EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2347

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

217 Looiakkers

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Eindhoven, Sancta Ursula

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sancta Ursula - Gemeentehuis

Beschrijving

Met mijn nieuwe fototoestel (een Petri) ging ik rond. Kruispunt Jorislaan-Stratumse dijk. En het voormalige stadhuis van Eindhoven.


Geplaatst op

30-12-2005

Reacties:

Datum: 30-12-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Petri? Goudkleurig? Halfkleinbeeld? Had ik ook in 1960.


Datum: 31-12-2005
Naam: Vic van Lijf  
img

Nee, gewoon kleinbeeld. Het toestel staat nu bij kapper Hermans, op de Moreelselaan, die ze verzamelt. Nog gekocht via de .....dienst in militaire dienst.


Datum: 17-11-2006
Naam: Gijs Dijsselbloem  
img

Op de binnenplaats achter dit gebouw stond een reusachtige beukenboom, waaronder we in de herfst beukennootjes raapten. Het gebouw is weg, maar de boom staat er nog.


Datum: 20-04-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Was de kapel bij dit gebouw niet later het archief van de Gemeente Eindhoven en ik denk dat daar ook door een ambtenaar huwelijken werden gesloten. Ik meen me te herinneren dat ook mijn oudste zus in 1945 ??? met Theo Vlemmings daar hun burgerlijk huwelijk sloten. Ik kan het hen helaas niet meer vragen.


Datum: 30-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Ik meen dat Sancta Ursula ook in gebruik is geweest als politiebureau. Achter de villa stond vroeger een grote groene aanbouw. Schuin tegenover de villa, op de hoek Stratumsedijk-St Jorislaan stond een schoolgebouw met hele grote boogramen. Ook dat gebouw werd in die tijd door de politie gebruikt. Ik heb het nu over de vijftiger jaren.


Datum: 04-10-2009
Naam: Jan van der Meulen sr  

Links, ter linkerzijde zijde van het gemeentehuis, stond naar ik meen buiten het hek, dat rondom het hele park stond, een hulpostgebouwtje dat bemand werd door de Eindhovense politie of mogelijk door de parkwachter? Op de locatie van dit gemeentehuis bevindt zich thans het huidige trottoir en een deel van de rijweg van de Statumse Dijk, juist voorbij de kruising van de Elzentlaan / Alberingh Thijmlaan met de Statumsedijk richting St Jorislaan.
(Jan bedoel je foto 14007? (Red.))