EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2813

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Hortensiastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hortensiastraat 2 (1)

Beschrijving

In welk tijdsbeeld ik deze afbeelding moet plaatsen weet ik niet. Boven de poortingang staat een bord met B. Veldhoen. Daaronder meen ik iets te lezen over goud en zilver. Wie heeft daar meer info over?


Geplaatst op

04-02-2006

Reacties:

Datum: 04-02-2006
Naam: Willy van den Akker  

In de jaren vijftig woonde ik in de Seringenstraat. Dat was dicht bij de Hortensiastraat. Toen woonde daar rechts op de hoek het gezin van B. Veldhoen en die had daar een loodgietersbedrijf met winkel. Om de hoek op het Gerardusplein zat café Torenzicht van Friedus Leenders. En daarnaast een tabakswinkel van Thijssen.


Datum: 28-02-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Ook in de Hortensiastraat in Stratum zaten Wim en Dientje Lamers de groenteboer. Wim zie ik nog regelmatig fietsen, hij moet onderhand wel tegen de 90 jaar zijn, en hij woont momenteel in de Gerarduslaan.
===Commentaar overgenomen van foto 1732 Red.===.


Datum: 28-04-2006
Naam: Hans Biermans  
img

Klopt, die groentezaak van Diny Lamers. Zij zaten op de hoek van de Ranonkelstraat. Diagonaal daartegenover was de slagerij van Hamers.


Datum: 03-07-2006
Naam: Frans op den Buys  
img

Volgens mij stamt deze foto uit de jaren 1940-50. Links van de inrijpoort had Veldhoen zijn loodgieterswerkplaats en op de hoek van het Gerardusplein (toen Roostenplein) de winkel in sanitaire artikelen. Wij woonden toen in het tweede deel van de Hortensiastraat op 36.


Datum: 04-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Gerardusplein (toen Roostenplein)! Weet je een jaartal?


Datum: 04-07-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Het Roostenplein is richting Leenderweg waar nu AH en Donders schoenen zit. Dus Frans, ik denk dat je een beetje fout zit.


Datum: 04-07-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik ben daar niet zo bekend Leo. Bedoel je het Kerstroos(ten)plein?


Datum: 04-07-2006
Naam: Peter Vermeulen  

Kijk maar eens naar foto 4943.


Datum: 15-08-2006
Naam: Cees van de Goor  
img

Aan de linkerzijde van de getoonde voordeur, waar de familie Meijerink woonde, was een kapperszaak van de heer Bongers. Daarnaast was de groentezaak annex groothandel van de vader van Dientje Lamers, die later met haar man een groentezaak had op de hoek Hortensiastraat/Ranonkelstraat. Op de hoek tegenover hen was een kruidenierswinkel van de heer en mevrouw Gielen. In deze straat op nr.14 hadden mijn ouders (Albert van de Goor) een winkel/werkplaats voor hun woninginrichting. Op nr. 16 was een zaak gevestigd van de fam. Smits, die lederen sportartikelen maakte (voetballen, rijzadels etc). Op nummer 12 in de Hortensiastraat woonde de familie Ophey. De heer Ophey was hoofd van de lagere school Tarcitius, die aan het einde van de Ranonkelstraat lag.


Datum: 15-08-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Beste Cees, vergis jij je niet in de naam van de kapperszaak? Ik dacht namelijk dat er Frits van Rijswijk en zijn vrouw in zaten, of is dit na Bongers geweest? Groetjes van een buurtgenoot. Ik woon nog steeds in de Fuchsiastraat.


