EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3348

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Varenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Varenplein.

Beschrijving

Een plein dat geen lang leven meer is beschoren. Het Project Bloemenbuurt-Zuid houdt onder meer verbreding in van de Varenstraat waardoor het hele plein als zodanig verdwijnt. Het plan is dat de sloop van de woningen binnen enkele jaren zal worden gerealiseerd.


Geplaatst op

05-03-2006

Reacties:

Datum: 24-07-2006
Naam: Diny Gruijters  
img

In deze straat ben ik geboren en heb daar mijn jeugd doorgebracht, dat was de Varenstraat en inderdaad dit was het Varenplein. Foto 3348. Ik vond het heel leuk om deze foto te zien.


Datum: 21-12-2006
Naam: Theo van Baalen  
img

Geboren ben ik er niet (dat was op de Leenderweg), maar getogen zeker. In het mooie huis aan de rechterkant op de foto zat in mijn tijd een cafeteria (friettent). Precies aan de andere kant (hetzelfde soort pand) was een kruidenierswinkel gevestigd: De VéGé (waar stond dat eigenlijk voor?). De familie Timmermans! Daarvoor een zuivelhandel van de fam. Jan Keeman. Op het plein voor het tunneltje is nog ooit een H. Mis gehouden, voorafgegaan door een processie en georganiseerd door het bestuur van de Gerarduskerk. Erg jammer dat dit beeld uit Eindhoven gaat verdwijnen.


Datum: 21-12-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Végé staat voor VErkoop GEmeenschap


Datum: 21-12-2006
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Diny, weet jij of Keeman vroeger ook langs de deuren ging als melkboer? Er staat me iets van bij dat onze melkboer Keeman heette.


Datum: 21-12-2006
Naam: Theo van Baalen  
img

Ik weet wel dat Nico, een van de zonen van Jan, met paard en wagen melk rondbracht. Later stapte hij over op een VW-bus van waaruit hij ijs uitventte. Nico is getrouwd geweest met een tante van mij. Ik ken de familie dus wel een beetje.


Datum: 21-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Lieke, onze melkboer heette toch Tiny, zijn achternaam weet ik niet. Maar hij kwam wel met paard en wagen, maar volgens mij niet uit Eindhoven, zie foto 6234. De processie herinner ik me ook nog. Ik heb als bruidje wel eens meegelopen in de Sacramentsprocessie. Er werd over een groot deel van de route door vele vrijwilligers een bloementapijt gemaakt. Joep, mijn man, heeft daar ook nog weleens aan meegeholpen. De pastoor met de monstrans in de handen, liep onder een rood met gouden baldakijn. Dat baldakijn werd dan weer gedragen door 4 acolieten. Ik zie het weer helemaal voor me. Theo, heb jij soms een zus die Wils heet? Ik herinner me een Wils van Baalen van de lagere school (Mariaschool).


Datum: 21-12-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

In de Ranonkelstraat, recht tegenover de Fuchsiastraat, zat ook een melkboer Keeman, naast de kapper (kapperschool) Janssen. Is de melkboer misschien van het Varenplein naar de Ranonkelstraat verhuisd? Hier tegenover (op de hoek Fuchsiastraat, Ranonkelstraat) zat een kruidenier, Lau van Kemenade, een broer van Frans van Kemenade, bekend voetballer van Eindhoven. Nu ik er zo over nadenk was er in de Ranonkelstraat veel keus om je boodschappen te doen. In de Ranonkelstraat zaten: kruidenier Gielen, kruidenier Van Kemenade, melkboer Keeman, groetenboer Lamers, slagerij Hamers, groentenboer Van Lieshout, groentenboer Van Rooij, sigaren, sigaretten en snoepgoed Heinen, chocolaterie Willems (in willekeurige volgorde).


Datum: 21-12-2006
Naam: Theo van Baalen  
img

Thérèse, bedankt voor je aanvulling op de sacramentsprocessie. Wils is een nichtje van me en woonde vroeger in de Goudenregenstraat. Als je iets meer wil weten over onze familie (oorspronkelijk nest is Café Casino aan de Aalsterweg) dan stuur me maar een mailtje. Over de fa. Keeman wat betreft Nico kan ik melden dat deze tweede helft van de jaren 60 geëmigreerd is naar Canada. Zijn vader en moeder waren toen reeds gestorven. Dus of de Keeman aan de Ranonkelstraat een familielid is ligt voor de hand, maar bevestigen kan ik het niet.


Datum: 06-02-2007
Naam: Joep Van De Laar  
img

Ik dacht dat het Varenplein het plein is wat de Violierstraat en de Bremstraat verbindt. Ik ben geboren in de Violierstraat en heb daar 24 jaar gewoond. Of heb ik het fout dan is dat altijd al geweest. Woonde daar ook niet Willie Trobben, in die tijd een bouwkundig tekenaar? Hij had zijn kantoor boven de boog.


Datum: 06-02-2007
Naam: Diny Gruijters  

Even antwoord geven op Joep van de Laar, de persoon waar jij het over hebt woonde in de Leostraat en ik dacht dat hij Willy Strobbe heette. Hij had inderdaad zijn kantoor boven de tunnel of boog.


Datum: 06-02-2007
Naam: Willy van den Akker  

Ook nog even melden dat Willy Strobbe een hele goede en bekende bokser was in Eindhoven en omgeving.


Datum: 17-02-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Mijn oma en opa (Jonkers) woonden in de Bremstraat en noemden het pleintje tegenover haar inderdaad het Varenplein, maar officieel was er volgens mij geen Varenplein. Het was allemaal Varenstraat.Met Diny Gryuters ben ik nog ooit bevriend geweest, ik weet niet of ze dat nog weet. En de namen Theo van Baalen en Joep van de Laar komen mij ook heel bekend voor. Zelf woonde ik in de Roostenlaan.


Datum: 25-02-2007
Naam: Ine Raats -meijlaers  
img

Mijn opa en oma hebben in de Varenstraat gewoond. Ik herken het wel, mijn vader is er geboren en heeft een tijd bij mijn opa en oma boven gewoond en daar ben ik geboren. Ze heetten fam. Meijlaers, hadden 1 zoon, Louis, 3 dochters, Annie, Thea en nog een, maar daar weet ik de naam niet van. Ze is tijdens de oorlog overleden. Ik weet ook nog dat ze naast juffrouw Gooiarts woonden.


Datum: 03-04-2007
Naam: Tine de Vos Dikland  
img

M'n oom en tante Riemer en Tine Bouma waren de eigenaars van de kruidenierszaak net voor de oorlog. Maar ze hebben die door de oorlog verloren. Ze zijn daarna naar Woensel verhuisd.


Datum: 06-04-2007
Naam: Yvonne Driessen-Romein  
img

Al heel mijn leven woon ik in de Varenstraat en heb er ook een prachtige jeugd beleefd. Familie Bep Meijlaars woonde op nummer 60. En Theo (en zusje Jetje), woonden jullie op 43? Ik ben toentertijd ook vriendin geweest met Rozemarie Strobbe. Ook met Ellie en Gerrie Jonkers en Gerrie Dekkers (van de grote familie uit de Bremstraat 16).


Datum: 06-04-2007
Naam: Ine Raats -meijlaers  
img

Ik weet niet of je mijn grootouders bedoelt, maar die woonden niet op 60 maar op 73 en ik weet dat er verder geen familie met de naam Meijlaers in Eindhoven woont dan alleen mijn ooms en tantes en neven en nichten en dat zijn er niet veel.


Datum: 06-04-2007
Naam: Theo van Baalen  
img

Hallo Yvonne, wij woonden vroeger op nr. 45 (links naast 't gangetje) en later nog schuin tegenover op nr. 36. Buren uit die tijd (Hendriks en ook van Baalen). Leuk dat jij daar nog steeds woont.


Datum: 28-04-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Ik ben geboren op Varenstraat 39, daar woonden ook mijn opa en oma. De melkboer Keeman kwam uit Aalst, zijn dochter Aagje trouwde met Wim Timmermans en die zijn verder gegaan met de Végéwinkel. Ik woon nu weer in de Dahliastraat. Het Varenplein, dat dus echt zo heet, gaat in 2008 gesloopt worden, het wordt dan Varenlaan.


Datum: 10-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Ik ben geboren op de Leostraat 19 en ging dan achteruit door het brede pad naar de Varenstraat. Op de hoek woonde de familie Huibers, hun voordeur was in de Bremstraat. Via de Varenstraat liep ik dan naar het Varenplein en dan onder het tunneltje door naar de Gerardusschool in de Orchideeënstraat.


Datum: 10-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Ja dat klopt, rond 1960 zijn er garages gebouwd tussen de Leostraat en de Varenstraat. Wij gingen daar toen vaak rolschaatsen. Naast de uitrit (Varenstraat) woonde Pieta van het Hof. Kregen we altijd iets lekkers van. En volgens mij woonde Maria v. Empel dan naast jou Tommie? Naast een gangetje als ik het goed heb.


Datum: 10-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Ja, de fam. Van Empel woonde naast het gangetje, daarnaast woonde de fam. Holten en daarnaast woonde ik. Ik trok veel op met Adje van de Ven (The Phantoms), met Tonny de Jong uit de Bremstraat en Tjeu van Vroenhoven die tegenover ons woonde op de Leostraat. Bij Corry van Rennes uit de Bremstraat kwam ik ook veel. De fam. Van Hof kan ik me niet herinneren, maar daarnaast woonde de fam. Van Erp, hij was de broer van Noud van Erp (wie kent hem niet). Een aantal jaren geleden is er nog een reünie geweest in de Meiboom in Aalst van de blok Leostraat-Roostenlaan-Varenstraat-Bremstraat. Het was heel gezellig, en dit was opgezet door ik dacht Truusje v.d. Zanden uit de Bremstraat. Dit zou eigelijk nog eens overgedaan moeten worden, om alle oud-buurtgenoten weer eens te ontmoeten.


Datum: 11-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Ik heb van een reünie nooit iets gehoord. Dat zal inderdaad wel leuk zijn om alle oud-buurtgenoten weer eens te ontmoeten. Vooral nu alles gesloopt wordt. Ik ben in 1952 geboren in de Varenstraat en woon er nog steeds. Daarom zal het best raar zijn als alles plat gaat. Ja, Adje (The Phantoms) supergezellige tijd bij `t Zoldertje.


Datum: 12-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Ik ben het met je eens Yvonne, een reünie zou gezellig zijn. Ken jij jufrouw Mellema nog? Die woonde in de Varenstraat op 35. Daar hadden alle kinderen schrik van en waarom weet ik nu nog niet? Misschien iets voor jou Tommie om te organiseren?


Datum: 12-06-2007
Naam: Lian Heerings-vd Heijden  
img

Hallo Yvonne, Gerrie Dekkers woonde inderdaad in de Bremstraat, zij is een schoonzus van mij. Vroeger kwam zij ook bij het Zoldertje, ik heb daar mijn man leren kennen. Hij zat er achter de draaitafel. Is Rozemarie Strobbe de Rozemarie die later met haar ouders naar Gestel is verhuisd?


