EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22651

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg (1)

Beschrijving

In 1950 vestigden Jeanne en Wim Stelleman hun bedrijf in orgelbouw op de Broekseweg 208. Zij kwamen van de Pioenroosstraat, waar Wim met zijn broer Frits de zaak begon. In 1946 verongelukte Frits met zijn motor, op weg naar een klant in Limburg. Waarna Jeanne steeds meer haar man Wim met de orgelbouw mee hielp.


Geplaatst op

17-12-2009

Reacties:

Datum: 31-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Nooit geweten dat Frits Stelleman, van de orgelbouw, die in 1946 is verongelukt met zijn motor, de vader was van Frits Stelleman uit de Woenselsestraat, met wie ik een tijd bevriend was, en die ik destijds leerde kennen als Frits van Bokhoven.


Datum: 11-06-2010
Naam: Frits Hekman  
img

In het huis links van de inrit woonde de familie Van Wezel, die in de voormalige garage op het achterterrein [waar de inrit de toegang van was] een elektro-mechanisch bedrijf had. In het huis van Stelleman woonde daarvoor Van Oers, een boerenzoon uit Son, die uitbater was van café "De Bonte Os" aan het begin van de Demer. In het huis daarnaast [half op de foto] woonde tot 1943 de heer Appeldoorn, wethouder in Eindhoven en later burgemeester van Oss. Later woonde hier op de begane grond Peeters, eigenaar van sigarenfabriek Pedizo.


Datum: 02-07-2012
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Zoals Frits schrijft was het huis met de punt, 208, aanvankelijk het huis van F.A.M. van Oers. In 1943 een fanatieke NSB'er en buurtschapshoofd voor Woensel II (de noordoost hoek van Woensel).