Datum: 17-08-2006
Naam: Cees van de Goor  
img

Beste Leo. Voordat Van Rijswijk er zijn kapperszaak in vestigde woonde en werkte daar kapper Bongers, die omdat hij de Duitse nationaliteit had in de oorlogsjaren werd opgeroepen om dienst te doen in het leger. Na zijn vertrek werd in zijn kapsalon een klas van de lagere school gevestigd. Hier heb ik nog in 1943 of 1944 les gekregen. In de scholen van de Gerardusparochie, rondom de kerk, was het ziekenhuis gevestigd, omdat het ziekenhuis aan de Aalsterweg gevorderd was door de Duitsers. Ook weet ik nog dat in de bibliotheek aan de Gladiolusstraat klassen van de lagere school waren


Datum: 23-11-2006
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik herinner me ook nog "De soepcentrale" van de vader van Dientje Lamers. Hier kon je vers gemaakte soep kopen. Je bracht zelf een pan mee waar de soep dan werd ingeschept. In mijn herinnering ging je door een grote poort naar binnen en kwam dan in een hal, waar een grote soepketel stond. Het was geen winkel. In de tijd dat ik er gewoond heb, herinner ik me drie groentenwinkels in de Ranonkelstraat en wel Dientje Lamers, hoek Hortensiastraat, Klaas van Lieshout, hoek Cyclamenstraat en Van Rooij op de hoek van het Roostenplein. Als ik bij Klaas van Lieshout zuurkool moest halen, was er voordat ik thuis kwam al een deel door mij opgegeten. Heerlijk vond ik dat.


Datum: 07-01-2007
Naam: Jan Ubachs  
img

Van dit alles kan ik me ieder detail herinneren. Zelfs nog wel meer. Zo was er op de hoek van de Ranonkelstraat-Fuchsiastraat de winkel van de Spar (fam. Van Kemenade). Frans (oud-voetballer van EVV) woonde twee deuren voor de Spar in de Ranonkelstraat. Op de Hoek Fuchsiastraat-Ranonkelstraat tegenover mijn ouderlijk huis woonde de fam. Barend (stoffeerder) en in dezelfde blok rechts Schoormans de kunstschilder. Jaarlijks met de bevrijding werd er op de straat een dansfeest gehouden, met muziek. Men kon plaatjes voor een paar centen aanvragen. In de Ranonkelstraat woonde ook de fam. Keman de melkboer (later de rijschool van Van de Wildenberg). De lagere school stond op het Balsemienplein.


Datum: 07-01-2007
Naam:  

De plaatjes konden worden aangevraagd bij De Haan in de Fuchsiastraat. De Haan heeft later in het parochiehuis in de Gladiolusstraat de dansavonden mee georganiseerd. Dansen op een oude grammofoon met breekbare platen. Onder het toeziend oog van de kapelaan. Ik dacht dat het kapelaan Van den Hurk was. Later is toen 't Zoldertje ontstaan.


Datum: 07-01-2007
Naam: Jan Ubachs  
img

Joep, dat klopt wel, maar het werd ieder jaar bij iemand anders gedaan. Zo weet ik ook dat het bij ons in de voorkamer gebeurde. Volgens mij was het niet kapelaan V.d. Hurk maar kapelaan Jilissen. Deze was namelijk aangezocht door pastoor Van Dijk om het parochiehuis weer op poten te zetten. Mijn vader was toen de eerste conciërge. Er zijn toen ook zondagsmiddags films gedraaid voor de kinderen en wel om 2 en 4 uur voor de kleintjes en om 6 uur voor de meisjes en om 8 uur voor de jongens. Dat was destijds zo. Ook kan ik mij nog herinneren dat er de meisjes-MULO stond. Als je daar als jongens fietste als je terugkwam van de gym, achter Animali, dan was er al een telefoontje naar Verberne gegaan en kreeg je weer een preek te horen.


Datum: 08-01-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Jan, ik zat op die meisjes Ulo (geen Mulo toen), maar waar gingen jullie dan gymen en wie was Verberne? En kapelaan Jilissen kwam toch pas later, zelfs volgens mij nog later dan kapelaan Maus van 't Zoldertje. Jouw vader kan ik me als conciërge nog goed herinneren.


Datum: 08-01-2007
Naam: Jan Ubachs  
img

Thérèse, er lag een veldje achter Animali, daar gingen we dan gymen of voetballen. De heer Verberne was het hoofd van de Ulo in de Le Sage ten Broekstraat waar ik op zat. Het dansen is begonnen in de kapel boven in het parochiehuis. Ik heb daar vaak de tafels en stoelen moeten klaarzetten langs de kant. Eerst moesten we de communiebank nog verplaatsen anders was er niet voldoende ruimte. Later is men naar het zolderje gegaan in de kleuterschool. Kapelaan Maus was eigenlijk geen priester, maar een wereldgeestelijke die uit de missie kwam.