Datum: 12-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Nee Roos, juffrouw Mellema komt me niet bekend voor. En familie Strobbe is inderdaad toen verhuisd naar Gestel. Van dat stukje Varenstraat ken ik fam. Roes, fam. Van de Moosdijk, Marjolein van Rijswijk, fam. Leyendeck, Franske Hurkmans, fam. Jonkers, fam. Damen (de tweeling), fam. Sieben, fam. Swinkels?. Die verkochten naaimachines, fam. Van Bergen, fam. Smits, fam. Martens, fam. Van Thoor. Ik weet zo niet meer, maar ik zal ze eens opschrijven. Misschien weet jij er ook nog paar Roos.


Datum: 13-06-2007
Naam: Fanny van Ree  
img

Volgens mij woonde fam. Van der Heiden ook in de Varenstraat vlak bij de fam. Sieben. Cor Sieben is nog jaren jeugdleider geweest in het patronaat St. Joris in de Le Sage ten Broeklaan.


Datum: 14-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

De fam. Schenkelaars verkocht naaimachines. Je had ook nog fam. Klabbers, in dat huis woon jij nu. Fam. Vromen had een stomerij. Het is ook niet fam. Leyendeck, maar Leyendekkers. Fam. De Wit. Naast de fam. Van Bergen woonde een mevrouw, alleen ik kan niet op haar naam komen.


Datum: 16-06-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Heeft ook iemand Jantje Roest gekend?


Datum: 17-06-2007
Naam: Lia van den Berge  
img

Jan Roest heb ik ook gekend, die had ook twee meisjes, een heette Jannie, die woonde het 2e huis van het gangetje. Eerst woonde de postbode Van de Moosdijk, dan kwam fam. Roest, dan fam. Schenkelaars, fam. Klabbers dan nog enkele huizen, een gangetje, fam. Van Bergen. Ria Smits woonde aan dezelfde kant, maar dan voorbij de tunnel het 2e huis. De fam. Leyendekkers is in de jaren 50 geëmigreerd. Roos Horsten ken ik ook, had nog een zusje dacht ik. Bij juffrouw Mellema gingen wij altijd bloemen kopen die ze zelf in haar achtertuin zaaide. De fam. Jonkers uit de Bremstraat woonde op nr. 22 naast de fam. De Klein en tussen De Klein en Dekkers woonden wij, fam. V.d. Berge. Mijn vader was chauffeur bij Brocades, die zal wel bekend zijn met zijn auto. Mijn moeder is drie jaar geleden gestorven op 93-jarige leeftijd. Ik heb een broer Ad en ik zelf ben Lia. Wat is het toch mooi als je weer al die bekende namen van vroeger leest. Een reünie ben ik ook wel voor.


Datum: 18-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Ik heb een zuster die ouder is, Corrie is haar naam. Van de fam. Leyendekker was alleen mevr. Leyendekker over en die is pas naar het Wilgenhof gegaan. Zij hebben altijd op 21 gewoond.


Datum: 18-06-2007
Naam: Willy van den Akker  

In mijn jeugd woonden hier de volgende gezinnen. Naast de tunnel rechts fam. V.d. Eijnden (kleermaker), fam. V.d. Vliet, ?, mevr. Deenen, fam. Emans, ?, een groentenzaak (naam?). Later is dat een frietzaak geworden van Wim Mollen. Ook woonden nog fam. Peters en fam. Klaasen in die buurt.


Datum: 18-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

De frietzaak van Wim en Jessie Mollen was op de hoek van de Roostenlaan en de Varenstraat. Dat weet ik omdat ik daar mijn man, met wie ik nu 43 jaar getrouwd ben, heb leren kennen. Hij is een neef van Jessie Mollen.


Datum: 18-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Wim Mollen had als ik het goed heb een frietzaak op het hoekje van de Varenstraat/Roostenlaan, waar voorheen Kareltje van Lippen een fietsenzaak heeft gehad.


Datum: 18-06-2007
Naam: Willy van den Akker  

Ja dat klopt allemaal beste Liesbeth en Tommie, maar eerst heeft hij toch in dit pand in de Varenstraat gezeten. Trouwens Tommie, Kareltje van Lippen heeft met zijn fietsenzaak op de Leenderweg gezeten. Misschien toch het leeftijdsverschil tussen ons?


Datum: 18-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

De Lau heeft vroeger nog bij mij in de klas gezeten (de Gerardusschool). De Lau woonde naast politie Snijders op de Roostenlaan. ? Snijders zat ook bij mij op school, alleen weet ik hun voornamen niet meer. Ik ben van 1945, dus zij zijn nu ook rond de 61/62 jaar. Ook met Koen Holten van de Roostenlaan trok ik in mijn jeugd veel op. Zijn oma en opa woonden naast ons op de Leostraat.


Datum: 18-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Ja dat klopt Tommie en naast een café (De Inktpot) als ik het goed heb. Op de hoek bij het Varenpleintje was een andere frietzaak. Er heeft ook nog een bakker, een sigarenwinkeltje en een tassenwinkeltje in gezeten. Aan die kant van de Varenstraat hebben gewoond de families V.d. Broek, Van Vroonhoven, Reijnders, Sloots, Keeman, Johan, Mertens, Gooiaards, De Lau, Van Dommelen, Waterschoot, Rijnders, Dubach, Klaassen, Bax, Kluitmans, Romein, Zwengers, Meijlaars, V.d. Dungen, naast fam. Smits.


Datum: 18-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Dat Klopt Willy, maar dat is later. Daarvoor zat hij echt op de Roostenlaan/Varenstraat. De werkplaats was op de Varenstraat en de winkel op hoekje Roostenlaan. Dat zal Liesbeth zeker ook wel bevestigen. Op het hoekje van het Varenplein zat in mijn jeugd eerst een bakker en later dacht ik een frietloket, met een ruimte ervoor waar veel jeugd toen bij elkaar kwam (hangplek zal ik maar zeggen), maar dat weet ik niet zeker.


Datum: 18-06-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Het café waar Yvonne het over heeft heette volgens mij Inkspot.


Datum: 18-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

De Inktspot ja, naast Kareltje van Lippen/Wim Mollen. Van de fam. Der Kinderen. Ik ben er vroeger veel gekomen en heb er veel gebiljart. Theo stond achter de bar en er was nog een zoon, Naud dacht ik. Later is dit café verhuisd verderop de Roostenlaan, op het hoekje tegenover bakker Kuiken, hoekje Begoniastraat.


Datum: 19-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Dat klopt, Tommie. Toen ik jong was, heel jong, zat Kareltje van Lippen op die hoek, waar later Wim Mollen in is gegaan met zijn frietzaak. Yvonne Driessen zegt dat de fam. De Lau in de Varenstraat woonde, maar dat klopt niet. Wij woonden op de Roostenlaan (6), naast politieman Snijders. Wat leuk deze conversatie!


Datum: 19-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Hallo Liesbeth, sorry maar ik weet zeker dat er ook een fam de Lau of Lauw in de Varenstraat heeft gewoond, op nummer 69 of 71 als ik het goed heb. Maar ja inderdaad het is ook al zo lang geleden. maar wel gezellig en leuk om terug te denken.


Datum: 20-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Ja, Yvonne, dat is inderdaad lang geleden. Bijna de hele familie van mijn moeders kant woonde in die buurt. Oma en opa Jonkers in de Bremstraat, oom André Jonkers in de Varenstraat, tante Koos Vossenberg in de Anjelierstraat en oom Gerard Jonkers in de Ranonkelstraat. Je moet vast wel een van die mensen kennen. Ik zie trouwens veel bekende namen hier en daar bij de commentaren, leuk. P.S. Die Lauw uit de Varenstraat ken ik niet, zeker van na mijn tijd.


Datum: 20-06-2007
Naam: Lia van den Berge  
img

Roos, jouw zus Corrie moet van mijn leeftijd zijn denk ik zo. Heeft de fam. Leyendekker niet naast een gangetje gewoond? Dan heb ik toch de goede voor en vergis ik mij met een familie die daarvoor heeft gewoond die geëmigreerd is. Aan de kant van de frietzaak, hoek Roostenlaan - Varenstraat, fam. Picket. Die hadden twee zonen, waarvan een Wim heet.


Datum: 21-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Hallo Lia, mijn zuster Corrie is 63. Ja de fam. Leyendekkers woonde naast het gangetje. Ik heb veel opgetrokken met Ieneke Sieben, ben haar een paar jaar geleden met carnaval weer tegengekomen. Haar man was toen stadsprins van Eindhoven.


Datum: 21-06-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Roos, als Ineke Sieben op de Mariaschool in de Begoniastraat heeft gezeten dan staat zij op foto 8757 en zat bij mij in de klas. Veel kinderen uit jullie buurt zaten op deze school.


Datum: 21-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Weten jullie nog dat op de muur van de tassenwinkel een brandalarm met een rode knop zat? Wat kwam hij dikwijls voor niets! Moet je nu niet meer doen. Toen kon nog veel.


Datum: 23-06-2007
Naam: Joke Berende van Baalen  
img

Hallo lieve mensen uit de Varenstraat. Wat ik me herinner zijn de winterse avonden. 's Avonds na het eten mochten we nog even buiten spelen, dan lag er sneeuw en werden er glijbaantjes gemaakt. De grote jongens in de buurt trokken onze sleetjes achter hun fietsen en wij vlogen er achter aan. 's Morgens als we weer naar onze baantjes wilden, hadden de oudere mensen de as van hun verbrande kolen over onze werkstukken gegooid en waren de baantjes weg! En in de zomer kwamen de rolschaatsen tevoorschijn. Dan werd er volop op het Varenspleintje gerolschaatst. De kersen, wij hadden twee bomen in onze tuin, waren rijp en werden ook volop gepikt en wat er over was verkochten we aan de buren en aan de winkel van Wim en Aagje Timmermans. Leuke tijd! Groet Joke van Baalen. Ben een zus van Theo en Jet.


Datum: 26-06-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Joke, heeft naast jullie ook een van Baalen gewoond? Is er iemand daarvan, een jongen, verongelukt in Ned. Nieuw-Guinea, zo rond 1960? Dit weet mijn man te vertellen, die heeft dat vliegtuigje waar hij in zat zien neerstorten. Hij dronk ook altijd koffie met hem als er voorraad voeding en post werd gebracht. Ook is hij bij de begrafenisplechtigheid geweest. Ja waar jullie woonden weet ik nog wel, zo'n gangetje met boog, dat was in een hoek tussen 2 huizen in. Heb daar ook veel gespeeld. Leuke tijden waren dat.


Datum: 26-06-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

De Keeman-familie (voordat ze in Aalst woonde) kwam uit Groningen.


Datum: 28-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Hallo Lia, de familie Van Baalen woonde op nr. 43. Over die zoon weet ik niets. De familie Timmermans Keeman van de Végé-winkel woonde eerst boven de winkel, daarna op nr. 45. Daar was een gangetje met een boog.


