EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12472

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

St Gerardusplein

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, Torenzicht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Torenzicht Gerardusplein

Beschrijving

Sinterklaasvereniging café Torenzicht op het Gerardusplein. De Sint werd gespeeld door J.G. (Friedus) Leenders, ook op de foto Gon Leenders, Huub Leenders.


Geplaatst op

15-07-2007

Reacties:

Datum: 17-07-2007
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De Sint reed door de wijk en tegen betaling mocht je als kind op het paard bij Sint en daar werd dan een foto van gemaakt. Hij vertrok van café Torenzicht en ging na zijn rit het café ook weer binnen. Kinderen die hem terug het café in zagen gaan vroegen zich af waarom de Sint daar NOOIT meer naar buiten kwam.


Datum: 17-07-2007
Naam: Fanny van Ree Bovers  
img

Was zwarte piet een zwartwerker. Dan deed hij dit met overtreffende trap.


Datum: 17-07-2007
Naam: Frans Gommers  

Dat heet dan kindervriend, moet je zien, de kleintjes staan weer achteraan. En eerste hulp is in de buurt; verpleegster(sschort) links en vette watten aan z'n kin, plus het pijnverdovende jeneverke achter zich.
Maar eh.... welk merk schoenen draagt dat paard?


Datum: 18-07-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Oei, een delicaat punt, Frans! Onmiskenbaar schoenen van het merk White Horse (zie foto 7100). Bijna niemand weet het, maar die droegen alle paarden van Sinterklaas. Speciaal voor op het dak, om te bereiken dat paardenvoetjes zoetjes kunnen gaan. Ze zijn gemaakt van de huid van springpaarden, logisch, omdat die zijn gewend om hindernissen te ontwijken. En destijds stonden die er heel wat op het dak: tv-antennes, schoorstenen natuurlijk, apen en tijgers (zie foto 4759). Het gaat hier om een goed bewaard geheim dat ik Sint ergens in De Roosten ontfutselde toen ie zijn mijter af had en zeven neuten op.


Datum: 18-07-2007
Naam: Hans Vervoort  
img

Ben, de door jou aangedragen waarheden hebben het kind(s) zijn in mij weer aangewakkerd. Je kunt het geloven of niet, ik ben steeds in de door jou beschreven Goed Heilig Man, het geloof in hem, al vele jaren trouw gebleven.


Datum: 20-07-2007
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Beter een zatte Sint (niet alleen schoenen maar ook neuten van White Horse) dan een houten Klaas. En gaat er iets mis, dan krijgt hij altijd de Zwarte Piet toegewezen, en die stopt vervolgens alles in zijn zak. Opgelost! En op naar de volgende schoorsteen of TV-antenne.


Datum: 24-11-2007
Naam: Charles Schillemans  
img

Therese hier de oplossing, de Sint (Friedus Leenders) hoorde daar thuis.


Datum: 07-03-2012
Naam: Henny van Bergeijk  
img

Fout! Sinterklaas op het paard is niet Fried Leenders. Hij was eigenaar van het café Torenzicht. Gontje was zijn dochter. Sinterklaas is altijd mijn vader Toon van Bergeijk geweest. Deze foto hebben wij zelf ook. Mijn vader was filmoperateur in de Cinema Parisien.