Datum: 13-04-2007
Naam: A.J. van Lingen  
img

De kapper in de Hortensiastraat heette niet Bongers, maar Bömers. Hij was wel duur met knippen, een beurt kostte toen f. 0,25.
Met betrekking tot het commentaar van Cees van de Goor kan ik nog het volgende toevoegen. In de Hortensiastraat woonde naast de familie Opheij de familie Renierie, dan kwam er een doorgang en daarnaast woonde de familie Stultiens. De beide vaders werkten bij de NV Philips. Voor de Tweede Wereldoorlog was op de hoek Hortensiastraat-Ranonkelstraat de groentenzaak Raats gevestigd. Raats bezat twee paarden, die hij in de afgesloten garage aan de Ranonkelstraat stalde(!). Naast onze familie woonde de familie Van Hoof, de vrouw had de voornaam Gonnie. Deze familie was verwant aan de familie Van de Goor in de Hortensiastraat. De familie Van Hoof vertrok in 1938 naar een nieuwbouwwoning aan de Eckartseweg.


Datum: 17-04-2007
Naam: Cees van de Goor  
img

Als reactie op het vermelde van A.J. van Lingen het volgende. Inderdaad van mijn ouders weet ik dat indertijd in de Ranonkelstraat de oudste broer van mijn moeder (Theo van Hoof en zijn echtgenote Gon van Hoof) woonden. Zij hebben daar maar korte tijd gewoond en zijn inderdaad vertrokken naar de Eckartseweg. Toen zij daar woonden hadden zij een poort in hun tuin gemaakt, die uitkwam naast de werkplaats van mijn thuis. De naam Van Lingen komt mij wel bekend voor. Was je vader of een familielid bij de politie? Ik woonde indertijd in de Hortensiastraat op 14. Op 16 woonde de familie Smits, die een zadel- en ballenmakerij had en later een winkel in sportartikelen. Toen de familie Smits verhuisde hebben mijn ouders met hun gezin in een gedeelte van de woning gewoond. Later heeft mijn broer Theo dit pand van mijn ouders gekocht en heeft hier een aantal jaren (tot ongeveer 1972) gewoond. In het pand van de familie Raats heeft zich later Dientje Cronenberg-Lamers met haar groentezaak gevestigd. Zij was de dochter van de groentehandel Lamers die naast Stultiens in de Hortensiastraat woonde. Kun jij je nog de kruidenierswinkel van Gielen en de slagerij Haemers herinneren op de hoek van de Hortensiastraat/Ranonkelstraat?


Datum: 18-04-2007
Naam: Elly van den Akker-van Hoof  
img

Ik persoonlijk niet. In mijn jeugd (jaren 60) zat tegenover slagerij Haemers en "Dientje" een Etos-drogisterij. Maar kijk even naar foto 10046.


Datum: 18-04-2007
Naam: Jan Ubachs  
img

Al hetgeen Cees van de Goor en Elly van den Akker schrijven, komt mij bekend voor. Alleen de fam. Van Hoof, naast de fam. Van Lingen, kan ik me niet herinneren. Wel de fam. Van Heuts(z). Kruidenierswinkel Gielen had jaarlijks rond 5 december Sinterklaas in hun zaak. Ik zelf heb daar verscheidene keren op de schoot van de goedheilig man gezeten, zonder te weten dat het mijn eigen vader was. Op de andere hoek, Ranonkelstraat/Fuchsiastraat, was de Spar. Hier zat Lau van Kemenade in, een broer van Frans van Kemenade (voetballer van EVV), die in de Ranonkelstraat woonde naast de fam. Bax.