Datum: 28-06-2007
Naam: Joke Berende van Baalen  
img

Beste Roos, sorry maar ik moet je toch eventjes vertellen dat je verhaal niet helemaal klopt. Het is nl. zo dat wij, de fam. Van Baalen, op nr. 45 gewoond hebben vanaf ong. 1950 tot begin jaren 70. Daarna zijn mijn moeder met Theo en Jet naar nr. 36 gegaan. Het is wel zo dat er twee families Van Baalen naast elkaar woonden. Op nr. 43 woonde een oom van ons, dat was de oudste broer van mijn vader, met een groter gezin. Zij hadden zes kinderen, daarvan is mijn oudste neef Noud in Nieuw Guinea verongelukt.
Aan de andere kant van het gangetje woonde de fam. Hendriks, dat waren allemaal vrijgezellen. Hun buren heetten fam. Ducker. Daarna had je de fam. Fransen en naast de grotere tunnel de fam. Van der Stelt. Jouw oma, Pauke Horsten, of was dat je moeder? Sorry ben ik even kwijt, zie ik nog zo voor me, ze had altijd een knotje en mooie donkere haren. Ze zong altijd! Haar achtertuin was het eind van een voor ons zeer geheimzinnig paadje. Wij hebben daar veel gespeeld. Ik hoop dat het allemaal een beetje klopt, want zo vallen de puzzelstukjes toch een beetje in elkaar!


Datum: 29-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Hallo Joke, Pauke was mijn oma en ik heb het denk ik over jouw oom op 43. Nadat jullie verhuisd zijn in 1970 is de fam. Timmermans in jullie huis komen wonen. De fam. Ducker herinner ik me nog goed. Die hebben er nog lang gewoond. De Fam. Stelt had geen kinderen, of vergis ik me nu? Ik ben met mijn ouders in 1954 verhuisd. Ik kwam wel veel bij mijn oma en ben na mijn trouwen in 1967 teruggekomen. In mijn pupperjaren was ik altijd op het Varenpleintje samen met mijn vriendin Els Verwimp, zij was een kleindochter van de fam. Verwimp uit de Dahliastraat. Misschien zegt die naam jou iets. En dan dat doodlopend gangetje, ja ik weet het nog goed.


Datum: 29-06-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Hallo Roos. Inderdaad de Fam. v.d. Stelt had geen kinderen. De Fam. Ducker kan ik me nog goed herinneren ik had er altijd een beetje schrik van. Die oma van hun woonde tegen over ons in de Bremstraat. Roos ken jij Ans Haas - Janny en Mieni Renes - Mia Merkelbach - Fam. Slaats - Truusje en Theo v.d. Zanden - Riet v.d.Loo - Fam Huibers. Dit zijn weer enkele namen die mij weer binnen schieten. Roos had jij als klein meisje krulhaar. Dat beeld komt zo bij mij op. Jammer dat alles afgebroken wordt, Ik denk dat ik nog wat foto's ga maken van mijn geboortehuis. Mijn moeder heeft daar 66 jaar gewoond. Ik heb nog wel een foto van mij voor ons huis toe ik nog een jaar of 15 was.


Datum: 29-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Inderdaad Lia, Leuk om deze namen weer eens in herinnering te nemen. Ik kan ook nog wel wat namen uit de Bremstraat toevoegen, o.a. de families De Jong, Van Bokhoven en Rommers, dat zijn de opa en oma Jo Ducker van het Varenplein, de families Dekkers, Van Klein en Coolen. Corry van Rennes woont op de Roostenlaan, in het huis waar vroeger Coentje Holten woonde. Wie vult het verder aan?


Datum: 30-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Even een vraagje Ans de Haas was die iets jonger? Ik ben 60.


Datum: 30-06-2007
Naam: J Renders  
img

Kennen jullie de fam. Tappel nog? Die woonde op 71 in de Varenstraat.


Datum: 30-06-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

In de Bremstraat woonde ook fam. Van Gennep (van het sigarettenwinkeltje, Seringenstraat). En fam. Van Rooy. Diny zat bij mijn op de Mariaschool. Ze zijn later naar de Varenstraat verhuisd. De fam. Gietmans van verhuisbedrijf Meta woonde Violierenstraat 3. Mevr. Tappel ken ik ook, die woonde een paar huizen van ons af.


Datum: 30-06-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Ja ik was dat meisje met die mooie pijpenkrullen, heb nu nog steeds krulhaar. De fam. Ducker was een ruwe familie, daarom hadden veel mensen er schrik van. De fam. De Jong-de Klein ken ik nog wel. De fam. Dekkers woont in de Dahliastraat. Die jij bedoelt is de fam. Denkers. Met de dochter van Tappel, Ans Renders-Tappel heb ik nog steeds contact. Zij herinnert zich ook heel wat namen, die komen nog. Ans de Haas ken ik wel. Die heeft nog gewerkt in de Végéwinkel. En toen onze zoon klein was, heeft ze af en toe opgepast. Zij is na haar trouwen in Bloemenbuurt-noord gaan wonen.


Datum: 30-06-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Hoi Roos, de Fam Dekkers die ik bedoel woonde in de Bremstraat, een groot gezin met ik geloof wel 15 kinderen. Herman Dekkers woont of woonde op de Roostenlaan. Krist Dekkers zat nog bij mij in de klas, Ze woonde ik dacht naast Fam vd Berge??


Datum: 01-07-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Yvonne, de naam is niet Gietmans maar Giepmans.


Datum: 01-07-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Tommie, de familie Dekkers woonde inderdaad in de Bremstraat en wel naast mijn oma en opa Jonkers.


Datum: 01-07-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Roos, Ans de Haas was jonger dan jij. Nee, ik bedoel de fam. Dekkers uit de Bremstraat 16, wij woonden op 18. Tommie heeft helemaal gelijk. Herman woonde toen in de Roostenlaan. Tommie, volgens mij moet ik jou ook kennen. Woonde jij op de Leostraat het 2e huis? Wij hadden toen een garage achter jullie huizen. Liesbeth, je hebt het fout want jouw opa en oma woonden het 2e huis van de hoek Bremstraat-Varenstraat. Het 3e huis de fam. De Klein met een tweeling Mien en Betsie, de oudste was Jo, dan Theo en nog een meisje waar ik de naam niet meer van weet. In het 4e huis woonde ik met mijn broer Ad, en in het 5e huis de fam. Dekkers met de volgende kinderen: Jan, Stien, Leen, Mien, Trees, Annie, Huub, Chris, Herman, Willie, Arie, Sjaak, Toon, Maria, Gerrie. Ze staan niet op leeftijd, want dat weet ik niet meer.


Datum: 01-07-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Nou Lia, knap van jou dat je de namen allemaal weet van de fam. Dekkers. Ik ben er ook veel thuis geweest. Ik was vriendin met Maria en Gerrie. Wij waren toentertijd bij de K.M.G. (Katholieke Meisjesgilde). Sjaak was ook altijd op het Zoldertje.


Datum: 02-07-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Ja, dat klopt Lia, mijn oma en opa woonden op nr.22. Het is ook al zo lang geleden, zo rond de 50 jaar, geloof ik.


Datum: 02-07-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Lia, wij woonden in het 3e huis vanaf het gangetje in de Leostraat. Op nr. 19 naast ons woonde de fam. Holten en aan de andere kant de fam. Verkoelen. Op het hoekje van het gangetje woonde de fam. Vn Empel, daarvoor woonde de fam. Guitjes in dat huis. Achter onze tuin was eerst een gemeentelijke dahliatuin en later zijn daar garages gebouwd. Ik was de jongste thuis, we waren met vijf broers en zussen.


Datum: 02-07-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Intussen ben ik achter de naam gekomen van mevr. Nanninga, zij woonde naast Van Bergen in de Varenstraat.


Datum: 04-07-2007
Naam: Jan Leijten  
img

Allemachtig wat is het leuk zoveel verhalen over de Varenstraat te lezen. Mijn familienaam is nog niet gevallen. Ik ben Jan Leijten. Wij woonden op Varenstraat 12. Mijn zussen leven ook nog: Corrie woont in Dommelen (getrouwd met Ton Sanders van de Anjelierstraat) en Joke woont in Valkenswaard en heeft een winkel in de Korianderstraat. Ik ben getrouwd met Truus Koenen van Varenstraat 17. Ze heeft 3 broers Jan, Frans en Geran. Naast ons woonden de fam. Peters en de fam. Bosvelt. Ik zie ook Frans Merkelbach uit de Bremstraat nog regelmatig.


Datum: 04-07-2007
Naam: Theo van Baalen  
img

Er wordt inderdaad veel geschreven over deze straat. Nog enkele namen: mevr. Emans (wie kan er een boodschap voor mij doen), familie Klaasen (Ad/Kees/Sjaak), V.d. Moosdijk (Willem wordt wakker), Leijendekkers, Hurkmans (typemachinebedrijf; zijn later naar een kapitale villa bij Animali verhuisd), Van Hirtum, Jonkers (Jan, Gerry en Elly), de Dametjes (tweeling die niet uit elkaar te houden was, waardoor veel hilariteit ontstond), Van Erp (Musikanten), Rijkers, Koeken (een van de kinderen verongelukt op het pleintje), Visser (Jannie en Gonnie). Genoeg namen om weer eens 'n keer busje krabbelen te organiseren!


Datum: 04-07-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Welkom Jan jij woonde in de omgeving van de familie Rijkers? Ook die naam is nog niet genoemd


Datum: 04-07-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Nog enkele namen: op nr 55 fam. Ooms. Daar woont nu nog een zoon. Op 59 fam. Horsten, huis staat nu leeg. Op 61 fam. Verstappen, nu leeg. Op 63 mevr. Waaiers.


Datum: 04-07-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Nog enkele namen uit de Varenstraat, fam. Walraven, fam. Wijffelaars (o.a. Jack), fam. Van Rooy, fam. Driedonks (Jan), fam. V.d. Oetelaar (Gerrie†). fam. V.d. Broek (Pierre). De fam. Leijten kan ik me nog goed herinneren. Jan zijn vader heeft nog met Piket uit de Violierenstraat mijn vader z'n werkplaats gezet in de Leostraat.


Datum: 07-07-2007
Naam: Lia van Zweden-v.d.Berge  
img

Daar zijn dan weer veel nieuwe namen waar ik zo over heb zitten denken. En dan komt ineens Jan Leijten zelf op de site, dat is pas leuk. Jan, ben je van de leeftijd van mijn broer Ad, hij wordt denk ik 72. Je twee zussen heb ik ook gekend. Jan Driedonks, Theo Verkoelen en Jaap van Renes waren ook wat oudere jongens dan mijn broer. Tommie, dat was toch de Violierstraat waar Jan Driedonks woonde? Vanuit ons keken wij schuin over het plein naar de Violierstraat. Als je bij de fam. Rijkers de straat overstak naar de Violierstraat, dan woonde Jan Driedonks aan de linkerkant het tweede of derde huis.


