EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14917

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg

Beschrijving

Chris en Anna Gijsen stappen in hun Fiatje tegenover hun woning onder toeziend oog van schoondochter Alda Gijsen-van Hoof en de kleinkinderen. Op de achtergrond een mooie impressie van de Broekseweg.


Geplaatst op

30-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 30-01-2008
Naam: Peter Verhagen  
img

Aan de overzijde staat een Opel Kapitän. Volgens mij meen ik boven het Volkswagenbusje de witte puntgevel te zien van cafe Van Dongen met daarnaast de markiezen van een winkel (Van Bommel) die op de hoek stond van het pleintje (Groot Broek) aan het begin van de Brugstraat. De bushalte (geel) stond voor Van Vorle. Deze woningen hadden een grote voortuin en stonden verder terug. Daarnaast lag de Columbusstraat met op de andere hoek de twee witte panden waar o.a. Piet Loomans zat met zijn verf en behang. Daarnaast Bavaria-café? En wat betekenen de bordjes naast de deur van de woning bij die Opel, is dit misschien een erkende loodgieter of fitter?


Datum: 31-01-2008
Naam: Toon Wernaart  
img

Is dit Alda van Hoof (getrouwd met Jan Gijsen+) die in Canada woont? Die was in 1963 toch reeds lang naar Canada geëmigreerd? En ertegenover staat hun huis, Gijsen woonde toch in het tweede huis vanaf het café van Jantje Manders. Of het kan een andere Gijsen zijn.


Datum: 01-02-2008
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

Het is Alda van Hoof, getrouwd met Mies Gijsen, die met haar broer Jan van Hoof, getrouwd met Willi Gijsen naar Canada is geëmigreerd. Op deze foto uit 1963 zijn ze op vakantie in Nederland bij haar moeder op de Broekseweg. De familie Gijsen woonde op nummer 238.


Datum: 01-02-2008
Naam: Christ Gijsen  
img

Ik had hier ook al op gereageerd echter waarschijnlijk is er met verzenden iets misgegaan. Het is inderdaad mijn tante Alda. Ik ben namelijk Christ Gijsen (de zoon van Piet en Marietje) en de chauffeur van deze bolide is inderdaad mijn opa Christ. Ik sta achter tante Alda en achter mij staat mijn zus Ans. In de deuropening (naast ons oma dus) staat volgens mij ons nichtje Michelle. Tante Alda en ome Mies zijn in 1954 (samen met ome Thieu en tante Joke) naar Canada geëmigreerd en waren toen dus inderdaad hier op vakantie. Tante Wil en ome Jan (van Hoof) woonden toen al enkele jaren in Canada. Het huis rechts voor de café waar het bovenraam open staat (toen kon dat denk ik nog als je wegging) is het huis van mijn opa en oma. Ik heb deze wijsheid natuurlijk niet van mezelf, maar ben even naar mijn ouders gelopen met deze foto. Heel leuk om op deze manier nog eens iets te weten te komen van vroeger. Ik was toen 3 jaar en weet er echt niets meer van. Nou, ik ben benieuwd of er nog meer reacties gaan komen.


Datum: 17-03-2008
Naam: Frans Verbeek  
img

In het 2e huis vanaf het café woonde de familie van Iersel.


Datum: 18-03-2008
Naam: Willi van Hoof  
img

Het witte huis links op de foto was de drogisterij van Piet Loomans. Rechts daarvan café De Lochtenberg van Manders. In het eerste huis van de rij huizen rechts van het café woonde de fam. Saris, vervolgens de fam. Gijsen. Daarnaast de fam. Rooijakkers, dan de families Van Iersel, Latour (tevens eigenaars van de rij huizen), Fransen, Gudde en tot slot De Geus.


Datum: 19-03-2008
Naam: Frans Smulders  
img

Peter, het winkeltje is niet Van Bommel maar de drankenwinkel van Timmers.


Datum: 11-09-2009
Naam: Peter Smid  
img

Witte Opel HD-46-49 is geen Opel Kapitän, maar een Opel Rekord II uit 1962.


Datum: 16-06-2010
Naam: Joris Cammelbeeck  
img

De foto kan niet uit 1963 zijn, want het nummerbord van de Fiat 500 met AT als eerste letter werd in 1965 uitgegeven. Ik weet dat zo zeker omdat de Peugeot 404 die mijn vader in 1965 aanschafte met de letters AS begon.


Datum: 16-06-2010
Naam: Peter Vermeulen  

En toch vergis je je Joris. AT werd in 1959 uitgegeven. AS met daarachter vier cijfers werd in 1970 uitgegeven voor bedrijfswagens en nooit voor personenauto's. Maar wat jij je herinnert, is het nummerbord dat begon met 4 cijfers en daarna werd gevolgd door de letters AS. Die werd inderdaad in 1965 uitgegeven.


Datum: 14-03-2015
Naam: Ad Thijssen  
img

Is dit Alda van Hoof die vroeger in de Spireastraat heeft gewoond?


Datum: 15-03-2015
Naam: Geertje Op 't Veld-Verheijen  
img

Nee, Ad Thijssen, daar heeft ze nooit gewoond.