EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

7287

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kleding / Manufacturen

Onderwerp 3.:

Truda van Hoof-Duijsters

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Truda van Hoof achter de toonbank.

Beschrijving

Mijn oma Truda van Hoof-Duijsters achter de toonbank van haar manufacturenwinkel aan de Broekseweg 229 te Woensel. De winkel bestaat al zo'n 40 jaar niet meer maar ik heb nog steeds garen, band, knoopjes, drukkertjes, handdoeken en slopen uit de winkel in huis. Ook de ladenkastjes van Ketting, Blau Flagge en Waldes Koh-i-noor drukknopen en de geijkte meetstok waarmee de meters stof werden afgemeten zijn nog in mijn bezit. Helaas is destijds veel verloren gegaan.


Geplaatst op

16-11-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-11-2006
Naam: Tilly van Zoest-Zwanenberg  
img

Toen ik deze foto tegenkwam, dacht ik dat dat mijn oma was. Maar heel toevallig heette ze ook nog Sien van Hoof dochter van Wilhelmus van Hoof. Zoveel gelijkenis dit moet familie zijn.
+++Deze van Hoof heet zelf Duijsters. Toch familie?+++ hans


Datum: 16-11-2006
Naam: Geertje op 't Veld - Verheijen  
img

De meisjesnaam van Truda van Hoof was Geertruida Duijsters en zij kwam uit Budel. Zij is als huishoudster gaan werken op de boerderij van de gebroeders Fried en Toon van Hoof aan de Veldstraat 1 te Woensel. Daarna getrouwd met Fried van Hoof en in 1930 verhuisd naar de Broekseweg 229 en daar een winkel begonnen. In de stamboom van onze familie van Hoof zie ik niet direct een Wilhelmus van Hoof staan. Vooraan in de Pastoriestraat woonde ook een familie van Hoof, hun dochter Wilhelmine heeft nog bij ons gewerkt.


Datum: 10-08-2011
Naam: Janus van Zon  
img

Ik ben Janus van Zon. Mijn moeder was Adriana van Zon-Duijsters en zij was de jongste zus van mijn tante Truda. Ik woon nog steeds in Budel op het zelfde kruispunt waar alle broers en zusjes van tante Trui geboren zijn en wel op dat van de Broekkant en het Heiligstraatje. Deze familie was Hendriek - Elisabeth Duijsters-Jansen. Hun kinderen: Willem - Hendrikus - Truda - Maria el - Maria - Jan - Johanna - Maria Alegoda - Maria Adriana - Adrianus - Gerardus. Mijn exkuus voor de eventuele fouten, ik ben al tachtig jaar, heb nooit geen typen geleerd, het mailen heb ik deels van mijn kinderen maar het meest zelf uitgezocht. Geertje de groeten uit Budel. Ik weet ook nog wel enkele anekdotes van onze familie en over de oorlogsjaren. Toen we met tante Trui, etenswaren ruilden tegen oude en nieuwe kleren voor ons. Als daar belangstelling voor is hoor of lees ik het wel. De beste wensen aan alle bekende en onbekende familie.