Fotonr.: 2006
Bijdrager DAF-museum
Jaar: 1959
Locatie 1.:Stratum |231 Poeijers |DAF-terrein
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |DAF |Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

DAF complex.

Beschrijving De DAF vanuit de lucht met vooraan links de Geldropseweg en rechts achter de fabriek het Eindhovensch kanaal. Vooraan rechts de proefbaan waar de wagens werden getest.
Geplaatst op 19-11-2005

Reacties

Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout img

In het midden aan de Geldropseweg staat het hoofdgebouw, aan de linkerkant de mechanische afdeling. De rechtervleugel herbergt de lopende band. Dan naar de kanaal toe het hoogste gebouw is de pershal en daarlangs de stempelmakerij. Daar weer langs het ketelhuis met aan de achterzijde langs de kanaal de landbouwwagen fabriek. Hierlangs was voorheen de steenfabriek. Aan de overzijde van de kanaal, de nissenhutten waren eigendom van de gemeente, de z.g. werf. Grenst aan de Quinten Matsyslaan. Tot slot, de witte streep in noordelijke richting, achter het ketelhuis, was de timmerwinkel met gietijzertuin.


Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout img

Het is natuurlijk aardig uw foto's te zien, daar ik er bijna een halve eeuw heb gewerkt. De z.g. Proefbaan is eigelijk geen proefbaan maar een stuk weg waar alle auto's die van de band komen over moeten. Ik heb er wel eens overgelopen en het ligt er vol kleine deeltjes. Dat is ook heel normaal, want als wij iets aan het maken zijn en het valt, bukken we, maar helaas hebben ze daar geen tijd voor. Alles moet doorgaan, want de band draait! De proefbaan ligt in Sint Oedenrode. Daar worden de nieuwe type's getest over extreem verschillend wegdek.


Datum: 12-12-2005
Naam: Wil van Hout img

Het zal U opvallen dat een gedeelte van de foto afgedekt is! Dat komt n.l. Doordat dat gedeelte een beetje een rommelige indruk gaf. Dit was de gietwerktuin. Hier werden (en dat zal nog wel zijn) de diverse gietstukken die elders gefabriceerd werden, z.g. half fabrikaten, opgeslagen om later een verdere bewerking te kunnen ondergaan in de machinefabriek. Door hun meestal grillige vorm kunnen deze niet mooi gestapeld worden, waardoor het er een beetje ongeordend uit zag. Dus de fotograaf heeft het zo opgelost.