EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

1377

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Beeldende Kunstenaars

Onderwerp 3.:

Cornelis Le Mair

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cornelis Le Mair, schilder. (1)

Beschrijving

Sinds Cornelis Le Mair in 1973 van de Eindhovense Kunststichting een boerderij op 't Bokt kreeg toegewezen heeft hij deze plaats veranderd in een idyllisch plekje. Maar zijn roots liggen in de Bergstraat, waar hij op 3 juli 1944 werd geboren. Hij groeide op in Stratum, waar hij onder meer op de lagere St. Gerardusschool zat. Al op zijn twaalfde verkoopt hij voor vijf gulden nagemaakte portretjes van Rembrandt. Daarna heeft hij onder meer aan de Kunstacademie in Den Bosch gestudeerd. Maar belangrijker, in 1968 behaalt hij op 24-jarige leeftijd het diploma van de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Nadat hij trouwde verhuisde hij in 1971 naar Geldrop, woont een jaar op 't Spaanse eiland Formentera en vestigt zich in 1973 op 't Bokt. Cornelis schildert alleen in een zeventiende-eeuwse sfeer, compleet met kleding en accessoires


Geplaatst op

22-09-2005

Reacties:

Datum: 29-04-2006
Naam: Dré Rennenberg  
img

Cees werd geboren in de Bergstraat. Maar al snel kwam hij, volgens mij, met zijn vader Jan en Moeder Beb bij Sjo onze buurvrouw in de Leostraat wonen en daarna in de Anjelierstraat, waar hij zijn jeugd doorbracht en vriend was van mijn broer Jan. Over Sjo schrijf ik in mijn boek, een vrouw waar je van op aankon als je hulp nodig had. Jan en Bep waren trouwens ook een voorbeeld van het helpen van vrienden in nood. Vader Jan was een grote muzikale kunstenaar, die vaak met grappen en grollen veel mensen plezier heeft gebracht. In mijn tijd als wethouder ontving ik van hem eens een bezwaarbrief over de hondenbelasting. Zijn hondje had maar drie poten en hij vond dat hij dan maar 75% zou moeten betalen. Ik heb daar toen mondeling op gereageerd en samen gelachen, ons kent ons.


Datum: 10-11-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wat zijn wij trots op een man die zo kan schilderen, en dat die bij ons in Eindhoven woont. Heb er eigenijk spijt van dat wij nooit een werk van hem hebben gekocht. Nu zijn ze niet meer te betalen.


Datum: 12-11-2006
Naam: Ellie Tempelaars-de Graaf  
img

Cees heeft ooit mijn opa geschilderd, dat schilderij hangt bij mijn moeder. Zijn zus Antoinnette is getrouwd met een neef van mij.


Datum: 24-06-2007
Naam: Liesbeth Berkel-de Lau  
img

Wat leuk om Cornelis hier te zien. Mijn broer Christiaan zat bij hem in de klas op de Gerardusschool en was toen bevriend met hem. Bizonder aardige vent, toen al.


Datum: 12-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Naar mijn mening was de hele familie aardig. Zijn zus Marjo, het evenbeeld van Cees, was ook een erg lief meisje. Zij heeft jaren bij mij op de Mariaschool in de klas gezeten.