EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2010

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Produktielijnen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
DAF-productielijn

Beschrijving

Het productieproces is weer een stuk verder gevorderd dan op foto 999. Sterker nog: hij is af. Hier zie je ook duidelijk de lengte van de productielijn. En al die onderdelen die in de lucht hangen.
Het gaat hier om de Daffodil.


Geplaatst op

03-06-2019

Reacties:

Datum: 19-11-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Het kofferdeksel en de motorkap moesten van begin bij de carroserie blijven wegens het voorkomen van kleurverschil. Ze waren dan ook tegelijk gespoten. Tegenwoordig worden de auto's electrolytisch gespoten. Er is zelfs een keer een uitzending op T.V. geweest, waarin getoond werd hoe een monteur de eerste deuk er in sloeg met een grote voorhamer. Er zouden n.l. mensen zijn die het jammer vonden, de eerste.... En deze werd dan ook fabrieksmatig van de eerste deuk voorzien. De betreffende auto'waren natuurlijk al beschadigd door transport!


Datum: 20-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

De datering van deze foto klopt niet. De auto's op de band zijn van het type 30 Daffodil. Deze werden van 1961 t/m 1963 geproduceerd. Ik denk dat de foto van 1961 zal zijn, omdat dit soort foto's meestal bij het in productie komen van een nieuw type worden gemaakt.


Datum: 13-11-2019
Naam: Henny de ruijter  
img

Deze foto is van 1961. Ik ben nl. de persoon die een formulier invult op het dak van de eerste auto. Begonnen in 1959 en na ruim 40 dienstjaren met pensioen bij Volvo-Nedcar in Helmond.