EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17002

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, St Jacobusschool / De Tongelaar

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Jacobusschool Jaar ? klas 3

Beschrijving

3e klas St Jacobusschool, Bloemfonteinstraat, Tongelre. Bovenste rij: 1 (?), 2 Ivo Boerenkamp, 3 (?), 4 .. vd Heuvel, 5 Leon Bisschops, 6 .. vd Heijden, 7 (?), 8 (?), 9 (?), 10 (?), 11 Martien Coppens. Middelste rij: 1 .. Kuijpers, 2 (?), 3 (?), 4 (?), 5 (?), 6 .. van Doormalen, 7 (?), 8 .. Hugers, 9 Jac Kansen, 10 Jo Konings, 11 (?), 12 Charles van Bussel ,13 (?), Onderste rij: 1 Toon Bogers, 2 Leon van Vegchel, 3 Wil Kuijten, 4 Frits Kubbinga, 5 .. Snelting 6 Walter Boelens, 7 (?), 8 .. Jansen, 9 .. Klaveen, 10 Ad Brekelmans, 11 Wim Campman, 12 Jan Arts, 13 (?), 14 Eric Hernaus, 15 Piet Blankers


Geplaatst op

05-09-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-09-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

38 kinderen in de klas en slechts één leraar. Moet je nu eens om komen. Ze staan tegenwoordig minstens met twee voor de klas, de leraar/lerares en zijn of haar assistent(e). En meestal nog een kleinere klas ook. Hier zijn er nog een paar bij die zelfs bijna dwangmatig de armen over elkaar hebben. Volgens mij hebben ze ook mondje op slot en sleuteltje weggegooid, zoals dat ons vele malen is gezegd. Lieve mennekes hier, allemaal.


Datum: 06-09-2008
Naam: Hans Slegers  
img

Was dat niet meester Vervoort of Van Voort? Hij woonde volgens mij naast de school.


Datum: 07-09-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Ik ken veel koppies maar geen namen meer. Erg mooi die oude foto's, maar ik denk geen broers van mij.


Datum: 18-01-2009
Naam: Noud van der Weerden  
img

Nee Hans, de onderwijzer op de foto is echt Wim Campman en niet Van der Voort. Deze laatste woonde inderdaad naast de school in die tijd.


Datum: 24-01-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Noud, wij kennen elkaar nog van de misdienaartijd. Meester Campman is nog eens met mij naar dokter Custers moeten gaan omdat ik tijdens een gevecht met Th. C. door een ruit sloeg omdat hij bij mijn uithaal bukte. Dat was toen voor het houten bijgebouwtje op de speelplaats. Enige tijd met enkele krammen in mijn linkerbovenhand en een dik verband moeten lopen. De littekens zijn nu nog zichtbaar. Campman was altijd een fijne rustige relativerende man en heel oprecht in handeling en gesprek. Wel kordaat optredend. Hij woonde bij de school om de hoek, eerste of tweede huis in de toen nog nieuwe woningen. Op het pleintje bij de schooldeur woonden twee meesters, Vervoort en Rutten. Merkwaardig toeval toch.


Datum: 02-05-2009
Naam: Charles van Bussel  
img

Nog een paar ontbrekende namen: 7=Arno Lotterjonk, 13=Paul Rooijackers.


Datum: 02-05-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Onderste rij, derde van links Geert "Gery" Heesakkers, mijn neef. Meneer Campman herinner ik me als een alleraardigste rustige innemende man, en rechtvaardig optredend. Hij had ook toezicht bij toerbeurt bij de zogenoemde kindermis, iedere ochtend om half acht in de St. Josephkerk. En als je er niet present was kreeg je het grif als opmerking met vraag.


Datum: 02-05-2009
Naam: Peter Heesakkers  
img

Herken ook nog Jan[tje] Coolen die in de verdrukking lijkt te zitten links naast de meester. Naast Geert die donkere jongen is dat niet Ronnie Hernaus? Gezichten herken ik nu diverse, maar die namen...


Datum: 04-09-2009
Naam: Arno Lotterjonk  
img

Een hele leuke verrassing om op deze manier mijn oude klasgenoten weer te zien, vooral mijn boezemvriend Charles van Bussel. Heel graag zou ik met hem in contact treden en hem heel graag willen zien. Ook dhr. Kampman, die behalve mijn leraar ook nog eens mijn leraar Duits met privéles was, daar mijn vader wilde dat ik voor mijn toekomst in de glasindustrie deze taal machtig zou zijn.
Graag van een van mijn klasgenoten een reactie, vooral van Charles.


Datum: 16-03-2010
Naam: Henny van de Goor  
img

De enige op de foto met een strikje, de tweede van links, ze hadden tegen mij gezegd dat je er netjes uit moest zien voor de klassenfoto. Op de tweede rij de zesde van links staat Bér van Doormalen, woonde bij mij in de straat een paar huizen van ons vandaan. Wij hebben indertijd veel met elkaar gespeeld. Ook Marius Kuijpers van de bakker aan de Tongelresestraat kan ik me nog goed herinneren, ik ben nog eens bij hem thuis in de bakkerij geweest, vond dat toen een hele belevenis. Eric Hernaus, samen met hem zat ik bij verkenners Scoutinggroep Sint Jan de Doper. Een foto waar ik samen met hem op sta is ook op deze site te vinden. Het was toen de derde klas en moet in jaar 1957 of 1958 geweest zijn.