Datum: 18-04-2007
Naam: Leo de Wit  
img

Een dierenspeciaalzaak en een postkantoor van Wim Habraken, die eerst nog op het Gerardusplein heeft gezeten, waren de opvolgers. Daarna nog een computerzaak die ook in jullie oude pand hebben gezeten Cees, en nu zit er een kinderwinkel een beetje eigenwijs in. Ik woon nog steeds in de Fuchsiastraat.


Datum: 18-04-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Een Etos-drogist in de zestiger jaren kan ik me niet herinneren. Kan het niet zijn dat deze er later, in de zeventiger jaren, heeft gezeten?


Datum: 30-09-2007
Naam: Harrie Lamers  
img

Een paar toe te voegen korte details. Deze foto moet zijn gemaakt eind jaren 40/begin jaren 50. Foto is gemaakt vanaf het pad in het park voor de stenen bank. Let vooral op het zwarte gazen hekje dat is verdwenen na de aanleg van de rolschaatsbaan medio 1952/53. Het is vervangen door een lage, groenmetalen afscheiding. Fa. Veldhoen is overgenomen door Wennink uit Arnhem na het helaas te vroege overlijden van dhr. Veldhoen begin jaren 50. Zoon Harrij is in het bedrijf gebleven en is gaan wonen in de Ranonkelstraat naast Frans v. Kemenade. Rechts van de poort met de hoge verticale ramen was het kantoor en links van de poort met de drie ramen was de werkplaats . Boven de werkplaats/kantoor woonde na de overname door de fa. Wennink de fam. Peeters uit Arnhem, bedrijfsleider. Verder nog een kleine aanvulling op de groente- en fruitwinkel op de hoek van Ranonkelstraat/Hortensiastraat. De zaak is in 1970 gesloten en café geworden. De winkel was van Wim Cronenberg en Dien Cronenberg-Lamers, hebben zes kinderen en wonen nu in de Gerarduslaan en genieten volop van Drees.


Datum: 06-10-2007
Naam: Frans op den Buys  
img

Ik vind wel dat er naar aanleiding van foto van de loodgieterswerkplaats van Veldhoen nogal wat zijwegen worden bewandeld. Ofschoon ik niet in het "deftige" deel van de Hortensiastraat woonde heb ik toch heel veel herinneringen bewaard aan de, vooral voor onze ouders, moeilijke jaren tussen 1940 en 1950. Een voordeel was de bijna onuitputtelijke speelruimte die wij tot onze beschikking hadden, de straat, de wei en het stoppelveld van het boerke Van Geneugten. Misschien is het voor een aantal van jullie interessant om te weten dat onze buurtgenoot en excellente voetballer van RPC, Piet Schellens, omstreeks Kerstmis zijn gouden priesterfeest hoopt te vieren. Maar dit is natuurlijk ook weer een zijstraat t.o.v. het pand Veldhoen.


Datum: 07-10-2007
Naam: Netty de Laat-Uijen  
img

Ik heb nog een rekening gevonden uit 1950 van de firma Veldhoen. Zij hadden bij ons thuis een douche aangelegd en water en gas in de schuur. Op zondag werd daar de was gekookt, die kon dan de hele nacht weken en werd op maandag gewassen. Voorheen gebeurde dat allemaal in de keuken. Een zoon van Veldhoen werkte jarenlang op het gemeentehuis van Nuenen.


Datum: 09-12-2007
Naam: Leonie van Kemenade  
img

Ja hoor, komt zeker bekend voor. Ik ben erg veel bij de fam. Veldhoen binnengelopen. Hun zoon Bernie was iets jonger dan ik. Ik ben er in 1955 geboren en wel als buurtjes. Mijn ouders hebben daar een SPAR-winkel gehad, waar ik nog veel herinneringen aan heb. Al de namen hierboven genoemd klinken me bekend in de oren.


