel weet ik dat Van Lier de bakker was, Versteeg de groenteboer. De heren Kluijtmans, Krosse, Van Pelt, Wiendels, Amrein, Van Leuven, Witteveen, woonden wel in het Burghplan en hadden nauwe banden met de parochie Pius X. De naam Hasseling zou wel eens Masseling moeten zijn die op de Jan van Eijckgracht woonde. De andere namen komen mij niet bekend voor. De overige winkeliers uit die tijd die ik ken van de Moreelselaan waren Van Poppel, textielwinkel, Loonen schoenwinkel, Wassink viswinkel, Manders dameskapper, Van Rooij drogist en Telghuis kruidenier.
=== De lijst nagekeken en inderdaad, Masseling i.p.v. Hasseling klopt en is gecorrigeerd in de tekst onder de foto, dank je. (Redactie) ===


Datum: 24-11-2014
Naam: Annelies de Jongh-v.d. Sommen  
img

Ik denk dat op nr. 7 de heer Masseling staat. Hij was hoofd van de lagere school in de Alard du Hamelstraat, de St. Philomenaschool.


Datum: 07-01-2015
Naam: Ton Trienekens  
img

Nr 8 is dhr. Jansen. Deze woonde aan de Jan van Eijckgracht (77) en had zeker geen winkel aan de Moreelselaan. Volgens mij werkte hij bij de Gemeente Werken in Eindhoven. Nr 4 is dhr. Kluijtmans. Nr 5 is dhr. Wiendels. Nr. 7 is inderdaad dhr Masseling, hij woonde ook aan de Jan van Eijckgracht.
Op deze foto herken ik geen winkeliers van de Moreelselaan. Wellicht dat dit een foto is van het Pius-X herenkoor uit die jaren. Ik herken wel een aantal gezichten, maar kan er helaas niet de namen bij zetten.


Datum: 08-03-2016
Naam: Hannah den Dekker - Mes  
img

De heren Kluitmans,Teurlings (11), Krosse en Wiendels waren geen winkeliers, maar zaten volgens mij in het kerkbestuur Pius X.


Datum: 09-03-2016
Naam: Toon Geevers  
img

De heer Teurlings werkte bij DAF en was geen winkelier.


Datum: 15-05-2017
Naam: Jos Weijers  
img

Dit is niet de winkeliersvereniging van de Moreelselaan, maar het uitstapje naar Schiphol van de collectanten van de Pius X Parochie.