EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11403

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

414 Woenselse Watermolen

Straat:

Brugstraat*

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Brugstraat.(14)

Beschrijving

50 jarig huwelijk van de Hr. en Mw.Horsten (?) met bruidsmeisjes. Vooraan Mw. Fien Renzen. 1e rij links Helma Linssen, 5e rij links Greta ten Westeneind. rechts Mw. Anna de Hoog. In het midden vlnr. Hr. F.Linssen, ? Hr.F. van Rooij. Links op de stoep Hr. van Kemenade in gesprek met Bert Linders. In het midden Tinie Dekkers. Op de achtergrond de Broekseweg. Wie kent nog meer namen? Zie ook foto 9743


Geplaatst op

30-04-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-05-2007
Naam: Frans Verbeek  
img

Het huis met het platte dak aan de rechterkant is het huis waar ik ben geboren op nummer 23. Heb daar heel wat gerolschaatst door de straat en voor op het pleintje. Het was een heel gezellige straat.


Datum: 06-05-2007
Naam: Frans van Laanen  
img

Bedankt Jo voor de mooie foto, door het bekijken van deze foto komen er weer vele herinneringen bij mij op. Je schrijft bij de foto, vooraan Mw.Fien Rensen, maar volgens mij is dit mijn zuster Fransien van Rooy - van Laanen. Of heb ik het verkeerd?


Datum: 02-01-2009
Naam: Wim Roxs  
img

De straat, zoals die er toen uitzag, kan ik me nog goed herinneren. In de jaren 60 had ik een job aan de toen geheten Technische Hogeschool vanaf 1958, om precies te zijn, dus echt de beginjaren van het bestaan van de THE. Vanuit de Woenselsestraat reed ik elke dag met de brommer via de Nieuwe Dijk, vervolgens langs de Oude Toren, de Broekseweg overstekend, de Brugstraat in, langs de Oude Watermolen (helaas verdwenen, dit stukje Oud Woensel!), dan via de sportvelden van Veloc, bij de Dommel, om tenslotte uit te komen bij de toen nog laagbouw kantoren van de THE. Dus voor mij twee keer per dag. Wat is het intussen veranderd allemaal...


Datum: 24-10-2009
Naam: Thea Keurentjes v Thoor  
img

Ja Frans en wij woonden op 25a, prachtig om dit terug te zien


Datum: 16-01-2010
Naam: Nellie Westen van den Heuvel  
img

Dit 50 jarig huwelijk waren mijn oma en opa dhr. Horsten en mw. M. Horsten-van der Zande.


Datum: 16-01-2010
Naam: Thea Keurentjes van Thoor  
img

Ja Nellie en zo zijn er nog meer foto's van de Brugstraat.


Datum: 17-01-2010
Naam: Anton van Kemenade.  
img

De heer Linsen benoemt in zijn reactie van 30 april 2007; " Links op de stoep Hr.van Kemenade in gesprek met Bert Linders. " Kan de heer Linsen aangeven waar deze Hr van Kemenade woonachtig was en wat zijn voornaam was. Ik heb n.l het vermoeden dit wel eens mijn grootvader zou kunnen zijn overleden op 27 april 1958.


Datum: 07-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Wim de sportvelden waar jij langs kwam waren de velden van de v.v. De Spechten. Eerder had de v.v. Tongelre de velden aan dit "zwarte" moeten verlaten om plaats te maken voor de bouw van de Technische Hogeschool. De sportvelden van v.v. Veloc lagen in de wijk de Bennekel(Gestel-Tinelstraat) aan de Dommel.


Datum: 07-03-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

A. van Overbruggen: Het is Bernhard Zweerslaan,  Obrechtlaan en Viottastraat.


Datum: 08-03-2010
Naam: Frans Verbeek  
img

De man met de stoel (links) is dhr. Weijn. Daarvoor was een gangetje en daar woonde de melkboer dhr. Van Baarschot.


Datum: 15-12-2010
Naam: Frits Rutjens  
img

Aan einde van de straat Dijstelbloem (Kantelberg), daarboven Thijs Jansen (v.d.Heuvel), daarnaast kruidenier Notten (Geven) en daarnaast een slager.