Datum: 03-02-2008
Naam: Ben Meijering  
img

Ik heb 15 jaar in het pand op deze foto gewoond en heel veel van de gegevens die in de commentaren genoemd worden kloppen of kloppen bijna. De zoon Bernie Veldhoen was Bennie Veldhoen, hij had nog de twee broers Jan en Harrie en een zus Luus. De vader Berend Veldhoen is omgekomen bij een verkeersongeval in de buurt. In de oorlog schuilden wij, de fam. Meijering, samen met de fam. Veldhoen in de kelder van de fam. Veldhoen. Na de oorlog werden er buurtfeestjes gehouden in de bedrijfsruimte van Smits. Dat waren heel gezellige feestjes waar vele van mijn generatie (ik ben 75) dansen hebben geleerd.
<<< en nu nog leren dat je je emailadres steeds moet vermelden! (Peter) >>>


Datum: 05-02-2008
Naam: Cees van de Goor  
img

Ben, de door jou bedoelde buurtfeestjes werden niet in de bedrijfsruimte van Smits gehouden maar in de bedrijfsruimte van de stoffeerderij van mijn ouders (Alb. van de Goor). Smits heeft in latere jaren een houten werkplaats voor hun ballenmakerij laten zetten. De benedenetage van onze werkplaats werd ontruimd en versierd en er werden op een oude Philipsplatenspeler de 78-toeren-platen gedraaid. Ook voor de ouderen uit de Hortensiastraat werd er 's avonds gefeest. Vanwege mijn leeftijd mocht ik 's avonds niet naar die feestjes (ik ben 70 jr). Ik weet me nog te herinneren dat de kinderen uit de straat bij jullie boven op het platdak mochten komen om een ijsje te eten. Je ouders hadden zelf ijs gemaakt.


Datum: 16-02-2008
Naam: Hanny Kanen-van Hoogstraten  
img

Oh jongens wat een heerlijke nostalgie. Ik ben weer terug in mijn jeugd. Mijn naam is Hanny van Hoogstraten. Mijn opa en oma hadden een groentewinkel op de hoek van de Cyclamenstraat/Ranonkelstraat van Van Lieshout. Is nadien overgenomen door mijn ome Theo. Ik zelf woonde in de Goudsbloemstraat en ben nu 66 jaar. Mijn herinnering is ook nog de bevrijdingsfeesten op het brede stuk bij de Fuchsiastraat op 18 september. Toen konden we dansen op verzoekplaatjes. Nou dansen, meer schuifelen. En dat toen de dochter van de familie Veldhoen, zij zat bij mij mij op school in de Geraniumstraat, in haar slaap is overleden aan een hersenbloeding. En de gebroeders Smulders (Peter en ???) uit de Hortensiastraat. Maar de enige kapper die ik me kan herinneren in de Ranonkelstraat is kapper Jansen, schuin tegenover de Fuchiastraat.


Datum: 17-02-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Hanny, bedoel je niet Irene Hoens uit de Hortensiastraat? Zij is op ongeveer twaalfjarige leeftijd aan een hersenbloeding overleden en zat toen op de Ulo in de Geraniumstraat. En bedoel je niet de tweeling Peter en Jan Vermeulen uit de Hortensiastraat? Zij waren beiden heel goede handballers bij Eindhoven.


Datum: 17-02-2008
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Wat ik me herinner van de kapsalon (Jo Jansen) is, dat hij ook een tijd een kapperschool heeft gehad. Ik ben daar een blauwe maandag model geweest. Als ik daar vandaan kwam, als 13-14-jarige, zag ik eruit alsof ik een vrouw was van 60 met stijf gewatergolfde krulletjes. Jo Jansen is begonnen met een herensalon, maar dat is later een damessalon geworden. Toch heeft hij nog lang mijn vader als vaste klant gehad, waarschijnlijk om het herenvak niet te verleren.


Datum: 20-02-2008
Naam: Jan Ubachs  
img

Lieke, dan is je ook bekend dat kapper Jansen een eerste kapster had, die wij "Rooie Nel" noemden vanwege haar rooie haar, en dat hij jaarlijks met al zijn dames op vakantie ging in een grote amerikaan. Uit zijn tweede huwelijk had hij een zoon, Berend, die later een fritestent had in het pand van Schoormans (later Schats). Als kapper Jansen niet voldoende modellen had, ging hij de huizen langs om de dames te bewegen om model te zijn. Zo zijn mijn moeder en twee zussen regelmatig model geweest.