Datum: 08-07-2007
Naam: Tommie Smulders  
img

Ja dat klopt Lia, Jan Driedonks woonde in de Violierstraat, maar hun huis keek ook uit op het brede stuk Varenstraat.


Datum: 08-07-2007
Naam: Willy van den Akker  

Vandaag staat in de krant dat Jan Driedonks (dus de zoon) na 28 jaar als voorzitter van voetbalclub Geldrop/AEK afscheid gaat nemen.Dit is toch even het vermelden waard. Even terugkomen op de bovenstaande stukjes. Daar ik in de Seringenstraat ben geboren in 1934 en wij bij ons thuis een zaak hadden, herken ik bijna alle Varenstraatbewoners die hier worden genoemd.


Datum: 09-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Jan Driedonks is naast zijn werkzaamheden voor de voetbalclub ook vele jaren als o.m. raadslid bij de Bolhoedjes geweest. Kortom een bezig baasje. Zie hiervoor foto 10877.


Datum: 18-07-2007
Naam: Hans Ooievaar  
img

Groentenboer van Lieshout werd later VIVO. De melkboer van ons, met paard en wagen, was werkzaam bij Campina en zijn naam is Toon van de Wildenberg. Na het stoppen als melkboer wed hij fotograaf in Nuenen.


Datum: 18-07-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Hans, kijk voor groentenboer van Lieshout naar foto 11691.


Datum: 18-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Had Karel van Lippen niet een rijwielzaak in de buurt van het Varenplein en had hij niet een bloedmooie dochter met ravenzwarte krullen en lichtblauwe ogen?


Datum: 18-07-2007
Naam: Joep van de Laar  
img

Petri, Kareltje woonde met zijn familie en zaak op de hoek van de Varenstraat en de Roostenlaan. In de Varenstraat had hij zijn werkplaats en de ingang naar de keuken. Het was daar een komen en gaan. Nu had ik in die tijd ook wel een beetje oog voor bloedmooie dames maar heb ik bij Kareltje nooit kunnen ontdekken. Ik kende Kareltje en zijn vrouw maar dat bloedmooi zal wel meegevallen zijn denk ik zo. Wel ken ik een bloedmooie dame uit die tijd (1950 ongeveer), die woonde op de hoek van de Roostenlaan en het verlengde van de Begoniastraat, de naam van die straat ben ik vergeten. Ik dacht dat die een sigarenwinkel hadden.


Datum: 18-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hans, zie voor paard en wagen van onze melkboer foto 6234. Nu herinner ik me zijn naam ook weer en ook dat hij later fotograaf is geworden.


Datum: 18-07-2007
Naam: Petri van Gelder  
img

Ik spreek nu over 1946/47 en wij waren 'n jaar of 14/15, dus schoolmeisjes en ik vond haar heel mooi juist door die combinatie van zwart haar en helblauwe ogen. Tegenwoordig zien sommige meisjes van die leeftijd er al uit als jonge vrouwen maar wij waren nog echt meisjes. Ik dacht dat zij Nellie heette. Ik heb haar maar vluchtig gekend maar zij heeft toch wel zoveel indruk op mij gemaakt dat ik haar na zo'n 60 jaar nog herinner. Of zou ik mij dan zo grandioos vergissen? Hoe heet die dokter ook alweer?


Datum: 21-07-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Fietsenwinkel van Van Lippen ken ik alleen op de hoek van de Leenderweg/rondweg. Nu zit er de Beddenconcord.


Datum: 22-07-2007
Naam: Joep van de Laar  
img

Marijke, na op de hoek van de Varenstraat en Roostenlaan gewoond te hebben en het ze beter ging zijn ze inderdaad naar de hoek van de Leenderweg - Piuslaan verhuisd. Ik dacht dat ook hun zoon toen in de winkel en werkplaats actief was. Kareltje werd natuurlijk ook ouder. Kareltje komt omdat hij niet zo groot was ik denk rond 1,60 meter. Ik schat de verhuizing in rond 1955.


Datum: 22-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Beste mensen, we moeten oppassen dat we niet in herhaling gaan vallen. Met name de reacties betreffende Kareltje van Lippen is hier al eerder uit de doeken gedaan. Zeker als je zoveel reacties krijgt als bij deze foto, is het aan te raden om even alle commentaren te lezen.


Datum: 29-07-2007
Naam: Henny Vischer-Stroeken  
img

Annie van Rooij woonde tot 1947 (zij was toen 12 jaar) in de Varenstraat. Zij had nog een oudere zus. Weet iemand waar zij gebleven zijn? Ik dacht dat er in die tijd ook een Ria de Lau in de Varenstraat woonde. Zij was enig kind en is jong overleden.


Datum: 04-08-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Nog even een aanvulling op de melkboeren Keeman. Die van het Varenplein is niet naar de Ranonkelstraat verhuisd. Daar zat namelijk Cor Keeman, die bij ons in de Goudenregenstraat de melk bracht. Hij was een neef van de melkboer van het Varenplein. Cor had een broer Peter, die nog even een zuivelhandel heeft gehad op het Balsemienplein. Hij is erg jong gestorven (28 jaar). Cor was getrouwd met mijn nichtje Wouda en zij hadden 4 kinderen waarvan er, zover ik kon nagaan, niet een de zuivelhandel is in gegaan.


Datum: 29-08-2007
Naam: Johan Baselmans  
img

Hallo Joke B-van B. Als ik het goed heb is jouw neef Noud van Balen nog bij een amateurtoneelclubje uit de Goudenregenstraat geweest. Als dat zo is staat hij op foto 8991. De man achter het bureau is mijn vader. Wij woonden toen in de Varenstraat op nummer 19.


Datum: 30-08-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Hallo Yvonne, ik heb mijn huiswerk gedaan en heb heel wat namen gekregen: de families Vlemminx, Bax, Bos, Klaasen, Kluitmans, Romein, Zwengers, Verhoeven, Pruisen, De Bresser, De Louw, Franse Madam?, Smits, Hendriks, Wijfelaars, Goyarts, Sieben, Van Eyk, V.d. Zanden, De Groot, De Goei, Kriezels, Hartge, Sloots, Mijlaars, Tappel, Zwanen, Emans, Deenen, Otterdijk, De Fouw, Gubbels, De Wit, Van Bergen, Klabbers. Ans bedankt hiervoor.


Datum: 30-08-2007
Naam: Herman Ooms  
img

Hallo Roos, ik heb van ongeveer 1955 tot 1964 inde Dahliastraat gewoond en ben daarna naar de Varenstraat verhuisd, het huis aan de andere kant van de tunnel naast de familie Stelt. Tot eind 1970 heb ik daar gewoond en ben daarna in Gestel gaan wonen. In het tunnelhuis er tegenover woonde mijn zus Riet.


Datum: 30-08-2007
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Hoi Roos, heel leuk, maar ik dacht dat familie Vlemminx altijd in de Leostraat heeft gewoond. In mijn tijd 1952 woonde vanaf einde Varenstraat familie v Dommelen, v/der Heijden, dan kreeg je een Duitse fam Waterschoot? Fam Dubach, Klaassen, Bax, Kluitmans, Romein, Zwengers, v/d Dungen. Stukje andere kant Mertens, v/d Broek, Keeman, Reijnders, Vroonhoven, en dan de rest die jij vernoemt. Ja kei leuk hoor Roos, goed gedaan!


Datum: 08-09-2007
Naam: E v Dommelen  
img

Hoi Yvonne, hier nog enkele namen uit het eerste stukje Varenstraat uit onze tijd. Fam. Mercelis (verhuisd naar Geraniumstraat) naast fam. Van Dungen en aan de overkant voor de fam. Vroonhoven woonde fam. Weijers. Ook in de Leostraat is er een Vlemmix, maar deze fam. Vlemmix kwam vanuit de Dahliastraat naar het Varenpleintje waar nu Jantje Ooms woont. Hun zoon Henk Vlemmix is nu dir. van BIEB die over de wijkvernieuwing gaat. De Duitse fam. Waterschoot? is fam. Waterreus. De frietzaak en bakkerij was van bakker Janssen op het pleintje.


Datum: 09-09-2007
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Fam. Mercelis moet zijn Marcelis. Een van de dochters (Lies), zat bij mij in de klas op de Mariaschool in de Begoniastraat. Vader was volgens mij timmerman.


Datum: 09-09-2007
Naam: Paul Lintermans  
img

Marcelis was inderdaad timmerman en wel in het St. Josephziekenhuis. Hij was een collega van mijn vader, die daar onderhoudsmonteur was.


Datum: 09-09-2007
Naam: Ap ten Hartog  
img

Lieke, volgens mij heeft Lies (Marlies) bij mij op afdeling Personeelszaken bij Philips in de Willemstraat gewerkt. Haar mans naam weet ik niet meer.


Datum: 09-09-2007
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Als de fam. Vlemmix op het Varenpleintje heeft gewoond, dan moet dat voor de fam. Ooms geweest zijn. Jan is na het overlijden van zijn vader en moeder daar blijven wonen.


Datum: 27-10-2007
Naam: Gerrie jonkers  
img

Zat bij toeval op jullie site. Te gek. Heb zelf altijd in de Varenstraat gewoond en ik ken natuurlijk heel veel van de namen die voorbij kwamen, zeker die van Dekkers. Zelf was ik bevriend met Maria en mijn zus Elly (die al lang in Canada woont) met Gerrie. De familie Van Baalen was een van de families waar ik veel ben geweest. Tot mijn verbazing lees ik ook steeds stukjes van Elisabeth Berkel de Lau, dat is mijn nicht. Zelf woon ik nu al weer meer dan 30 jaar in de Anjelierstraat. Ik blijf dit volgen.


Datum: 10-11-2007
Naam: Corry Vlemmix Rombouts  
img

Ik zal jullie even uit de droom helpen over de fam. Vlemmix. Die heeft inderdaad eerst in de Dahliastraat gewoond op nr. 64 en op nr. 39. Ze zijn in 1957 naar de Varenstraat gegaan en wel naast de tunnel op nr. 55. Daar hebben zij tot 1963 gewoond. Mijn man is namelijk Antoon Vlemmix, geen familie van de fam. Vlemmix uit de Leostraat. Dit zullen Willy v.d. Akker en Jan Leijten ook nog wel weten.


Datum: 11-11-2007
Naam: Cor van Baalen  
img

Varenstraat 43. Vader M. (Tinus) van Baalen, moeder Thea Compter. Kinderen: Noud (omgekomen in Nieuw Guinea), Zus (Christina), Doortje, Dinie, Cor en Peter. Ongelofelijk wat die namen allemaal bij me oproepen, m'n hele jeugd herleeft!


Datum: 12-11-2007
Naam: Diny van der lelie van Baalen  
img

Wat geweldig om dit allemaal te lezen, al die bekende namen uit de Varenstraat, ik ben Diny van der Lelie van Baalen van het Varenplein 43. Ik ben daar geboren en heb er tot mijn zesentwintigste jaar gewoond. Wij waren met zes kinderen, onze Noud was de oudste dan kwamen Zus, Door, Diny, Cor en onze jongste, Peter. Ik heb verschillende stukjes van Noud van Baalen gelezen en ik vraag me wel af welke Noud dit is. Want bij ons in de familie waren er wel meerdere. Ik zou het leuk vinden om daar antwoord op te krijgen.


