EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17213

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Josephschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Lagere school Bloemfonteinstraat.klas 4

Beschrijving

Lokaal parochiehuis Bloemfonteinstraat.. van voor naar achter, van links naar rechts:
1e rij. P. Schoonen, Y. Boon, M.J. Caris, K. Toeback, G. Cape
2e rij. K. Geerlings, R. Licht, W. Hanegraaf, ?. Jaspers, R. de Turck, A. v.d. Aalst, H. Verbakel, R. v.d. Putten, M.van Vroonhoven, M.L. Ruth, F. Smits.
3e rij. A. Dekkers, W. v.d. Laar, R. Litsenburg, G. Cronenburg, C. Peels, M. de Puit, M. Verschuiten, W. Kievits, M.v.d.Wiel.
4e rij. G. v.d. Laar, I. Kool, N. van Lierop, J. Nouwens, N. v.d. Wouw.
Staand. M.d'Archard van Enschut, M. Kranen, D. Linders, acht. Zr. Piecka of Zr. Franceska, klassejuf. Mevr. van Tienen, J.van Ooien, T.van Oorschot, C.v.d.Reek,  A. van Bree.


Geplaatst op

26-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-09-2008
Naam: Ria Coolen-de Turck  
img

Even 'n correctie: dit klaslokaal was geen onderdeel van de Jacobusschool, maar van de meisjesschool St. Jozef in de Paul Krugerlaan.
Ook werd ik in die tijd Ida genoemd, mijn eerste doopnaam, dat moest toen van de nonnen. sorry, niet aan gedacht bij 't insturen van de foto.


Datum: 08-01-2009
Naam: Rikie Denkers - van den Putte  
img

Volgens mij (ik zit op de 2e rij en 4e van rechts) is de zuster op de foto Zr. Pieck(a) die handwerkles gaf, hetgeen ook te zien is op deze foto.
Volgens mij is de klassejuffrouw niet mevr. van Tienen maar mevr. Bernink.


Datum: 08-01-2009
Naam: Ria ( voorheen Ida ) de Turck  
img

Hallo Rikie, leuk van je te horen. Ik heb ook jouw naam erbij staan, jij zat tussen Hennie Verbakel en Mea van Vroonhoven. Maar je bent abuis wat betreft de klasse-juf. Het is Mevr.v.Tienen. Ik heb mijn rapporten allemaal bewaard. Tot Kertsmis in dat schooljaar gaf zij ons les, daarna kwam Mevr.Renders tot het einde van dat schooljaar 1954/55. Het volgende schooljaar klas 5 dus zat ik bij Zr.Victima, klas 6 tot Kerst bij juf.Kortie, daarna bij Zr. Francisco, hoofd van de St.Fransiscus-school in de Jan van Riebeecklaan.


Datum: 16-07-2010
Naam: Rineke van der Weerden  
img

Volgens mij hoort deze foto niet hier maar bij de St.Jozefschool, Paul Krugerlaan. Ik heb zelf ook in het parochiehuis gezeten, weliswaar niet in deze klas, maar de meisjesschool had wegens plaatsgebrek in het eigen gebouw het parochiehuis in gebruik als klaslokaal


Datum: 16-07-2010
Naam: Ria Coolen-de Turck  
img

Hallo Rineke, zoals ik zelf ook al aangegeven had op 28 september 2008 hoort deze meisjesklas inderdaad niet bij de Jacobusschool, maar bij de St.Jozefschool in de Paul Krügerlaan. Meerdere klassen hebben hier doordeweeks hun schooljaar doorgebracht en op zondagmiddag werden hier "wereldberoemde" films, o.a. Rin Tin Tin vertoond voor 0.25 cent p.p. Altijd uitverkocht Mooie tijd was dat, helaas alweer zo'n 50 jaar geleden. Tempus Fugit!


Datum: 27-12-2011
Naam: Nettie Brouwer-van Lierop  
img

Heel leuk om deze foto hier te zien. Bij mij zit hij ook nog in mijn fotoalbum. Ik heb hem zelf op schoolbank geplaatst. De handwerkzuster is Zr. Francesca die is meegegaan naar de St. Franciscusschool waar we later dat jaar naar zijn verhuisd. Zr. Piecka bleef op de St. Josephschool. Juffrouw. Van Tienen is halverwege het jaar naar Indonesië vertrokken en toen kwam jufr. Lendfers uit Heerlen haar vervangen. We zitten daar trouwens sokken te breien. We moesten inderdaad op het eind van de week alles opruimen om plaats te maken voor de films die op zondag vertoond werden.


Datum: 27-12-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Nettie, leuk om na enige tijd alsnog 'n reactie op de foto te krijgen. Als ik me niet vergis zit jij op de achterste rij naast Jenny Nouwens. Woonde jij destijds niet in de Generaal de la Reystraat 15? Ik woonde toen in de Dr. Willem Leydslaan.
Wat waren we toen nog heerlijk jong, hè!!


Datum: 27-12-2011
Naam: Nettie Brouwer van Lierop  
img

Dat klopt, Ria, voor mij Ida. Nooit geweten dat je eigenlijk Ria heet. Jullie woonden volgens mij na de Jan Hofmeijerstr. aan de linkerkant in het tweede huis. Het zal nummer 7 of iets zijn geweest. Ik heb via Schoolbank alleen nog eens iets van Henny Verbakel gehoord, die woont in Californie.


Datum: 28-12-2011
Naam: Ria de Turck  
img

Hallo Nettie, ik heette volgens mijn doopnamen Ida, Maria. Die eerste naam was voor de nonnen destijds mijn eigenlijke naam, terwijl de hele familie en kennissen mij Ria noemden. Ik vond dat ook wel leuker. Maar ja, op school werd ik inderdaad Ida genoemd. Wij woonden na de Jan Hofmeijerstraat inderdaad aan de linkerkant, maar in het derde huis, nr. 8. In het tweede huis woomde de familie van de Wiel. Ik woon nu al meer dan 43 jaar in het schone dorp Nuenen.