EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

30855

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

Blauw-Wit

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wandelclub Blauw-Wit

Beschrijving

Onze Hans (die hele witte krullenbol links) en ikke (dat kleintje, tweede rij midden) op een van onze wandelingen; we kwamen 'overal' en kregen prachtige herinneringsmedailles per keer/stad en we waren ff uit de haren van ons pap/mam. Deze foto is  in de Paul Krugerlaan gemaakt, voor onze deur. Iedereen trots!


Geplaatst op

23-03-2012

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-03-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De huizen links op de foto, achter de bomen en struiken, liggen aan de Jan van Riebeecklaan. De straat naar rechts (waar de man uit komt lopen) is de Stellenboschstraat.


Datum: 24-03-2012
Naam: Lianne Doms  
img

Marijke, ben jij nou wel of niet dé dochter van Beppie Plasman? Haar meisjesnaam natuurlijk. Ik dacht dat ik het al eens gevraagd had, maar ik weet het niet meer zeker. Jouw jongste broer kwam altijd vragen of 'lullie Wilmien buiten kwam spelen'. Ja, je leest het goed 'lullie Wilmien', maar dat was zo leuk aan hem en hij was nog heel erg jong ... als ons Wilmien toen denk ik. Weet ook geen jaartal meer.


Datum: 25-03-2012
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee Lianne, de naam Plasman zit bij ons nergens in de familie. Er woonde wel een paar huizen verder in de Stellenboschstraat een familie die Plasman heette en daar ken ik er maar één van: Henk. Het is voor mij ook nog steeds een raadsel waarom ik zo weinig mensen uit de Paul Krugerlaan ken. Eigenlijk alleen de familie Verbroeken, de familie Scharmei, familie Krielen, de familie Pepels en dan tegenover de jongensschool de familie Rulkens. En niet te vergeten de beroemde weldoenster voor de kinderen: mevrouw van Gils, waar we in de jaren vijftig voor 3 cent op woensdagmiddag en zaterdagmiddag naar het kinderuurtje mochten komen kijken. Het geld gebruikte ze om sigaretten te kopen en sloeg ze, naar ik me herinner, op in een wijwatervat.


Datum: 25-03-2012
Naam: Lianne Doms  
img

Hoi Marijke. Dank je ... dan zal ik daar niet over 'verder zeuren'; moest het gewoon nog een keertje vragen. Fam. Verbroekken waren onze buren, de andere kant was fam. Van Looij. Voordat wij op 22 kwamen wonen, woonde fam. Krielen daar. Die zijn naar de overkant (wel andere blok) verhuisd; wij zijn er in/rond 1960 komen wonen. Ik weet zo niet hoe 'jong' je bent, maar misschien was je van een andere leeftijdsgeneratie. Fam Verbroekken woonde er al langer, met Els, Fien, ? en Jan. Volgens Jan woont z'n moeder nog in Tongelre, in het verpleeghuis waar vroeger de kerk (Rozenkrans?) stond.
De namen Scharmei en Pepels (Marie?) komen me bekend voor, maar van horens. Als ik je hoor vertellen van 3 cent naar 't kinderuurtje kijken, neem ik toch aan dat je van vóór onze komst naar de Paul Krugerlaan bent. Ons mam kende heel veel mensen in de straat, maar die kan ik 't niet meer vragen ....


Datum: 01-12-2014
Naam: Peter Heesakkers  
img

Deze foto is gemaakt op de jaarlijkse bevrijdingswandeltocht vanuit de speeltuin St. Joseph aan de St. Josephlaan. Altijd midden september dus. Georganiseerd door Wandelsportvereninging St. Joseph. Naast deze groep loopt mevrouw Boelens, de groepsleidster. Die woonde destijds aan het eind van de Johannesburgstraat vlak bij het pleintje aan het begin van de Tafelbergstraat. De groep is hier juist vanuit de Stellenboschstraat de Paul Krugerlaan ingedraaid. De buurt liep altijd uit bij dit evenement. De wandelgroepen gingen van hieruit altijd eerst naar het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein, voor een plechtigheid of huldiging zo u wilt. Vanaf daar moesten er nog 5-10-15 en 25 km door de stad haar omgeving gelopen worden. De wandeltocht trok jaarlijks 1.000 tot 2.000 deelnemers, soms meer. Vooral groepen uit stad en ommelanden. Wandelsport was destijds een veelbeoefende en populaire sport in onze stad en omgeving. De start met doortocht door onze wijk was altijd een kleurrijk geheel.


Datum: 01-12-2014
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Een waar feest voor de hele buurt, inderdaad. Die kleurrijke samenkomst van al die deelnemende wandelclubs met als startpunt elk jaar "onze" speeltuin, die dan voor die speciale gelegenheid de grote hoofdpoort wijd openzette en vervolgens trokken al die wandelclubs, keurig in gelid lopend, door de straten van de hele buurt. Bij de jaarlijkse fancy fair (fensjefer) ging de hoofdpoort van de speeltuin ook altijd open. Ook dat was een waar feest voor de buurt.


Datum: 07-01-2016
Naam: Wim Dijkhoff  
img

Ik en al mijn broers en zussen zijn lid geweest van deze Wandelclub (behalve onze Harrie). Mijn vader is lange tijd voorzitter geweest van deze vereniging. Ik haalde de contributie op en deed de toto ophalen tot de oktober 1969. Toen heb ik een zwaar ongeluk gekregen. Maar ben later weer aan het wandelen gekomen tot mijn vader stopte bij de club. Toen zijn we allemaal gestopt. Het was een hele mooie tijd.


Datum: 08-01-2016
Naam: Peter Heesakkers  
img

Wim? Frans ken ik nog, maar jouw naam niet (meer). Jouw vader is nog jarenlang voorzitter van Blauw-Wit geweest. Met Frans heb ik in 1965 nog de grote Nijmeegse vierdaagse gelopen. Ben benieuwd hoe het met hem gaat sindsdien. Waar is ie gebleven?


Datum: 26-01-2016
Naam: Wim Dijkhoff  
img

Hallo Peter, met onze Frans gaat het goed voor zover ik weet. Hij woont in Veldhoven en is nu 68 jaar oud. Ik ben een jongere broer van Frans, hij was de oudste bij ons thuis.