Datum: 13-11-2007
Naam: Cor van Baalen  
img

Diny, dat is Noud van ome Christ. Zie de pagina met het kerkkoor, waar onze vader ook op staat.


Datum: 17-11-2007
Naam: Nicole  
img

Wat leuk deze site. Ik ben Nicole. Mijn oma en opa hebben op de Varenstraat gewoond en mijn vader is er geboren. Mijn vader heet Joop Roes, oudste zoon van de fam. Roes uit de Varenstraat. Als klein kind op bezoek bij mijn opa en oma, heb ik daar ook veel herinneringen aan. Ik laat mijn vader gauw deze site zien, want hij zal dit zeker leuk vinden en ook in zijn voor een eventuele reünie.


Datum: 20-11-2007
Naam: Zus, Tiny en nu Christine van Hoek van Baalen  
img

Na zoveel leuke herinneringen over de Varenstraat kan ik nog wat toevoegen. In 1946, direct naar de oorlog, werd in de Geraniumstraat een MULO opgericht, onder leiding van Soeur Francisca. Nellie Kluitmans, Alda Foederer, Tonny Tappel en ik dus allemaal uit de Varenstraat waren een van de eerste leerlingen van die school. Vanaf die tijd was het spelen op straat voor ons gedaan, want wij kregen een gedegen opleiding, waar ik nu nog steeds de vruchten van pluk. Dus geen buske trappen, landje pik enz. was er niet meer bij, o ja, ook trefbal konden wij nog rustig op straat spelen, wat een heerlijke tijd was dat. Momenteel 47 jaar getrouwd met Wim van Hoek die in de Violierstraat woonde.


Datum: 30-11-2007
Naam: Rene Marcelis  
img

Ik ben in de Varenstraat geboren in 1950 op nr 60. Wij zijn inderdaad verhuisd naar de Geraniumstraat nr 5, in 1953 dacht ik. Daar ik er diverse vriendjes had, ben ik er nog vaak gekomen. Emiel van Dommelen, Bertje Rovers uit de Leostraat en Frans v.d. Heiden om maar wat namen te noemen. Er woonde ook een fam. Sloots en Liesje v.d. Broek niet te vergeten. Henk Vlemmix ken ik ook nog, die mocht vaak op de lagere school zingen van het lied van Dorus, er zaten twee motten in mijn oude jas. Jammer dat deze motten nu toch zullen moeten verhuizen nu alles wordt afgebroken.


Datum: 03-12-2007
Naam: Rene Marcelis  
img

Heel veel wat er geschreven wordt klopt als een bus (van buske trappen). Wat ook correct is, is wat Yvonne schrijft over een fam. De Lou op nr. 69 (kan een of twee huizen verschillen). Of het familie was of is van de familie V.d. Lou uit de Roostenlaan weet ik niet. De vader was bij het zangkoor van de kerk en er was een dochter Ria die zeer jong is overleden (ongeveer 20 jaar), eind jaren 60 denk ik. Van de korte tijd dat ik gewoond heb op nr. 60 weet ik nog wel wat herinneringen op te halen. Om te beginnen met de mooie foto van het plein waarvan het grasveld met prikkeldraad was afgezet. Daar ben ik nog met mijn fietske gevallen in die prikkeldraad met als gevolg een grote verwonding in mijn bovenbeen (50 jaar later nog te zien). Later is er een klimrek gekomen met als gevolg nog meer ongelukjes. Ook ben ik eens verdwaald met Emiel van Dommelen (allebei ongeveer 3 jaar oud denk ik) en we belandden op het politiepostje waar nu de stadsschouwburg is (weet niet zeker). Met ieder een halve appel werden we getroost door oom agent (toen nog je beste vriend) en werden opgehaald door mijn vader die inderdaad timmerman was.


Datum: 03-12-2007
Naam: Elisabeth Berkel - de Lau  
img

De familie De Lau uit de Roostenlaan is geen familie van De Lou uit de Varenstraat (Zie het verschil in spelling van de namen). Wel zijn wij (De Lau) familie van de familie Jonkers uit de Bremstraat en uit de Varenstraat en de familie Vossenberg uit de Anjelierstraat.


Datum: 03-12-2007
Naam: Rene marcelis  
img

Het is helemaal correct Elisabeth wat je schrijft van de fam. Vossenberg (Henry) en Jonkers (Jantje) allebei neven van je (zaten op dezelfde lagere school evenals je broers Peter, Henry en nog enkele oudere broers). Maar de familie in de Varenstraat nummer 50 denk ik nu, tegenover bakker Jansen, heeft er wel gewoond en ik heb altijd gedacht dat dit ook familie van jullie was. Iets om uit te zoeken voor je.


Datum: 04-12-2007
Naam: Rene Marcelis  
img

Wat mij opvalt is dat het plein er ontzettend schoon uitziet. Een verklaring hiervoor is natuurlijk dat in die tijd dhr. Kluitmans (familie van Kluitmans uit de Varenstraat 70 ongeveer) met zijn huishoudelijke wagen, vol met bezems en poetsmiddelen, iedere week langs de deuren ging in de bloemenbuurt zodat de moeders hun stoepje schoon konden houden (er waren in die tijd geen werkende moeders buitenshuis). De Kluitmans waar ik over schrijf woonde in de Versantvoortstraat op een hoek en had daar een winkel.
Ook valt het op dat er geen TV-antennes op het dak staan, maar achter de woningen zie je nog wat palen en ik dacht dat dat voor de radioantenne was.
Jammer dat er geen foto is van de tijd dat de beerput leeggezogen werd en wij als kind met ons oor op de buis gingen liggen om zo afscheid te nemen van wat we eerst gegeten hadden.
Dit alles geschiedde voor de grote renovatie. Het was ook in de tijd dat de ouders de kinderen vertelden dat ze onder de heg gevonden waren als deze vroegen waar ze vandaan kwamen, of uit de bloemkool. Dit alles was geloofwaardig omdat het lange pad achter de woningen uit heg bestond en veel mensen een groententuintje hadden.


Datum: 07-12-2007
Naam: Vivian Leijendeckers-Pennings  
img

De familie Leijendeckers heeft inderdaad altijd naast het gangetje gewoond en heeft vijf kinderen (Leon, Jack, Peter, Loes en Conny). De heer Leijendeckers (Harry) is ongeveer 11 jaar geleden overleden en mevr. Leijendeckers (Toos) is een paar jaar geleden verhuisd naar de Wilgenhof, maar is 23 november overleden.


Datum: 16-01-2008
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Hallo wat leuk al die reacties van het Varenplein, mijn opa en oma hebben op nr. 62 gewoond en hadden 9 kinderen (hoe kon het in zon huisje). Ik ben daar veel gekomen en ken de familie Kluitmans en Lau Keman de melkman. Maar in mijn gedachten heeft er ook nog de Gruijter in gezeten. Als ik boodschappen deed voor buurtgenoten kreeg ik het snoepje van de week. Kent iemand de familie Elberts die later geëmigreerd is? Zij hadden een dochter Willie en die zat bij mij in de klas, mijn bouwjaar is 1938. Leuke tijd gehad in Stratum.


Datum: 19-01-2008
Naam: Diny van der Lelie van Baalen  
img

Ik ben Diny van Baalen en woonde op Varenstraat no. 43. Mijn bouwjaar is ook 1938. Wat de Gruyter betreft heb je gelijk, dat was op no. 41, wij woonden op no. 43 en naast ons op no. 45 woonde de familie Elbers. Hun moeder was een zuster van mijn vader, dus waren zij mijn nichtjes. Zij zijn eind jaren veertig naar Canada vertrokken. Ik heb helaas geen herinneringen aan jouw opa en oma maar het is wel leuk om zo de dingen van vroeger weer op een rijtje te zetten. Naast Willie was nog een zusje Dorelies.


Datum: 13-03-2008
Naam: Toon Kluijtmans  
img

Hallo, ik ben Toon Kluijtmans (anno 1940). Broer van An, Nel, Jan (helaas overleden), Bert, Loes, Henk en Frits. Wij woonden tot 1956 op nummer 66 tussen de families Romeijn en Baks. De herinneringen aan de Varenstraat zijn talloos. Onze familie is in het bezit van foto's met daarop de viering van de 40-jarige bruiloft van mijn opa en oma met in het feestcomité Romeijn, Klaassen, Baks en vele anderen. Met billentikker en echte bruidjes. Hoe dat kon in of direct na de oorlog is me nog een raadsel. Het meeste indruk maakte destijds het overlijden van Toon Romeijn (heel jong in mijn beleving, circa 20 jaar). Een artiest in velerlei vormen. Hij schilderde onder andere de affiches die vroeger boven de bioscoopingang hingen. Verder waren wij muisstil als Pa en Ma (Mies) Romeijn tweestemmig Droomland zongen. Duizenden mooie en die ene slechte herinnering komen met het vorderen der jaren steeds meer bovendrijven. Je wordt ouder papa speelt steeds duidelijker. De drie zwaantjes met Peter Koelewijn die het zong zijn steeds verder weg.


Datum: 30-03-2008
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Het feestcomitè Bloemenbuurt Anno 1940 is door mijn vader Arie Romein opgericht.(zie foto 15447) Hij was daar de voorzitter van, ook de heer Baks, Klaassen, Zwengers staan er op. Wie herkent er nog iemand meer van?


Datum: 25-04-2008
Naam: Elly Munslow-Jonkers  
img

Hallo allemaal, ik ben Elly Munslow-Jonkers, zusje van Gerrie en Jan. Ik woon al weer 32 jaar in Canada en ik vind het heerlijk om al deze namen weer te zien.
Great memories!


Datum: 08-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Nog een kleine aanvulling voor de Bremstraat. Daar woonden ook Auke en Marietje Kuitert, dochter Annie en zoon Henk, tegenover Mientje de Klein, waar ik lang bevriend mee ben geweest. Leuke tijd daar in het buurtje gehad. Namen die voorbijkwamen: Mientje, Betsie, Jack en Chris Dekkers, Hennie van Bergen, Paul Ducker en ook Gerrie van de Oetelaar. Deze heeft nog een tijdje met de bakkerswagen van de COÖP gereden. Spijtig te lezen dat hij er niet meer is. Ook woonden in de Dahliastraat op 55 mijn oom en tante, fam. Van Hoof.


Datum: 16-05-2008
Naam: Lia v.Zweden-v.d.Berge  
img

De familie Kuitert woonde recht tegenover de familie Dekkers. Daarnaast woonden wij, de familie V.d. Berge en naast ons woonde de familie De Klein met Mientje, Betsie, Theo, Jo en Arie. Ja het was een heel fijne tijd. Wij speelden ook veel in de brede Pad. Dat was achter de tuinen van de huizen waar Schenkelaars, Roest, de postbode V.d. Moosdijk en Klabbers woonden. Er werd daar verstoppertje gespeeld en de jongens gingen daar knellen, want dat ging zo goed in dat zand. Nu heb ik de naam van de Fransman achterhaald, dat is Cemaie. Misschien dat Roos Horsten hem nog kent.