Datum: 03-03-2008
Naam: Albert Bockholts  

Reactie op 't commentaar van Frans op den Buys van 3 juli 2006: Leuk je naam tegen te komen o.a. als mede-misdienaar/acoliet. Maar nu het thema "Veldhoen". In die jaren 1940/50 (wij woonden in de Cyclamenstraat aan de tegenoverliggende zijde van het plantsoen, dus "tegenover" Veldhoen), ging ik als kind vaak kruidenierswaren halen bij, naar ik meen, de VéGé-kruidenierswinkel die door mevrouw Veldhoen gedreven werd. Mogelijk dat zij daarmee na het tragisch overlijden van haar man is gestopt en een zoon daar sanitairartikelen is gaan verkopen. Wat betreft de naam Roostenplein, deze is ergens na WO II omgedoopt in Gerardusplein, terwijl het verbrede deel van de Roostenlaan gewoon Roostenlaan is blijven heten. Verder ben ik er heilig van overtuigd, dat in de jaren veertig, toen ik dagelijks naar de St. Tarcisiusschool ging, op de andere hoek tussen slager Hamers en groenteboer Lamers, een Sparwinkel zat, en niet op de hoek van de Ranonkelstraat en de Fuchsiastraat!


Datum: 03-03-2008
Naam: Leo de Wit  
img

Zeker weten Albert, de Spar (eigenaar Van Kemenade) zat op de hoek Ranonkelstraat/ Fuchsiastraat. Ik ben geboren in de Fuchsiastraat en woon er nog steeds, dus al 68 jaar.


Datum: 04-03-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Albert, de kruidenier die jij bedoelt heette Gielen en was op de hoek Hortensiastraat/Ranonkelstraat, zie foto 10046. Wat betreft naam Roostenplein/Gerardusplein, zie foto 4943.


Datum: 28-04-2008
Naam: Leonie van Kemenade  
img

Mijn ouders wonen nu al 44 jaar in Leende. Mijn vader is nog steeds actief als natuurgids met Lau op sjouw elke eerste zondagmorgen van de maand. Hij is nu 84 en mijn moeder Treesje 81. Ze wonen nog zelfstandig. Misschien leuk om eens een wandeling mee te maken.


Datum: 06-05-2008
Naam: Vera Borrenbergs-van Hoof  
img

Wat leuk om door deze commentaren weer even in je jeugd te kijken. En ook zoveel bekende namen tegen te komen! Misschien heb ik er overheen gelezen, maar de opvolger van kruidenierswinkel Gielen was de fam. Verhagen. Daarboven woonde de fam. Bus. Kent iemand nog de fam. Hassing? Volgens mij een politieagent en zoon Paul zat bij mij op de kleuterschool. Ik woonde in de Hortensiastraat 23, vanaf '48 en mijn moeder woont er nog steeds.  Ik heb nog behoorlijk wat contacten met buurtgenoten uit die tijd en een hoop herinneringen.


Datum: 08-05-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Vera, de naam van de politieagent was Hessing en hij werd rooie tuut genoemd vanwege zijn rode haar.


Datum: 08-05-2008
Naam: A.J. van Lingen  
img

Vera, je hebt (bijna =red=) gelijk: de naam van de politieman was Hassing. Hessing was in de negentiger jaren hoofdcommissaris en korpschef van politie in Eindhoven.


Datum: 08-05-2008
Naam: Frans op de Buys  
img

Het is inderdaad erg leuk om, allemaal naar aanleiding van de werkplaats van loodgieter Veldhoen, zoveel oude namen uit onze jeugd tegen te komen. Vera woonde tegenover ons, als ik het goed heb, ook naast het gangetje. En jouw moeder, Leonie, ging samen met mijn Annie, die helaas in september 2003 is overleden, naar de zwangerschapsgym. Ik heb de hele familie Van Kemenade heel goed gekend, jouw grootouders Jan en Leentje en jouw ooms en tantes, al waren ze wat ouder dan ik. Ik ben pas 77 jaar geworden. Wil je jouw vader en moeder de groeten doen, als je hen ziet.


