Fotonr.: 7100
Bijdrager Peter Vermeulen
Jaar: 1915
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Markt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Markt, in 1915.

Beschrijving Rechts met luifel het Haagsch Koffiehuis van P. Feijen waar Dortmunder bier werd geschonken. Veel later werd dit Poort van Kleef. Vroeger hadden heel veel brouwerijen een Dortmunder en een Muenchener bier, ook de brouwerij van Coolen.
Geplaatst op 06-11-2006

Reacties

Datum: 06-11-2006
Naam: Ben Brekelmans img

Ik zie rechts een Bavaria-café met een gevelsteen die verdacht veel lijkt op die van de White Horse. Hoort dit foto-onderschrift wel bij deze foto?


Datum: 06-11-2006
Naam: Hans van Melis img

Volgens Jan Jegerings werd de zwarte ruiter wit geschilderd en kreeg het cafe helemaal rechts de naam: White Horse. In de tijd dat de Amerikaanse soldaten hier kwamen had het zeker onder de Amerikanen een uitstekende naam evenals het er schuin tegenover liggende El Sombrero. Veel last had je niet van die soldaten, hun eigen MP patrouilleerde hier en voor de nightstick hadden ze veel ontzag.


Datum: 07-11-2006
Naam: Vic van Lijf img

De White Horse heette vroeger De Zwarte Ruiter naar een bekend Maastrichts bier. Brouwerij Rutten bezat in den lande verschillende Bierhuizen.


Datum: 07-11-2006
Naam: Hans van Melis img

Jan Jegerings was nogal voorzichtig want alle afbeeldingen van De Zwarte Ruiter zijn 180 graden gedraaid. Zie de site > van de bieretikettenverzamelaars. en foto 7124 uit het rhc-e waar ik enkele etiketten heb geplaatst.