Bijdrager G.L. Hagens
Jaar: 1962
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Broekseweg*
Reacties
Naam: Hennie de Groot
De winkel waar de auto voor staat is van Jan Hakkert, groenteboer, gemeenteraadslid en lid van de Boerenpartij van boer Koekoek. Het huis wat apart staat was van Vereijken en dan komt de Brouwer met Huishoudelijke artikelen en fietswinkel. Deze foto tegenover de Columbusstraat en drogist en verfwinkel Loomans en cafe Manders waar in 1929 WVVZ opgericht zou zijn.
Naam: Joanita van der Weijden
Dit pand was inderdaad van Jan Hakkert, de groenteboer, voor bekend als ome Jan. Mijn moeder heeft jarenlang bij hem in de winkel gestaan en geholpen. Ome jan s vrouw, tante Rieka heeft hem nog lang overleefd en is gaan wonen op de Samarialaan toen hij gestorven was .
Naam: Joanita van der Weijden
De winkel is inderdaad de groentewinkel van Jan Hakkert, voor mij beter bekend als Ome Jan. Het pand ernaast was hun woon-slaapkamer. Mijn moeder heeft jarenlang bij hem in de winkel gewerkt. Zijn vrouw, Tante Rika, heeft hem lang overleefd en is verhuisd naar de samarialaan en is daar gestorven.
Naam: Jan Hakkert
Wat grappig om deze foto tegen te komen. Jan (Gijsbert) Hakkert was mijn oom naar wie ik vernoemd ben. Zijn broers; Gerrit Jan en Anton (mijn vader) zijn in beide 1950 naar Den Haag vertrokken om aldaar ieder een eigen groentenzaak te beginnen. Ome Jan had zelf geen kinderen, maar was er wel dol op. Waren we op bezoek dan kregen we een literfles limonade ipv een glaasje. Ook een ijsje was een complete maaltijd. Hoewel ik niet zo veel herinneringen aan hem heb, zijn het wel goede
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen
Deze foto kende ik nog niet. Inderdaad Jan Hakkert, het pand dat dwars staat is van Vereijken (verhuisbedrijf), dan komt nr. 231 Piet en later Theo de Brouwer, huishoudelijke artikelen en fietsen plus reparatie en op nr. 229 woonde ik, bij mijn oma Truda van Hoof-Duijsters, manufacturen en stoffenwinkel.
Naam: Han van Dijck
Jan van Iersel zegt dat in het huisje met de luiken de familie Van Empel woonde, maar volgens mij woonde die aan de andere kant tegenover de Pastoriestraat. Daar was ook een soort binnenweg of pad, dat doorliep tot aan de Dommel en parallel liep aan de Brugstraat. De familie Van Empel had een dochtertje dat Marjolein heette. Ik was een jaar of 5/6 en tot over mijn oren verliefd op Marjolein (alleen de naam al!) Ik heb een keer met onze beider ouders en haar gerolschaatst en later nooit meer iets van haar vernomen. Ik ben eigenlijk nog steeds nieuwsgierig wat er van haar geworden is. De herinnering blijft nog steeds in mijn gedachten en dat vind ik raar?
Naam: Gerard van de Vorle
Hallo oude buurtgenoten, mijn naam is Gerard van de Vorle. Wij woonden lange tijd op de Broekseweg 250. Ik kwam jullie site tegen en las jullie stukjes, hartstikke leuk die herinneringen en de verschillen van mening wie waar woonde enz...
Mijn ouders woonden daar vanaf 1955 tot de sloop.
Ik had 2 broers Martien en Bart en vijf zussen Nelly, Mientje, Joke, Gerda en Ria.
Naast ons woonde fam Stark op Broekseweg 248. Zij hadden 4 kinderen: Wim, Doris, Joep en Frans. Dit was een hoekpand naast de Columbusstraat. Op 252 woonden twee gezinnen, boven fam Snoeks en beneden fam Bert Verheijen. Daarnaast het pand van bakker Nooyen en dan het pand van Dijstelbloem, het café. Misschien kan ik jullie helpen met het vinden van de overburen. In de eerste winkel woonde inderdaad Truus van Hoof [manifacturenwinkel] dan de Brouwer [fietsenwinkel], Vereijken [melkboer, later verhuisbedrijf], dan tussen Vereijken en Jan Akkert woonde Fam van de Kerkhof. Het waren wat oudere mensen, was een wat gesloten familie. Hij haalde altijd de collecte op in de kerk samen met de Himpes. Ze hadden een zoon, die deed ontwikkelinghulp. Hij hield regelmatig een tentoonstelling van inheemse kunst.
Dan kwam Jan Akkert, de groentenboer. Hij had altijd kistjes appels, peren en groenten voor de raam staan [die waren pas lekker]. Elk jaar gingen wij voetballen tegen VC Kevelaer. Jan organiseerde dat en betaalde dan ook de busreis, dus was Jan de grote man in Kevelaer.
Daarna kwam een gangetje met toegang en achterom naar de Fam Beeks en de timmerwerkplaats. Achterin woonde Jowie, Corrie en twee kinderen: Annie en Jan Beeks. Daarnaast Mevr.Jansen café van den Heuvel, kruidenierswinkel Geven, slager van Bree. Dan naast Doris van Bree gemeenteopzichter- Bakkerij Korting
Als julle meer willen weten stuur dan nog maar eens een berichtje.
Naam: Nelly van Rooy
Ik vind het kei leuk om deze foto's uit mijn jonge jeugd terug te zien. Wij woonden op nr. 207 een paar deuren van Hakkert af en zo ver ik me kan herinneren was mijn moeder altijd boos als ik er naar de winkel was geweest want dan kreeg ik altijd muntjes voor de elektriciteits meter terug ipv geld. Mijn moeder kon dan weer terug want ze moest geld en geen muntjes. Mijn moeder heet vd Meijden en we woonden naast Bommel. Tegenover ons woonde bakker Latour.