Datum: 16-05-2008
Naam: Ben Veldhoen  
img

Die loodgieter heette Berend Veldhoen en was mijn oom, waarnaar ik vernoemd ben. Mijn oom is namelijk vlak voor mijn geboorte op de Aalsterweg voor het toenmalige ziekenhuis doodgereden door een bus. Dit was in 1956. Mijn vader Harmjan Veldhoen had ook een loodgieterszaak op het Gerardusplein nummer 11. Naast ons woonde Anton van Daal, de verhuisonderneming.


Datum: 18-05-2009
Naam: G.Hagens  
img

Hier wordt terecht steeds over het St. Gerardusplein gesproken, maar toen ik er in 1930 kwam te wonen heette dit plein ROOSTENPLEIN.<< zie foto 4943 (red)>>
Ik woonde naast een fietsenmaker, waarvan ik mij de naam niet meer kan herinneren (ik dacht Van de Wittenboer) en aan de andere zijde iets verderop had je een beeldjeswinkel waar later Theo Effting een kantoorboekwinkeltje begon. Diens naam leeft nog voort in die van het reisbureau Effting.
Verder herinner ik mij nog bakker van Hoof, wiens ouders tussen Café Torenzicht en loodgieter Veldhoven woonden. Kruidenier Van Bree was toen op het plein gewis ook geen onbekende.


Datum: 18-01-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Voor café Torenzicht en bakkerij Van Hoof, zie resp. foto 12472 en foto 16979. Voor bovenstaand pand in 2005, zie foto 2814 en de groentenzaak van Dientje Lamers in 2007 foto 9385.


Datum: 18-07-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Wie graag Dientje Lamers met haar echtgenoot nog eens wil zien, ga naar foto 28723.


Datum: 04-10-2016
Naam: Ben Veldhoen  
img

Naar aanleiding van de reactie van Ben Veldhoen van 16 mei 2008 (een neef van mij) geef ik de juiste gegevens door. Het is inmiddels 3-10-2016. Ik ben de jongste zoon van mijn vader Berend Veldhoen. We waren met z'n vieren: Jan, Harrie, Luus en ik. Mijn moeder was de zuster van bakker Harrie van Hoof.
De genoemde ouders waren mijn opa en oma Van Hoof. Ik ben van 1935 en dus nu bijna 81 jaar. Mijn vader is overleden (ongeluk in december 1949). Mijn broer Harrie was toen te jong om het bedrijf te gaan runnen.
Een drietal bedrijfsleiders hebben zonder succes geprobeerd de zaak voort te zetten. Uiteindelijk heeft de fa. Wennink uit Arnhem het bedrijf overgenomen. De eigenaar van Wennink uit Arnhem was mijn oom Gerard Wennink. Deze en al de andere Veldhoenen alsook mijn oom Jack Willemse zijn gestart in het bedrijf van mijn opa aan de Orchideeënstraat. Van mijn moeders kant waren het allemaal bakkers (een viertal bedrijven in Eindhoven). Mijn moeder is 94 jaar geworden.
De kapper heette inderdaad Bomers en is teruggegaan naar Duitsland. Met zijn zoon hadden wij samen een tweetal verzamelingen: sigarenbandjes en lucifersetiketten. De lucifersetiketten zijn met hem naar Duitsland gegaan. De sigarenbandjes spaar ik nog steeds en naderhand ook postzegels.
Ik ben in oktober1953 in Nuenen als volontair begonnen en 40 jaar later gestopt als sectorhoofd middelen. In het kader van de toenmalige Vut.
We hebben in de Hortensiastraat een prachtige jeugd gehad.
Wat een poort langs een werkplaats niet allemaal teweeg kan brengen.


Datum: 29-12-2018
Naam: Ernst Mulder  
img

Dit is zo te zien waar vandaag de dag (2018) Hang Chow gevestigd is. De stenen kloppen, de grote poort is vervangen door een raam. De sporen van de stenen rond de poort zijn er nog steeds.