EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16960

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Paul Krugerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Franciscusschool / BoschAkker

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Verhuizing naar St. Franciscusschool

Beschrijving

Overhuizing van de noodlokalen in de Bloemfonteinstraat naar de nieuwe St. Franciscusschool aan de Jan van Riebeecklaan. Volgens mij lopen ze op de Paul Krugerlaan.


Geplaatst op

02-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-09-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Hele mooie foto.
Inderdaad de Paul Krugerlaan. Linkerhoekhuis is nummer 30 en rechterhoekhuis 28. Ertussen loopt de Johannesburgstraat.
Zo te zien werd de zijkant van huis 30 wel eens gebruikt voor aanplakbiljetten. Ook nu nog: er zit (of zat onlangs) een kleurijke affiche voor de Goede Burendag.


Datum: 05-09-2008
Naam: Jan Wijn  
img

Ik kan me de verhuizing nog goed herinneren, onze klassen werden niet kleiner en we bleven met meer dan 45 kinderen in de klas.
Zoals je op de foto ziet: de straat verlichting in Tongelre brandde toen nog op gas, maar ze werden wel elektrisch ontstoken, ik heb vaak gezien dat opgebrandde gloeisokjes werden vervangen. Pas eind jaren vijftig kregen we elektrisch peertjes als straatverlichting.
Op de hoekgevels, ook in de St.Josephlaan werden in de verkiezingstijd plakkaten van de KVP, PVDA en de CPN geplakt door buurtbewoners die lid waren van die partijen en dat liep nogal eens uit de hand wanneer ze over elkaars plakkaten plakten


Datum: 07-05-2009
Naam: Joep Brekelmans  
img

Wij woonden vroeger op 10. Aan de andere kant van de blok woonde Plasmans, wij hadden voor onze huizen een brede groenstrook, zo ook de huizen tussen de Johannesburgstraat en de Bloemfonteinstraat. De zijstraat lijkt mij de Pretoriastraat.


Datum: 09-10-2009
Naam: Paul van Erp  
img

Goed gezien Joep. Het hoekhuis met klimop is mijn ouderlijk huis van de fam. van Erp met huisnummer 68. In het andere hoekhuis met huisnummer 70 woonde de fam. de Groot, later de fam. van Lier. Beide hoekhuizen hebben boven 4 ramen. Bij de Johannesburgstraat zou het rechtse hoekhuis boven slechts 3 ramen hebben gehad. Dit vind zijn oorsprong in de eigenaar van de woningen. De St. Jozef woningbouwvereniging bezat de huizen met boven 4 ramen, De gemeentehuizen hadden slechts 3 ramen. Of dit huis smaller was of een andere indeling had weet ik niet, ik vermoed dat de huizen smaller waren. Hiermee is dus duidelijk aangetoond dat het niet de Johannesburgstraat kan zijn. Het overplakken van verkiezingsposters weet ik nog goed. Zo werden eens de posters van de PvdA verscheurd, verwijderd of overplakt, waarna de PvdA reageerde met een nieuwe poster hier overheen te plakken met tekst die begon met: Hier hing een portret van Drees, vernield door lui vol vrees...... Wie maakt de tekst af??


Datum: 12-07-2010
Naam: Rineke van der Weerden  
img

Volgens mij luidde de tekst van de poster van de PvdA: " Hier hing een plaat van Drees.
  Vernield door lui vol vrees.
  De plaat doet niet meer mee.
  Maar u wel Stemt lijst twee!"


Datum: 13-07-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Deze periode krijgen de huizen aan deze kant van de Paul Krugerlaan een mooie opknapbeurt: zandstralen en nieuw voegwerk, herstel metselwerk (ook van de tuinmuurtjes) en schilderwerk. Het ziet er meteen veel frisser uit. Of de overkant ook aan de beurt komt weet ik niet.


Datum: 08-05-2011
Naam: Peter Heesakkers  
img

 Rineke van der Weerden en Paul van Erp: Je hebt het helemaal juist Rineke. Ik kan me die tekst ook nog letterlijk herinneren heden ten dage omdat wij/ik op het hoekhuis woonden {N} aan de Paul Krugerlaan /Johannesburgstraat, aan de brievenbus , zoals dit toen in de wijk nog geduid werd. De vervangende affiche was wit met zwarte dikke letters.


Datum: 21-02-2012
Naam: Martin Swinkels  
img

Ik heb eind zestiger jaren nog een tijdje verkering gehad met een meisje die toen in de Bloemfonteinstraat woonde.Volgens mijn herinnering (ik ben ondertussen 64 jaar) woonde zij op nummer 106. Ze was een dochter van van Esch en heette volgens mij Annie.Ik heb haar toen leren kennen bij dansschool "Cintha" op de Biesterweg.