Datum: 30-07-2008
Naam: Maike Savenije  
img

Tijdens het lezen kwam ik de naam Koen Holten tegen. Wie kan mij meer vertellen over zijn ouders/grootouders en woonadressen? Mogelijk is hij familie van wijlen mijn grootvader Piet Holten, geboren in 1909 of 1910.


Datum: 31-07-2008
Naam: Jeanne Melters-Hooijen  
img

Hallo Johan Baselmans, was jouw vader esperantist en werkte hij als onderbaas op de mica-afdeling van Philips, dan staat hij ook als coach van het elftal op foto 15812. Hij was wel erg veelzijdig.


Datum: 03-08-2008
Naam: Menno  

Zie foto 16498 voor de laatste aanblik voor de sloop.


Datum: 07-02-2009
Naam: Henk Janssen  
img

Heb Koen Holten onlangs nog ontmoet bij kapper "Frits" in de van Thienenlaan in Woensel. Koen (inmiddels 61 jaar) was daar met zijn vader die dus al aardig op leeftijd moet zijn. Ik ken Koen vanuit mijn jeugd (Heggenroosstraat en Roostenlaan) en onze liefde voor het voetballen. Hij woonde vroeger aan het einde van de Roostenlaan/hoek Leenderweg. De hele hoek is onlangs gesloopt en ik heb nog enige foto's gemaakt voor mijn schoolvriend Christ van Rooy die vanuit de Roostenlaan vooraan in de Varenstraat woonde.


Datum: 08-02-2009
Naam: Lia v. Zweden-v.d.Berge  
img

Henk, Christ van Rooy woonde die vanuit de Roostenlaan het 2e of 3e huis rechts in de Varenstraat? Zijn moeder heet Annie. Ook hebben ze een meisje. Hun vader is toen bij V&D in de lift verongelukt. Ik was toen in die tijd liftmeisje en heb dit van zeer nabij meegemaakt. Foto's van de afbraak heeft mijn broer toen ook gemaakt. Heb jij ook in die buurt gewoond? Wij woonden in de Bremstraat. Leuk als je weer over vroeger kan schrijven.


Datum: 08-02-2009
Naam: Henk Janssen  
img

Beste Lia, Christ woonde inderdaad in het derde huis aan de rechterkant. Zijn vader is bij V&D verongelukt. Ik sport nog regelmatig met zijn toenmalige chef, de heer Leo Sanders. Christ heeft 2 zussen waarvan de jongste Diny heet en nabij de Varenstraat woont in de Dopheide (voormalige Tulpstraat). Ik heb nog regelmatig contact met Christ en we hebben de afgelopen 30 jaren alle concerten van de Rolling Stones in Nederland en Duitsland bezocht. Wij zaten tussen 1962 en 1966 op de MULO in de Le Sage ten Broeklaan. Ikzelf woonde in die periode op het Kerstroosplein.


Datum: 08-02-2009
Naam: Jan Leijten en Truus Koenen  
img

Wij weten wel het een en ander over dit stukje Varenstraat. Jan Leijten woonde op nr. 12 en Truus Koenen woonde op nr. 17. Wij zijn getrouwd en wonen nog steeds in Eindhoven. De fam. Holten kennen wij goed en ook de fam Van Rooy. Dit laatste gezin woonde inderdaad in het derde huis, tussen Walraven en Put (Bosveld). De zus van Diny en Chris heette Tonnie. De fam. Van Berge kennen wij ook erg goed. Frans Koenen heeft nog postzegelcontacten gehad met de broer van Lia. Wij hebben kort voor de sloop begon nog een fotoreportage gemaakt van onze wijk; de weg naar school en de weg naar de winkels en alle bijzondere gebouwen die een rol hebben gespeeld in onze jeugdherinneringen.


Datum: 08-02-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dan weet ik zeker dat er een traantje is weggepinkt. Alles is voorbij .....


Datum: 09-02-2009
Naam: Elly Munslow- Jonkers  
img

Hallo Jan en Truus, ik ben Elly en heb vroeger naast Truus gewoond op nummer 15. Jullie zijn een paar jaar ouder dan ik, maar ik weet nog heel goed dat Truus vroeger altijd zong. Dat brengt goeie herinneringen terug. Ik woon al jaren in Canada, maar kom geregeld in Nederland mijn vader bezoeken en mijn broer en zus, Jan en Gerrie.


Datum: 09-02-2009
Naam: Joep van de Laar  
img

Even een reactie op de naam Truus Koenen. Bij ons achter, in de pad die aansloot op de Varenstraat, woonde de familie Koenen. De vader was ambulancechauffeur voor het St. Jozef Ziekenhuis in Stratum? Woonde daarnaast niet een familie Baalemans of Bazelmans, die kogeltjes voor luchtbuksen maakte?


Datum: 09-02-2009
Naam: Jan Leijten en Truus Koenen  
img

Hier ben ik dan. Dit is een leuke site. Zo hier en daar lees ik bekende namen. Dus val ik misschien in herhaling, b.v. Lia v.d. Berg die erg actief is met mailen merk ik. Liesbeth de Lau, die me laat herinneren aan haar oma en opa bezoeken, en Jan , haar broer zie ik ook nog voor me. Ik geloof dat ik hem een keer ben tegengekomen bij het oude Philipsfabriekje waar hij een interessante rondleiding gaf. Johan Bazelmans, mijn buurjongen, wat ouder dan ik en zijn zus Jani, leuke mensen. Bij Jani heb ik het Ave Maria gezongen bij haar huwelijksmis. Wat leuk nog eens iets te horen. Het rijtje bestond uit. V.d. Bomen, Bazelmans, Koenen (wij dus), Kleingeld en daarna Jonkers, waar ik me Gerry nog heel goed kan herinneren. Donker type. Dan Weyffelaars waar ik via de zus van Jan nog wel eens wat informatie van krijg. En dan Verbakel, waarvan ik met Ietje lang bevriend ben geweest. Het was een dierbare tijd. Dellevoet woonde voor Lyendekker in het huis langs het pad van V.d. Bomen. Dellevoet is inderdaad geëmigreerd. Trouwens wat ik me herinner was Liesbeth de Lau ook geëmigreerd. Jan en ik hebben nog contact met Joke Gouwmans Fuchs en met Frans Merkelbach. Respectieveliijk uit de Violierstraat en de Bremstraat. Tegenover ons woonde de familie Vorstenbosch op het hoekje.


Datum: 10-02-2009
Naam: Tommie en Annelies Smulders.  
img

Hallo Jan en Truus, ik ben Tommie Smulders. Ik moet toch even wat recht zetten. Wij woonde op Leostraat 19 en naast ons de familie Holten. Daarnaast, dus naast het gangetje woonde familie Van Empel en daarvoor de familie Guitjens. Op de Varenstraat woonde familie Bosvelt, zoon Henk woont nog steeds in Hanevoet. Ook hebben wij regelmatig contact met Jack Wijffelaars, hij woont nu nog in de Achtse Barrier, maar verhuist binnenkort naar Veldhoven. Mijn oudere broertje was inderdaad Walter. Mijn oudste broer Nico woont al zo'n 54 jaar in Australië. Hij is al 82 jaar. Mijn zus Jos woont in Groningen, 79 jaar, en ons Lies woont sinds september bij ons in Waalre. Leuk omdat allemaal te vertellen. Wij lezen het met plezier.


Datum: 10-02-2009
Naam: Jan Leijten en Truus Koenen  
img

Dat laatste mailtje was van Truus. Ik kan daar nog wat aan toevoegen betreffende het stuk Varenstraat tussen het pleintje en de Roostenlaan. Nummer 8 Hemmeke (achternaam ben ik vergeten) en later Rijkers, dan Bosvelt (Gerard, Hans, Tommie), Leijten (wij dus Corrie, Jan en Joke), Peters, Walraven, Van Rooy (Dini, Chris, Tonnie), Riek Put met man en een man die Bosvelt heette. Op de hoek hebben verschillende mensen gewoond o.a. fam. Benschop. Aan de overkant vanaf (het nafluitende) Kareltje van Lippen: fam. De Kinderen, Van Tuyl (Hannie), Van Dommelen. Dan kwam het paadje en dan op de hoek van de Violierstraat de families Mols, Driedonks, Van Geffen, Fuchs, Van Hoek, Van Tuyl enz. Op het pleintje eerste huis woonde Van Dalfsen (o.a. Bep) en dan Verbakel. Tommie Smulders. Ik herinner me Waltertje nog. De ouders van Piet Holten hebben op de hoek naast het paadje naar de Leostraat gewoond. Leuke tijd en leuke buurt knikkeren, centje mitten, knellen, busje trappen, veter stoken enz. enz. Wie herinnert zich het laatste oorlogsjaar nog met de tanks in de Leostraat en de Duitse soldaten op het Varenplein? En de bevrijding met het dansen op straat en de honderden lampjes van huis naar huis en de sacramentsprocessie die door de wijk trok? Ik heb 40 foto's van ons stukje bloemenwijk doorgestuurd.


Datum: 11-02-2009
Naam: Johan Baselmans  
img

Even een reactie op de toevoeging van Joep v.d. Laar van 09 feb. 2009. Wij woonden inderdaad naast de fam. Koenen in de Varenstraat op nr 19, maar de bukskogeltjes werden gemaakt bij Verbakel die naast van Dalfsen woonden.
Dan heb ik nog iets voor Truus Koenen, mijn buurmeisje van toen. Jij hebt het Ave Maria toen niet bij het huwelijk van mijn zus in de kerk gezongen, maar bij mijn huwelijk in november 1960.


Datum: 11-02-2009
Naam: Joep van de Laar  
img

Zijn er ook bekenden van de Violierstraat, een zijstraat van de Varenstraat? Zoals de families Soors, Pepers, De Jong, Van Doorn, Piket, Van Tuel enz.?


Datum: 11-02-2009
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Ik kwam uit de Dahliastraat nr 1. Mijn zus Marijke was lang vriendin met denk ik jouw zussen Stan en Inneke dat weet je mischien wel. Wij zijn fam. Kollenburg en mijn vader had net als jouw vader duiven, dat klopt toch? Mijn tante Tegenbosch en oom hebben nog lang tegenover jullie gewoond en zijn later in de Roostenlaan gaan wonen mooie tijd daar in ons Strottem.


Datum: 11-02-2009
Naam: Roos Dielissen-Horsten  
img

Even een reactie op de Violierstraat. Enkele namen zijn de families Bijster, Klexs, Klaasen.


