";


Beste Eindhovenaar,

Geïnteresseerd in het heden en verleden van Eindhoven?
Denk dan eens na over een vrijwilligersfunctie bij Eindhoven in Beeld.
Stichting Eindhoven in Beeld wil door middel van een plezierige tijdsbesteding beeld, geluid en kennis over Eindhoven vastleggen en toegankelijk maken voor de stad en haar bewoners.
Het hart van de Stichting Eindhoven in Beeld is het digitaal archief. Dit materiaal komt van Eindhovenaren die onder andere hun albums aanbieden of via de site foto’s opsturen en ook van onze fotografen en cineasten.

Wat doen onze vrijwilligers?
Ons nu al grote archief nog verder laten groeien,
Onze site, facebook e.d. onderhouden,
Exposities opzetten en aanvullende lezingen organiseren,
De “Eindhoven”-bibliotheek uitbreiden,
Eindhovenaren met een verhaal interviewen,
Op locatie presentaties geven.

Onze vrijwilligers zijn geïnteresseerd in foto's, filmbeelden en geluiden uit het heden en verleden van Eindhoven. Zij hebben bij hun activiteiten een grote mate van zelfstandigheid maar werken in teamverband. Om elkaar beter te leren kennen en waarderen wordt zo nu en dan een passende activiteit georganiseerd. Een bezoek aan onze website of aan ons, in het Erfgoedhuis, geeft meer informatie. Onze vrijwilligers hebben altijd tijd voor een bezoeker.

Iedereen met interesse in Eindhoven is van harte welkom als vrijwilliger. Voor sommige functies is kennis over de stad een groot voordeel, maar voor andere functies is dat minder nodig.

Wij zijn op zoek naar:
1. Vrijwilliger die actief wil bijdragen en graag in het bestuur wil meebeslissen over de koers van Eindhoven in Beeld
2. Vrijwilligers met ICT als aandachtsgebied waaronder lokale infrastructuur, EiB-server en intern netwerk, softwarebeheer (applicaties, gebruiksrechten enz.).
3. Vrijwilliger die contacten onderhoudt met de stad, waaronder public relations, contacten scholen, versturen nieuwsbrieven en maken en versturen van uitnodigingen voor lezingen en openingen exposities.
4. Vrijwilligers met wat meer kennis van Eindhoven voor het selecteren en scannen van foto’s en deze opnemen in ons archief door te classificeren.
5. Vrijwilligers die willen meewerken aan exposities als medeontwikkelaar, onderzoeker of schrijver.

In overleg met de nieuwe collega’s wordt afgestemd welke activiteit past en ook hoe die taak op een prettige manier ingevuld kan worden. Tijdsbesteding is minstens één dagdeel van vijf uur (van 11 tot 16 uur) per week in ons Erfgoedhuis. Meer dagen mag natuurlijk ook. Het is daarnaast ook mogelijk van thuis uit bij te dragen. Tweemaandelijks is er een vrijwilligersbijeenkomst. Er is ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën.

Interesse? Neem dan even contact op: 
secretariaat@eindhoveninbeeld.com