EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3046

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

215 Joriskwartier

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Reclame voor de Kever?

Beschrijving

Leuke foto van de splitsing van de Aalsterweg en Leenderweg. Met recht vooruit cafe de Huifkar. Dat was toen ANWB erkend, dat staat tenminste aan de rechterkant op het boeibord. Het lijkt wel een reclame van voor de kever maar toch leuk, een kever met een brilletje. Foto afkomstig van Joop Schoot.


Geplaatst op

17-02-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-02-2006
Naam: Willy van den Akker  

Deze foto is volgens mij rond 1950 gemaakt. In cafe de Huifkar woonde toen Harrie van den Akker, die toen al was aangesloten bij de ANWB. Het was een leuk oud toeristencafeetje waar binnen in de schouw altijd de worsten en een paar stukken ham en spek hingen te drogen. Ieder jaar legde hier ook de processie aan, die te voet uit Valkenswaard naar Handel ging. Ook op de terugweg werd er weer aangelegd, maar dan zaten er veel in de huifkarren die niet meer konden lopen. Ik ben er dikwijls geweest, toentertijd met mijn vader een broer van Harrie.


Datum: 04-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is dus het einde (of het begin) van de Stratumsedijk. Vraag aan Vic en Fanny: zat hier rechts de Graauwe Hengst?


Datum: 04-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Achter de linkse fietsers het cafe De oude vlek. Uitbater Teunissen. Het hele rijtje huizen is gesloopt! In cafe de Huifkar was vroeger een handboogvereniging thuis.


Datum: 04-04-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ja rechts de hoek om zaten de Graauwe Hengst en Walraven met zijn sigaren. Waar de fiets voor staat is nog net de Stratumsedijk.
Aan de rechterkant van de Leenderweg zaten ook nog kleine winkeltjes Bax met behang, Dames van Iersel met hoeden, Bakker Roos, en Sanders met verf behang en drogisterij artikelen. Toen dit afgebroken moest worden. Zijn ze verhuisd verder de Leenderweg op. Sanders is de laatste van deze winkeliers die er nu mee gestopt is.


Datum: 05-04-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

De Graauwe Hengst zat, naar mijn beste weten, in het eerste pand naast de ingang van het park, naast het oude stadhuis. Dus tussen Elzentlaan en Le Sage ten Broeklaan.


Datum: 05-04-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Beste Vic ik bedoel de drankzaak de Graauwe Hengst die ook later langs Walraven in het nieuwe pand zijn zaak had.


Datum: 05-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Bedankt Vic ik bedoelde inderdaad de Stratumsedijk. Ik neem aan dat er geen foto is meer te vinden van dat rijtje huizen bij de Le Sage ten Broeklaan.
Dan nog maar een foto van Stratumsedijk 66, foto 3772. Ach nr 66 dan is dit het einde van de dijk hij begint natuurlijk bij nr 2 aan het Brugeind.


Datum: 06-04-2006
Naam: Willy van den Akker  

Achter de linkse straatlantaarn in die inham daar zat toen Piet Rijnders met fietsen, bromfietsen en Harley Davidson motoren.


Datum: 06-04-2006
Naam: Fanny Bovers  
img

Ja en aan de linkerkant waar de luifel is had EWOFA een kousenzaak en daarlangs zat Broekmans de Slagerij


Datum: 06-04-2006
Naam: Hennie de Groot  
img

Links bij de fietsers, het huis met het luifeltje, dat was volgens mij slagerij Broekmans.


Datum: 20-10-2006
Naam: Menno  
img

Dat witte huisje dat links op de foto staat en wat meer terug ligt staat er toch nog wel?
Wat weten jullie van de toekomst afbraakplannen van andere panden aan de Leenderweg?


Datum: 21-10-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik herinner me dat er aan de linkerkant een zaak was waar je wasmachines kon huren. Van Poppel heette die zaak. De wasmachine heette Hoover, die door mijn moeder destijds werd gehuurd. Je kon er alleen mee wassen en het apparaat was niet groot. Een hele verbetering na het wassen met de hand. De ketel met de was erin stond op een bok en er werd dan gewassen met behulp van een wasbord. Op zondagavond ging de ketel met de vuile was op het vuur om gekookt te worden. Op Maandag was het wasdag. Mijn moeder deed daar zowat de hele dag over en altijd buiten. In de winter droeg ze klompen met hele dikke sokken erin. De klompen werden tussendoor regelmatig even op de kachel gelegd om warm te laten worden.


Datum: 05-03-2007
Naam: P Hertogs  
img

Enkele meters voor de tweede Volkswagen lag in het begin van de jaren veertig een verkeersgeleider op de weg. Er is toen een brandweerwagen van Eindhoven op verongelukt met naar ik me herinner nogal wat slachtoffers. Na dit ongeluk is dit obstakel verwijderd.


Datum: 07-05-2024
Naam: Willem van Bergeijk  
img

Ik heb een koopakte waarin vermeld is dat mijn overgrootvader, Wilhelmus Antonius van Bergeijk, in 1908 het pand aan de Stratumsedijk nummer 66 kocht van Antoon Rovers, koffiehuishouder en bakker te Zesgehuchten.