Datum: 11-02-2009
Naam: Tommie Smulders.  
img

Even een reactie op de Violierstraat. Daar woonde (ik geloof naast Piket) Kees Aarts. Hij was een vriend van mijn vader. Kees was ook een handboogschutter net als mijn vader. Elke zondag naar cafe "Waterreus" bij de St. Joriskerk. Van Kees heb ik leren zwemmen, Kees was nl. badmeester in de IJzeren Man in Tongelre en in de schoolvakantie nam hij mij dan elke dag mee naar het bad. 's Morgens eerst koffie, dan vissen vanuit een roeibootje en dan kreeg ik zwemles aan de hengel. De hele dag in de IJzeren Man, elke dag van de vakantie. In die periode heb ik mijn zwemdiploma's gehaald. Kees kon wel drie minuten zonder adem te halen onder water blijven, geweldig vond iedereen dat. Wellicht kan iemand nog wat aanvullen.


Datum: 11-02-2009
Naam: Liesbeth de Lau (Berkel)  
img

Wat herinner ik me veel van deze namen, hoewel ik me veel gezichten niet meer voor de geest kan halen. Jan (Leyten), inderdaad heb je mijn broer Jan bij het oude Philips-fabriekje gezien. Hij doet die rondleidingen sinds hij gepensioneerd is en heeft daar veel plezier in. Ik woon al 45 jaar in de Nederlandse Antillen (St. Eustatius), dus je hebt gelijk dat ik naar het buitenland ben gegaan. Al die tijd getrouwd met Ralph, een neef van Jessica Mollen, die vroeger een friettent had op de Roostenlaan.


Datum: 11-02-2009
Naam: Jan Leijten en Truus Koenen  
img

Johan Bazelmans heeft gelijk wat betreft het zingen. Ik twijfelde al voor ik begon aan die e-mail. Ik zong nl. wel vaker bij huwelijken. Waar is Jani gebleven? Ik ben nog eens met mijn moeder op visite geweest bij haar in de Marconilaan.Ook herinner ik me dat ik met je moeder naar het amateurtoneel geweest ben van je vader in dacht ik het Tivoligebouw. Ik zou er waarschijnlijk nooit meer aan gedacht hebben voordat we deze site ontdekten.
Reactie op Liesbeth. Ik was degene die je bij je oma en opa binnen zag gaan. Jan woonde immers aan de andere kant van de straat.


Datum: 12-02-2009
Naam: Lia v. Zweden-v.d.Berge  
img

Het wordt hier steeds leuker. Je ziet weer zoveel namen van vroeger die je dan weer voor de geest moet halen. Ik geloof dat er in deze omgeving veel duivenmelkers zaten. Fam. Kollenburg heeft ook al duiven gehad. Dat is mij niet zo bekend en ik kan het ook niet navragen aan mijn ouders. Wij zelf hadden ook duiven en naast ons de fam. Dekkers ook en de vader van Joep v.d.Laar .Mijn vader had het vroeger over zwarte Piet dat was ook een duivenmelker. Die woonde dacht ik in de Anjelierstraat. Nu schiet de naam weer binnen van de fam. Smulders. Als je de Varenstraat uitliep naar de Anjelierstraat liep je recht op hun huis. Ja, Jan ik zie dat jij deze pagina ook hebt gevonden. Ik ben bij jullie ook vaak gekomen, dat weet ik nog goed. In de Violierstraat woonde ook een Sjors Sjesik, de naam kan ik niet goed schrijven maar ik denk wel dat er mensen zijn die hem ook wel kennen.Hij had dezelfde leeftijd als mijn broer Ad. Zij trokken nogal veel met elkaar op. Roos, dat heb je goed gedaan om alles te filmen, want het blijft toch een mooie herinnering waar je geboren en getogen bent. Mijn broer heeft foto's gemaakt hoe het was en daarna toen de afbraak begonnen was. Je zag dan de voordeur open staan van het huis waar je gewoond hebt. Dan gaan de gedachten weer helemaal terug naar die mooie tijd die we daar hebben beleefd.


Datum: 19-02-2009
Naam: Johan Baselmans  
img

Hallo Varenstraters en Bremstraters die daar woonden juist voor het begin van de Tweede Wereldoorlog, kijk eens naar foto 13551 waar veel kinderen uit die tijd op staan. Waarschijnlijk ontdek je jezelf nog!  Op foto 13623 is de Varenstraat nog uit die tijd te zien.


Datum: 20-02-2009
Naam: Joep van de Laar  
img

Reactie op schrijven Jeanne van Turnhout-Kollenburg. Het klopt mijn zussen zijn Stans en Inneke. Inneke is helaas 2 jaar terug overleden. Met Stans skype ik af en toe. Ik ken je niet zo omdat ik veel met de jongens contact had en ook een jaar of 4 ouder was en ben. Het was bij ons de Van de Laars altijd een toeloop van duivenmelkers, zo werd dat genoemd, en dan ging het over de duiven natuurlijk. Ad van de Berg uit de Bremstraat was er ook heel vaak. En natuurlijk Jan van de Boomen uit de Varenstraat. Dekkers uit de Bremstraat en ook jullie vader. Ik volgde die gesprekken niet zo. Ik had er genoeg over gehoord en was voor mij genoeg in een familie te zijn waar duiven voorop stonden. Mijn vader had er wel 60 en had hele goeie, won veel prijzen. Nol Piket woonde bij jullie achter en die maakte ook betonschuttingen. Dat was zwaar werk, maar was een boom van een vent. Kwam niet uit Brabant dacht ik, maar ik weet het niet zeker. Tegenbosch weet ik me nu ook te herinneren dat die tegenover ons woonde. Ook een mevrouw Maas die altijd kwaad werd als de bal weer eens in de tuin lag. Een keer had ze de bal te pakken en stak er een mes in, dus lek. Daarna was het niet meer goed tussen ons, de voetballers, en Betje dacht ik dat ze heette.


Datum: 20-02-2009
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Hallo Joep, daar zal mijn zus Marijke van opkijken dat jouw zus Inneke overleden is. Inderdaad woonde Nol Piket op de hoek en heeft ook bij ons een schutting gezet in die tijd. Die familie kwam van Alphen aan den Rijn en ze waren heel aardig. Ze hadden twee zoons en een dochter. Waar blijft de tijd van britsen langs de muur met lege schoenpoetsdozen en stuiteren in de brede pad?


Datum: 13-03-2009
Naam: Diny van Diepen  
img

Hallo allemaal, ik ben Diny van Diepen-van Rooy, ben geboren in 1955, en heb tot mijn 24e thuis gewoond. Ik woonde in het 3e huis in de Varenstraat, nummer 6, gezien vanaf de Roostenlaan. Mijn oudste zus heet Tonny en mijn broer heet Christ. Mijn moeder heeft tot januari 2000 in de Varenstraat gewoond. Ik vond het heel erg en had het er heel moeilijk mee toen ons huisje waar ik al die tijd gewoond heb, afgebroken werd. Naast ons woonde familie Walraven met zoon en Bosveld (Drieka en Henk) en op de hoek hebben diversen families gewoond van Oers, Rennenberg, op het andere hoekje families Rijkers, Van Erp, Leijten en Peeters. Dan had je nog de fam. Vissers van Heertum.
In de Leostraat woonde fam. Van Meel. Ze hadden 3 kinderen, Elly en nog 2 zoons. Elly was mijn vriendin. Ik woon op de Dopheide, vroeger Tulpstraat. Dus ik woon daar nog in de buurt en als er een reünie komt zal ik zeker komen.


Datum: 13-03-2009
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Dag Diny, ik las in je reactie de naam van Meel. Een van de jongens heette Arnold en daar ging ik vroeger met een groepje mee naar de film in het parochiehuis. Indianenfilms over "de goeie en de kwaaie", heerlijk onschuldig, net als de eerste zoen die ik van hem kreeg, haha! Weet jij of iemand waar ze gebleven zijn?


Datum: 08-05-2009
Naam: Matty Jonkers  
img

Wat leuk om dit allemaal te lezen, ik speelde in mijn jeugd vaak op het Varenplein en ging naar de kleuterschool en later naar de Roosten. Ik ben een neef van Liesbeth de Lau en ook van Gerrie en Elly Jonkers. Mijn moeder, Irma Jonkers is al 83 en zij Internet regelmatig!


Datum: 12-07-2009
Naam: Wil Verhoeven  
img

Ik ben in de Varenstraat 54 geboren, evenals mijn zus Marian en broer Toon. Mijn ouders zijn daar in 1951 komen wonen. Mijn vader woonde er al sinds zijn geboorte. Mijn opa en oma kwamen wonen op Varenstraat 54 in 1922. Ik hou fijne herinneringen aan mijn jeugd in de Varenstraat.
Over de fam. De Lou weet ik nog wat. Zij woonden op Varenstraat 48 naast de fam. De Bresser, hun dochter Ria is jong gestorven. De heer De Lou was kerkmeester en koorzanger. Op hoge leefdtijd is het echtpaar De Lou gaan wonen in Kaatsheuvel in bejaardenhuis de Vossenberg. Beide zijn overleden in de jaren tachtig.


Datum: 12-07-2009
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Hallo Wil, ik ken je niet, ik ben nl. een stukje ouder maar wat ik wel weet, mijn opa en oma woonden op nr. 62. En mijn oom Piet (inmiddels overleden)  is altijd vriend met jouw vader geweest, misschien is je dat ooit verteld. Het was de fam. Zwenger naast het gangetje.


Datum: 12-07-2009
Naam: Wil Verhoeven  
img

Hallo Jeanne, ik weet dat mijn vader destijds bevriend was met Piet Zwengers. Hij was getrouwd met Annie Kerstjes. Ik heb nog een aantal foto's gevonden waar hij met Piet op staat. Wat Nico Keeman betreft, hij woonde op Varenstraat 83 en is geëmigreerd naar Canada met zijn vrouw Wies. Ik ben bij hen op bezoek geweest in Prince George in Canada. Nico is overleden. Ik weet ook nog dat op Varenstraat 60 Willem en Miet Haze woonde, destijds al oudere mensen.


Datum: 12-07-2009
Naam: Yvonne Driessen Romein  
img

Ja Wil, wij hebben een hele leuke en fijne jeugd gehad, we hebben veel samen gespeeld, jij had een eigen altaar gemaakt dat weet ik nog goed en je zus Marian, Ineke van Dungen, Joke van Geefen, Lieske v.d. Broek, Joke Baarens en ik waren dan jou communiecantjes (gemaakt van oude vitrage). Jij had van snoeppapier hosties gemaakt en als er jongens bijkwamen dan moesten we trouwen van jou, jammer toch dat we daar geen foto van hebben. Opa en oma Zwenger kan ik me ook nog goed herrineren Jeanne, ze waren onze buren, wij woonden op nr. 64, jouw ome Jo en tante Wies woonden boven hen op nr. 62. Ik ging er veel op bezoek, voor de lekkere snoepjes van de Jamin-fabriek. Ja Wil, je hebt helemaal gelijk, mooie tijd en herinneringen, luxe en rijkdom was er niet veel, maar iedereen deelde lief en leed samen en iedereen stond voor elkaar klaar, met veel gezelligheid.


