Bijdrager Frits Hekman
Jaar: 1967
Locatie 1.:Woensel |414 Woenselse Watermolen |Broekseweg*
Locatie 2.: Woensel |414 Woenselse Watermolen |Brugstraat*
Onderwerp.: Horeca |Cafés |Woensel, Dijsselbloem/ Kantelberg
Onderwerp 2: Horeca |Cafés |Woensel, Groot Broek
Reacties
Naam: Frits Hekman
Dit was het begin van de Brugstraat. Links op de foto (met de reclame voor Seven-up) café "Groot - Broek" van Truus van Dongen en rechts café "De Ster" van Kantelberg met de zaal voor feesten, uitvoeringen, e.d.. Het deel van het trottoir, waarop de auto staat, was eerst een plantsoentje met daarop de in 1948 geplante Julianaboom.
Naam: Frits Hekman
De schatting van Rudy Vogels komt aardig overeen met die van mij (ik maakte deze foto). Frits Hekman. Verder nadenkend over het verleden herinnerde ik me nog het een en ander. De eerste panden links in de Brugstraat waren winkels (naar de hedendaagse maatstaven winkeltjes). In het eerste (met de markies) zat de slijterij van Timmers. Verder waren er het snoepwinkeltje van Drika van Bommel, de slagerij van Jos Achten (die meer zaken in Eindhoven had) en de kapsalon van Van den Heuvel. Het uithangbord met de klok was waarschijnlijk van Achten. Voordat Achten er zat was er een slagerij van Van Rooij - Collart, die verhuisde naar de oude slagerij van Schnaubelt op de hoek van Broekseweg en Pastoriestraat. Schnaubelt moest vanwege zijn Duitse nationaliteit de zaak in 1945 opheffen, maar kwam later terug met een slagerij op de Woenselse Markt. Later zat in de winkel op de hoek van de Pastoriestraat de "Snuffelzolder".
Naam: Gerard de Beurs
De verkeersborden met een helft wit, om aan te geven dat het parkeerverbod maar voor één kant van de weg van toepassing is, zijn tot 1966 gebruikt. In 1966 is de RVV 1966 van kracht geworden. Dus met een kenteken uit 1965 en een verkeersbord wat in 1966 niet meer werd toegepast moet haast de datum van de foto 1965 zijn.
Naam: Rudy Vogels
In 1965 zijn meer kentekens uitgegeven die niet op de alfabetische volgorde lopen, bijvoorbeeld de volgende reeks: 1965, EA, EE, EF, EH, EJ, EL, EM, EN, ER, ES, EU, EV, EZ, FA, FE, FF, FJ, FL, FM, FN, FR, FS, FU, FV, FZ. Met andere woorden klopt het kenteken JZ wel terdege voor het jaar 1963, maar ook EZ voor 1965. Bij het RDW is niet te achterhalen waarom dit zo was.
Naam: Wim Roxs
Voorheen kwam ik nog wel eens bij familie Piet de Brouwer, die een winkel bezat in huish. artikelen, fietsen, haarden en kachels etc. dat was zo´n beetje tegenover deze bekende hoek, het begin van de zijstraat: Brugstraat. Later reed ik iedere dag deze straat in per bromfiets om naar de laagbouw van de THE te komen, mijn werkplek op de Centrale Administratie aldaar. Die rit begon dan vanuit Vlokhoven, vanaf de Woenselsestraat. Onvergetelijk, deze nostalgische plek.
Naam: Frits Hekman
Jan: op foto 14917 staat (klein) het café van Manders naast de drogisterij van Loomans, herkenbaar aan de reclame van Bavaria.
Naam: Ger van der Palen
Jan: bij foto 14917 wordt ook de naam vermeld: de Lochtenberg.