Naam: Frits Hekman
Nelly, dan had jij zeker een oom, die vrachtwagenchauffeur was en trouwde met een Duitse vrouw? In het boek over Woensel van Martien op den Buijs wordt verteld, dat zij naar Duitsland verhuisden, waar zijn vrouw als houthakster kon werken.
Wij woonden op nummer 201; naast Cor de Zeeuw.
Naam: Ben Brekelmans
Normaal gesproken was van Thoor op de Kruisstraat onze groenteboer. Behalve als Jan Hakkert speciale aanbiedingen had, dan moest ik naar de Broekseweg. Zo ook die keer dat ie in het Woensels Belang adverteerde met een pond zuurkool uit 't vat voor een kwartje. Met gratis rookworst, stond er vet bijgedrukt. Toen ons moeder thuis mijn boodschappen uitpakte, ontplofte ze zowat. De gratis rookworst van Jan Hakkert was niet meer dan een lullig knakworstje! En ons vader? Die stond tranen te lachen. Dat verhaal heeft ons moeder nog lang achtervolgd.
Naam: Paul van der Cingel
Ben, was van Thoor op de Kruisstraat niet dichterbij? Maar ik kan me vergissen, als je jong bent, lijkt alles groter. Ik kan me nog herinneren dat een vd jongens van van Thoor bij EVV een kans kreeg, maar ik geloof niet dat veel vervolg heeft gekregen. Die auto is een Vauxhall met de voor die tijd kenmerkende verchroomde versieringen. Ik heb wat chroom moeten poetsen van de auto van mijn vader, overigens geen Vauxhall, zelfs de bumpers waren verchroomd en hij had ook nog witte zijvlakken op de banden, dat was helemaal slavenarbeid om die weer schoon te krijgen.
Naam: Han van Dijck
Maar Ben, ik weet nog dat jij in de Spinnerstraat woonde. De Kruisstraat was wellicht dichterbij dan de Broekseweg, maar ook vlakbij, in de Pastoriestraat zat de familie Kranen, twee vrijgezellige broers (Jan en Frans) en hun vrij ongezellige zuster Kato met hun moeder die ook een groentebedrijf exploiteerden, zij hadden een klein winkeltje en reden met paard (Annie genaamd) en wagen door heel Woensel om hun waren aan de man te brengen. Frans zorgde ervoor dat de wagen tussentijds werd aangevuld met behulp van zijn enorme transportfiets.
Prima mensen die van Kranen. Later zijn ze naar Acht verhuisd.
Naam: Ben Brekelmans
Paul en Han, inderdaad was de Kruisstraat en dus van Thoor dichterbij. Maar wat ik hierboven al aangaf, moest ik alleen naar Jan Hakkert voor de speciale aanbiedingen die hij wekelijks had. Hij adverteerde ermee in het Woensels Belang en vaak golden deze alleen op woensdag. Natuurlijk herinner ik me de twee broers Kranen nog. Ze woonden toch zowat tegenover jullie, Han? Op foto 23797 kom je ze weer tegen.
Naam: Paul van der Cingel
Ben, ik woonde helemaal niet in Woensel, maar ik kende de buurt zo goed omdat ik in de Schoenmakerstraat naar school ging en dan via Kruisstraat, Weverstraat bij jullie langs kwam in de Spinnerstraat. Dat was in de tijd dat daar al die nieuwe huizen gebouwd werden. Ik kwam dus langs je vaders kapperszaak en heb me door hem een aantal keren laten knippen.
Naam: Han van Dijck
Klopt Frits, onze pa heette Theo, hij had samen met zijn broer Gerard een aannemers bedrijf onder de naam Gebroeders Van Dijck en ik heb de eerste twee jaar van mijn leven gewoond in een hutje in de boomgaard van Jan van de Ven aan de Wezelstraat. We hadden water uit de put, verwarming op hout en licht uit de gaskous en petroleumlamp. Volgens mijn vader en moeder was dat de mooiste tijd van hun leven. Later zijn we verhuisd naar Pastoriestraat 34a, dat was exact waar nu de stoplichten van kruising Montgomerylaan en de rondweg staan en nog later naar Verwerstraat 111.
Naam: Frits Hekman
Han, dan heette jouw grootvader Jac en hij heeft het huis voor mijn ouders aan de Broekseweg in 1933 gebouwd; daar ben ik ook geboren.
Dit huis was ontworpen door architect Rooijakkers en is aanbesteed in het café op de hoek van de Bakkerstraat en de Woenselsemarkt. Op foto 7619 staat dit huis als eerste links..
Je had een oom die verbonden was aan schildersschool Sint-Lucas in Boxtel en een tante in Australië.
Frits Hekman.
Naam: Han van Dijck
Klopt helemaal Frits, alleen ben ik geboren in 1952 dus van een geheel andere generatie dan jij waarschijnlijk. Mijn opa heette officieel Jacob en ik had een oom in Australië die Joost heette, hij is inmiddels ook overleden en behoorde vroeger ook tot de fa. gebroeders Van Dijck, verder had ik nog een ome Jan en een zus van pa, tante Tonnie, beiden in Australië en verder nog een oom Pièrre, met de geestelijke naam Broeder Aquino, die frater was in Heijbloem en later in Wolvega. Volgens mij is hij de Lucas-connectie in Boxtel. Ook had ik voor de volledigheid nog een tante Mia, die vorig jaar is overleden op 98 jarige leeftijd.