Datum: 16-03-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Dus de jongen met het strikje is niet Leon van Vegchel maar dat ben jij Henny. Ik had al zo mijn twijfels eerlijk gezegd. Woonde jij niet vlak bij de ingang van de meisjesschool aan de Paul Krugerlaan, in het rijtje huizen waarvan er eentje een afwijkende voorgevel had, iets met pilaren en/of een erker of balkonnetje? Dus richting de Végé. En had jij ook niet een zus met zo'n mooie zwarte bos krulhaar?


Datum: 12-12-2012
Naam: Antoon Coolen  
img

Het braafste jongetje van de klas zit naast de beste meester van de school. En laat ik dat nu eens mooi zijn.


Datum: 15-04-2013
Naam: Harrie van der Linden  
img

Toen meneer Campman in het nieuwe huis kwam wonen, heb ik samen met Mart Snoeien nog voor stalmest gezorgd voor in de tuin. Dit is altijd beloond met hoge cijfers, waarvan ik later nog heel veel profijt heb gehad. Nogmaals mijn dank meneer Campman.


Datum: 21-05-2014
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

De 2e van boven links is mijn broer Ivo Boerenkamp wij woonden in de Koestraat. Ik heb later ook bij mijnheer Campman in de 2e klas gezeten.


Datum: 07-10-2015
Naam: Jurie Beikes  
img

Die nummer 10 in de rij dat ben ik, Jurie uit de Stellenboschstraat 111.


Datum: 07-10-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Je bedoelt op de bovenste rij Jurie, naast Martien Koppens, want dat is nr. 11. Leuk dat je reageert Jurie. Nu nog een foto van jou met je brommer, was dat niet een Florettje?


Datum: 16-10-2015
Naam: Jurie Beikes  
img

Ja dat klopt, een Kreidler Florett maar ik heb geen foto's meer met een brommer, helaas. Maar wat een lelijke schoolfoto van mij zeg, met m'n zelf kortgeknipt haar. Daar heb ik thuis voor op m'n je weet wel gehad. PS: hoe weet jij nou dat ik een Florett had?


Datum: 19-10-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik woonde bij jou in de straat! Jij was wat ouder dus daarom kende je me niet. Denk dat jij in de leeftijd van de meisjes Dekkers bent of Mien Bogers. De laatste had de mooiste pettycoat van heel Tongelre. Ik woonde aan dezelfde kant als jij, na het gangetje, derde huis, nr. 125.


Datum: 20-10-2015
Naam: Jurie Beikes  
img

Marijke, woonden jullie vroeger naast Kinderdijk? Hij was de man die bij DAF werkte en met zijn leren jas op een open vrachtwagen zat. Hij woonde naast het gangetje, tegenover Corry Smulders toch? Daar ben ik nog kameraad mee geweest, alleen was ik niet zo lenig.


Datum: 21-10-2015
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Jurie, nee, niet meteen naast Kinderdijk maar nog een verder. Naast Kinderdijk woonde de fam. Krielen (geen kinderen). Dan kwamen wij, fam. Thijssen met twee kinderen, waarvan ik de oudste en onze Willem, iets jonger dan ik. Vrij stille, onopvallende familie waren wij denk ik.
Zie foto 6382 uit 1959, gemaakt voor het huis van Van Stekelenborg, aan de andere kant van het gangetje, naast Eikemans. Daarop staan v.l.n.r.: Henkie van Stekelenborg, Paultje Peters en Willem Thijssen (mijn broertje dus). Achter het raam van Van Stekelenborg zie je een huilend zusje van Henkie, Luuske, omdat zij niet op de foto mocht.
En ja, Cor Smulders, de held van de straat, toen hij ooit een rijdende vrachtwagen tot stilstand heeft gebracht, die bestuurd werd door Martien Bogers (nr. 96 in de straat) die toen pas 12 jaar was of zoiets. Verder turnkampioen van zuid-Nederland en hele straat apetrots.


Datum: 06-01-2017
Naam: Michel Wenting  
img

Mijn naam is Michel Wenting. Volgens mij ben ik nr. 7 op de onderste rij. Het was de derde klas in 1958. Ik was bevriend met Jo Konings, Frits Kubbinga, Gerrie Slaats, (nr. 9 bovenste rij?), Riny Wagemakers (nr. 3 op de middelste rij?) en volgens mij is nr. 3 op de bovenste rij Nico van Soerland. Jo woonde aan de Tongelresestraat en Gerry en Frits in de Koestraat.
Ik vergeet nooit dat we als klasse-uitje naar het toen nieuwe NS-station wandelden, een rondleiding kregen van mijnheer Campman en een enkele reis naar Geldrop maakten; wat een belevenis! En te voet weer naar de Bloemfonteinstraat 62. Een wereldreis!


Datum: 21-06-2017
Naam: Michel Jansen  
img

Michel, wie nr. 3 op de bovenste rij is weet ik niet, maar het is zeker niet Nico van Soerland.