EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20004

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jacobusschool

Beschrijving

Kan ook 1962 zijn. Enkele namen: Campman, Maarten Peeters, Schellekens (?), Maarten Stoop, Meegens (?), Willy Boogers, Kuijten, Jantje Verbroeken (?), Andrë van den Broek (staand 2e van rechts)


Geplaatst op

22-05-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-07-2009
Naam: Theo v Gastel  
img

Ik herken Sjaak Scheepers, Ad v Gils, Wim Sanders (staand rechts achter meester de Rooij)), Wim Campman, Frank v Campfort,  Arno v/d Voort, Jos Kappenberg, ? v Wel, ? Willems, ? van de Heuvel, ? Plaum, ? de Bruin, Theo v Gastel (staand 9e van links)


Datum: 05-09-2009
Naam: Johan Megens  
img

Wim Hardebol, Jan vd Wiel, Maas, Jack vd Vondervoort, vd Moosdijk, Harrie Kuijten, Jos Kwappenberg, Jan v Gils, vd Broek, Ad vd Zanden, vd Heuvel, Willy Bogers, v Wel, v Gastel.
Ik zit laatste rij middelste bank links


Datum: 11-12-2010
Naam: Henk Lier  
img

Kleine aanvulling: Sjaak Scheepers (staande 1e links) - Bert vd Snepscheut (naast Sjaak) - Huub Lammers (staande 7e v links) - Martien Hendriks (zittend vooraan rechts) - Loeki schellekens (staande geheel rechts) - Jos kwappenberg (staande rechtse rij 4e rechts). Ik zelf sta hier niet op.


Datum: 15-01-2012
Naam: Ilse  
img

Wie weet waar Wim Campman precies staat/zit op deze foto ? Hoe oud waren de leerlingen ongeveer / welke klas ? Uit welke straat kwam Wim ? Een heleboel vragen, maar dan weet ik of ik de juiste persoon in gedachte heb.


Datum: 15-01-2012
Naam: H.Meelen  
img

Volgens mij is het niet Wim maar Pim Campman, die woonde in de Bloemfonteinstraat 74 en zijn daarna naar de Frans Snijderslaan verhuisd. Zijn vader was onderwijzer op deze school. Op de foto, op de achterste rij met witte spencer aan is volgens mij Pim Campman.


Datum: 15-01-2012
Naam: T.v.Gastel  
img

Klopt, Wim moet Pim Campman zijn en is de jongere broer van Hans Campman.


Datum: 05-03-2014
Naam: Ton Bruining  
img

Op de voorste rij op de foto en de achterste bankjes zit links Pim Campman, met witte spencer en bril op. Wie naast hem zit weet ik niet.
Voor Pim zit Maarten Peeters, ik (Ton Bruining) zit naast Maarten en naast mij zit Nicky Hermans. Voor Maarten Peeters zit Maarten Stoop. De jongen die in het midden (voor mij) herken ik wel, maar ik weet niet meer hoe hij heet. Is het Gerard van der Wiel van het Tafelbergplein? Zijn vader was garagist bij de politie. Daarnaast zit volgens mij Theo Willems, zijn vader had een filiaal van Hoek Schiedam aan het kanaal. Verder zie ik op de achterste rij in de middelste bankjes voor Ed van den Heuvel, die woonde met zijn moeder boven hun modewinkel aan de Paul Krugerlaan (naast de Végé). Naast Ed zit volgens mij Paul van Wel (Simon de Vliegerstraat). Volgens mij zit voor Ed van den Heuvel, met bril op Ad van Wees, van de drankenhandel op de Ruysdaalbaan. Volgens mij zie ik voor het raam Wim ??? uit de Jan Tooropstraat. Ik herken Sjaak Scheepers, Wim vander Moosdijk, Harrie Kuyten. Waar zijn Kees Roovers, Van den Akker?, Theo van der Linden? De leraar is Van Roy. Die had de gemene manier om met zijn knokkels op je schouders te tikken.