Datum: 26-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Mensen van de Varenstraat, kijk eens naar fotonr.17552. De kinderen die er op staan zijn tot nu toe onbekend. Gezien de vele reacties van bewoners hier, krijgen ze misschien een naam. Voor een recente foto van de Varenstraat zie 19260


Datum: 27-07-2009
Naam: Jack Leijendeckers  
img

Hallo iedereen, mijn naam is Jack Leijendeckers. Ik heb in de Varenstraat 23 gewoond van 1953 tot 1976 en woon nu al weer 33 jaar in Veldhoven. Ik kan me veel van de namen die voorbij zijn gekomen herinneren: Yvonne Driessen, Elly Jonkers, Roos Dielessen, Theo van Balen, Felix Leenders uit de Leostraat en de rest. Helaas zijn mijn beide ouders overleden, maar de herinneringen aan de Varenstraat blijven je toch altijd bij, zoals het voetballen op het pleintje, busje trappen, knellen achter in de pad. Dit zijn maar een paar dingen die je te binnen schieten maar er was natuurlijk veel meer te doen. Die gezelligheid van toen mis je nu toch wel maar daar kom je later pas achter. Vind het toch leuk om nog eens iets over de Varenstraat te lezen.


Datum: 27-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Hallo Jack! dat is lang geleden! Wellicht herinner je ons nog, fam Habraken uit de Goudenregenstraat. Volgens mij zul je onze Ad beter gekend hebben, die is helaas overleden. Maar wacht eens, zat ook jij niet in mijn klas? Heel veel jongens uit onze oude buurt zie je terug op foto's: 19894, 19895, 19896 en 19934.


Datum: 27-07-2009
Naam: Jack Leijendeckers  
img

Hallo Wim, ja ik herken je nog wel, ben jij niet de oudere broer van Ad? Ik denk dat jij bij mijn oudere broer in de klas gezeten hebt. Ik ben in 1958 of 1959 op de Gerardusschool gekomen. Ben vroeger nog vaak bij jullie thuis geweest. Op de foto's herken ik er niet zoveel meer. Leuk om een reactie te krijgen op mijn schrijven.


Datum: 28-07-2009
Naam: Elly Munslow-Jonkers  
img

Hallo Jack Leijendeckers! Nou dat is lang geleden! En Wim Habraken! Hoe is het met jullie? Ik ben in maart en april nog in Eindhoven geweest voor een week of vijf. Mijn broer Jantje was plotseling ziek geworden en is op 24 maart overleden. Ik weet niet of jullie dit wisten. Als je alles op deze site zo leest, mis je die oude tijd echt wel. Ons moeder is in 2002 overleden en ons pa is 84 en woont in een flat in Gestel. Ons Ger woont nog steeds in de Anjelierstraat!


Datum: 28-07-2009
Naam: Jack Leijendeckers  
img

Hallo Elly. Dit is zeker lang geleden. Ik denk wel 40 jaar. Dat van jullie Jan wist ik niet. Nog van harte gecondoleerd. Jullie Gerry kom ik nog wel eens tegen in het ziekenhuis als ik er eens moet zijn. En als je zo nadenkt, dan is de tijd voorbij gevlogen en zou je willen dat je het terug kon draaien, maar helaas dat gaat niet. Het enige wat overblijft een site zoals deze waar je nog wat herinneringen kunt ophalen.


Datum: 28-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Jack, bedankt voor de reactie. Ik heb nog meer foto's van dat kamp van het koor, o.a. foto 19935. Ik ben zelf overigens in het zelfde jaar op de Gerardusschool gekomen hoor, 1958/1959. Wie was je oudere broer ook al weer?
Beste Elly, Wat een triest bericht van Jan. We konden het altijd heel goed met elkaar vinden. Jan (en ook jullie neef Henrie de Lau) was een van degenen waar de schooltijd mee is begonnen op de Seringenstraat (kleuterschool), daarna de Gerardusschool en volgens mij hebben we ook samen op de MULO gezeten. Het is precies als met mijn (jongere) broer Ad, het voelt echt niet goed als je iemand verliest die zo dichtbij is.
Ik lees in een eerder bericht dat je nu in Canada woont. Vandaar de naam Munslow. Ik herinner me jou nog heel goed. Wat een leuke tijd vroeger en wat leuk om ze allemaal tegen te komen op deze en andere sites. Die Gerardusbuurt die had toch wel wat! Kijk maar eens naar alle reacties op de Dahliastraat, hier over de Varenstraat, en andere straten uit onze buurt. Een heerlijke kindertijd, toch? Ook jullie Gerrie herinner ik me. Alleen ik ga de fout maken om jullie door elkaar te halen. Die kleinere (sorry) met bril, dat is denk ik Elly en de grotere (in vergelijking dan) is Gerrie? Doe iedereen de groeten en nog veel sterkte met het verdrietige verlies van Jan.


Datum: 28-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Wil Verhoeven, ook bij jou: wat lang geleden! Jij staat ook op onze klassefoto's van de Gerardusschool die ik eerder ingezonden heb. Zoals ik eerder aan anderen opmerkte, nu ook aan jou en eigenlijk een herhaling van zetten: Heel veel jongens uit onze oude buurt zie je terug op foto's: 19894, 19895, 19896 en 19934.


Datum: 27-11-2009
Naam: Rose-Marie Strobbe  
img

Niet in de gaten gehad dat de site zo groots is. De sportwinkel van Walser, gewoon in de huiskamer. De drogisterij op de hoek Violierenstraat(?), waar we ook poelipek kochten. En dan maar schuimpje trekken. Daar woonde indertijd ook Chris Lemaire. Met zijn zusje heb ik later nog de avond-havo gedaan. En wat een leuke foto's, vooral de oude. Met dank aan iedereen die ze bewaard en ingezonden heeft. Ik heb ervan genoten.


Datum: 27-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Rose-Marie, als je soms Cees (Cornelis) Le Mair bedoelt, kijk dan naar foto 1377 en 6442. Zijn zus Marjo heeft bij mij op de Mariaschool gezeten.


Datum: 10-12-2009
Naam: Jan van de Donk  
img

Vanmorgen deze site gevonden. Tot enkele jaren na de oorlog heb ik op de hoek Bremstraat / Varenstraat gewoond. (De rest van mijn jeugd in de Anjelierstraat). Tijdens de afbraak heb ik nog even op de hoek gestaan. Wat een herinneringen komen dan weer boven. Mijn vriendjes, Robert van Dalfsen, Sjef Verbakel, mijn eerste vriendinnetje Corrie Leijten en tal van namen uit deze buurt. Wat mij is bijgebleven: Scholleke trietsen op een (bijna) dichtgevroren Tongelreep bij het Genneper brugske en in de "wisse". Hondvissen, stekelbaarsjes en salamanders vangen met een ouwe zeef.


Datum: 10-12-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Stratum-oh-Stratum wat ben je aan het veranderen .... Ik woon er nu zelf bijna 20 jaar, kende het al natuurlijk als echte Eindhovense maar er gebeurt wel erg veel de laatste jaren. Daarom kan ik mij ook zo heel goed alle bovenstaande reacties, alle herinneringen aan vroeger met daarmee gepaard gaande emoties, voorstellen.


Datum: 11-12-2009
Naam: Lia v.Zweden-v.d.Berge  
img

Hallo Jan. Wat leuk dat je deze site hebt gevonden. Ik kan me jou nog wel van naam herinneren. Jullie hebben dan tegenover ons in de Bremstraat gewoond. Maar dat kan ik me niet meer voorstellen, want ik ben in de oorlog geboren. Mijn broer zul je wel kennen denk ik, Ad v.d.Berge. Mijn moeder heeft 66 jaar in het zelfde huis in de Bremstraat gewoond. In de Anjelierstraat ken ik ook nog namen zoals: Jan Driedonks, familie V.d.Laar, Wim Piket, Sjors Zjezik (ik weet niet of de naam goed is geschreven). Na jullie heeft de familie Huibers op het hoekje in de Bremstraat gewoond. Hebben jullie toen naast de familie Haas gewoond? Dit is zo'n mooie site; hier kun je echt je hele jeugd weer herbeleven.


Datum: 12-12-2009
Naam: Jan van de Donk  
img

Hallo Lia. Jouw leuke reactie heeft mij weer aan het denken gezet over de bewoners in de Bremstraat. Na ons is inderdaad de familie Huibers op nr. 21 komen wonen. En ook de fam. Haas herinner ik me weer ('n beetje). Tegenover ons woonde de families Vorstenbos, Jonkers, dan ... , dan Dekkers, dan .... Ook de fam. Merkelbach en op de hoek Leostraat de fam. Verkooijen. Naast de fam. Dekkers woonde een jongen die in de oorlog voor zijn gezondheid naar Zwitserland is geweest en na thuiskomst alleen nog maar Duits sprak. Aan onze kant herinner ik me de fam. Van Bokhoven, Van Zanten en Basje Vogels, die later naar de Leostraat zijn gegaan. Ik stop even, want er komen nu te veel namen. Laat nog even weten waar jullie precies woonden, dan is dat plaatje compleet.


Datum: 19-04-2012
Naam: Jan Driedonks  
img

Ik woonde inderdaad in de Violierstraat nr. 3. In de diverse reacties kom ik nog veel bekende namen tegen. Als ik alles op mijn gemak gelezen heb kom ik hier zeker op terug.


Datum: 29-08-2012
Naam: Noud van Meel  
img

Hallo, ik ben Noud van Meel uit de Leostraat 25, eerste huis na de Bremstraat. Wij hadden 3 kinderen; de oudste, Peter, is in 2010 overleden. Ik ben de 2e en mijn zus Elly is de jongste. Vera van Hoof, ik kan me jou nog heel goed herinneren. Ik ben heel veel jaren bevriend geweest met Christ Dekkers uit de Bremstraat en met Hans Hurkmans, Ad Guitjens en Peter van Balen. Echt leuk om dit weer eens allemaal te lezen.


Datum: 19-09-2014
Naam: Jeannette van Diesen-Berkers  
img

Kent er iemand de familie Berkers die na de oorlog in de Varenstraat is komen wonen? Ze hadden 4 kinderen Lucie, Leo, Nico en Theo, hij was ongeveer 7 jaar toen.


Datum: 29-02-2016
Naam: Annie van der Ham-Kuitert  
img

Uren zitten kijken. Mooi, ik herinner me nog heel veel.


Datum: 26-04-2018
Naam: idi van Erven  
img

Kent iemand Theo en Joke van Baalen van het Varenplein, vroeger bevriend geweest met Joke?


Datum: 12-07-2020
Naam: gerard zwenger  
img

Hallo Wil Verhoeven. Mijn opa en oma woonden in de Varenstraat 62, de familie Zwenger. Mijn vader Piet Zwenger was bevriend met jouw vader. Heb je toevallig nog foto's waar mijn vader of andere familie op staat? Ik zou het erg fijn vinden om deze te zien. Je kunt ze sturen naar g.zwenger@onsnet.nu. Alvast bedankt voor je reactie. Ik woon nu in Nuenen en heb daar een autobedrijf.