EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18063

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jacobusschool klas 5

Beschrijving

5de klas Sint Jacobusschool aan de Bloemfonteinstraat in Tongelre Klassenleraar de Hr Jegerings.


Geplaatst op

02-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-12-2008
Naam: Rieky Brekelmans  
img

Onderste rij derde van links is Joep Brekelmans, tweede van rechts is Josje Dirne. Links langs de meester is Jan Sprengers.


Datum: 03-12-2008
Naam: Ad Smits  
img

Ik meen een aantal jongens te herkennen, hoewel ik het van een aantal niet zeker meer weet.
Bovenste rij van links naar rechts ?? Jan Ekels, Christ vd Weide, Marcel de Waal, Inzender van de foto Ad Smits, Joop de Beer, ??, Jan Noordhof, Wouter Heemskerk, Hans Hernaus.
2e rij van boven van links naar rechts ??, ??, Henk van Eindhoven, Jos Renders, Christ van Lint, Jan Joosten, Jack Wijn, ??, Jan Rooijakkers.
3e rij van boven: ik denk Peter Dielissen, Bernard Savonije, ??, Kees van de Zande, ??, van Baeten, Jan Brekelmans, ??, Willie Schagen, Jan Nas.
2e rij van onderen: ??, Jan van 't Hof, Jan Sprengers, Mijnheer Jegerings, Jan van Dam, Gerard Warmoeskerken, Henk Lindner, ??, ??
Voorste rij: Jan van de Dungen, ??, Joep Brekelmans, ??, Noud Thijs (inmiddels overleden), ??, Toon van Bussel, Huub van Veldhoven, Jos Dirne, Nico van de Griendt van de 1001 winkel.
Ik hoop dat ik de namen goed heb en zou het wel aardig vinden als de ontbrekende namen nog ingevuld kunnen worden.


Datum: 03-12-2008
Naam: Ron Hernaus  
img

Bovenste rij, helemaal rechts, is mijn broer Hans Hernaus. En naast hem meen ik Wout Heemskerk (Tongelresestraat) te herkennen.
Ad Smits, de bijdrager (de langste persoon op de bovenste rij) heeft enkele jaren geleden deze foto ook laten plaatsen in 'Groot Eindhoven' onder de rubriek "Kiek op Toen" en hoopt ditmaal op vele reacties om de ontbrekende namen te kunnen invullen.


Datum: 04-12-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Naar mijn bescheiden mening sta ik Jan Joosten niet op deze foto maar mijn wat oudere broer Harrie Joosten. Het kan ook zijn dat mijn ogen wat minder worden. Harrie Joosten is van 1942 en ik van 1946. Dus in 1954 was hij 12 jaar oud en in de 5e klas ??


Datum: 04-12-2008
Naam: Ad Smits  
img

Hallo Jan!! Bedankt voor jouw reactie. Ik ben zelf van 1943 dus het zou wel kunnen dat het jou broer is. Heb ik het goed dat jullie toentertijd aan de overkant van het Eindhovens kanaal woonden ter hoogte van de Daf fabrieken? Dat was best ver weg van de school, jullie moesten toen helemaal over de Poeijerse brug. Heb ik het goed????


Datum: 04-12-2008
Naam: Jan Joosten  
img

Ad , dit klopt helemaal. Complimenten voor je geheugen, wij woonden inderdaad ver van de bewoonde wereld. Voor mij was het wonen in een woonwijk een beetje vreemde ervaring. Daartegenover was ons speelterrein het gehele Dafterrein. Dit gaf ook voordelen en spannende ervaringen. Bovendien was daar ook de oude steenoven met bijbehorende hallen.En een heel groot zwembad voor de deur!. Als het in de winter flink gevroren had staken wij het kanaal rechtstreeks over om naar school te gaan.Dit was voor ons een stuk minder lopen.


Datum: 02-04-2009
Naam: Joep Brekelmans  
img

Ik herken naast Henk Lindner - Hennie Goossens en Jan Lukassen. Alleen weet ik niet of ik de namen goed spel.