EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21465

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Jacobusschool, klas 2

Beschrijving

Met dank aan Joop van Summeren is dit de klassenfoto van de 2e klas van de Sint Jacobusschool aan de Bloemfonteinstraat in Tongelre, schooljaar 1953/1954. (zie ook foto 17906)
Onderste rij, van links naar rechts: Marcel Verberne, Pieter van Zon (in '57 overleden), Henk Swinkels, ? Verhagen, Tinie van Rooij, ? Vermeulen, Henk Vaes, ? Ouwendijk, Jac Pothof, Willy Reijnen, Ronnie Hernaus, Rudie Sanders, Noud van de Weerden.
2e Rij van onder, van links naar rechts: ??, ? Klaassen, ? Wolffensperger, Henk van de Wildenberg, Rien ?, Tini Rulkens, Tinie Slaats, ? van Rut, Mart Snoeien, onderwijzer meneer Wouters, Tinie Smulders, Willie Thijssen, Hans van Summeren, ? van Litsenburg, Jos van de Ven.
3e rij van onder, van links naar rechts: Jan van de Wijst, Jos van Zandvoort, Jan Vriends, Jan Wijnen, Anton van Rodijnen, ? Ansems, ??, ??, Jos Voets, Ad van der Pasch, Joop van Summeren, Jan Kuipers?.
Bovenste rij, van links naar rechts: Henk van de Nieuwenhof, ? Verspaget, Ad Verbeek, Joop Renders, Frans Schoonderwalt, Peter Segers, Huub van de Moosdijk, ??, Tonnie Potters, Gabriël de Man, Tiny van Rooij.            


Geplaatst op

17-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ad Ouwendijk, denk ik , mijn buurjongen van vroeger. Kan ook Jan zijn, weet ik niet zeker. En Tonny Potters bovenaan is dan dezelfde als op eerder geplaatste foto, in de klas, waar hij Piet Potters wordt genoemd. Is echt Tonny Potters.


Datum: 18-05-2013
Naam: Ad Verbeek  
img

De meeste jongens op die foto ken ik van naam. Maar ik herken mij zeker niet als zijnde de vierde van links op de bovenste rij.


Datum: 12-05-2014
Naam: Jack van Hoek  
img

Ik lees 2x Tinie (Tiny) van Rooij. Als het hem nog lukt, wil dan de ware Van Rooij opstaan!?
=== Och Jack er zijn zoveel hondjes die Fikkie heten. Ik ben het in ieder geval geen van beiden. (Tini van Rooij) ===


Datum: 12-05-2014
Naam: Jack van Hoek  
img

Het raadsel wordt almaar groter. Geen Tinie, Tiny noch Fikkie. Ik bedoel natuurlijk dat ik 2x de naam T. van Rooij tegenkom in de lange lijst met namen. Is er een vergissing in het spel? Of zaten er werkelijk 2 jongens in de klas met dezelfde naam?


Datum: 12-05-2014
Naam: Tini van Rooij  
img

Mijn opa, Tinus van Rooij, had 3 zonen waarvan er een ongehuwd bleef. Het was gebruikelijk dat de oudste zoon van de zoon naar de opa werd genoemd. Dus liepen er 2 Tini's rond in onze familie. Als opa meer zonen had gehad waren er dit ongetwijfeld meer geweest. Mijn neef Tiny is helaas veel te vroeg overleden.
Wat mij opvalt is dat er in Tongelre heel veel Tini's rondlopen, dat zal wel komen omdat de patroonheilige van Tongelre Martinus heet, net als ik.


Datum: 29-09-2014
Naam: Marcel Verberne  
img

Hartstikke leuk, op de bovenste rij naast Huub van de Moosdijk is John van de Ven.


Datum: 29-04-2015
Naam: Harry Ansems  
img

Inderdaad : 3e rij van onder, 6e van links = Harry Ansems.
Dit was een heel leuke klas; ik herken praktisch iedereen nog. We hadden een sympathieke en sportieve leraar, dhr. Wouters. We mochten vaak handballen en voetballen.