EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11320

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Produktielijnen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
DAF-produktielijn (4)

Beschrijving

Op 130 machines worden de verschillende onderdelen van de motor geheel automatisch bewerkt.


Geplaatst op

27-04-2007

Reacties:

Datum: 27-04-2007
Naam: Wil van Hout  
img

Het motorblok ondergaat hier, vanaf een ruw stuk gietwerk, een bewerking met trekfrezen (dat zijn vertikaal geplaatste frezen met een lengte van wel 1.5 meter) en meerspillige boormachine's die de meeste gaten gelijktijdig in het blok boort. Ook deze werkzaamheden zijn lang weer achterhaald door nieuwe technieken. Het zou de moeite waard zijn bij gelegenheid, b.v. Opendag, een bezoek te brengen aan deze moderne motorenfabriek.


Datum: 20-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Het spijt me, maar al die foto's van het fabrieksinterieur van DAF die met 1965 gedateerd zijn, zijn van eerder datum. Deze is van 1957 toen de motorenfabriek werd geopend.


Datum: 13-04-2009
Naam: Peter Harbers  
img

Helaas is dit ook niet de foto waar trekfrezen te zien zijn. Mijn vader heeft veel met trekfreesmachines gewerkt en stond,omdat die trekfrezen wel zo'n 2 meter waren, altijd op een verhoogd bordes te werken. dat is hier niet te zien.


Datum: 25-02-2011
Naam: Jan Hulsen  
img

Voor zover ik mij herinner werden de motorblokken niet met trekfrezen bewerkt, wel met meskopfrezen, meerspillige boormachines en kotterbanken voor het uitkotteren van de cilindergaten. De "Hoofdbaas" rechts op de foto (Hoofdbazen hadden een gele werkjas aan) is volgens mij de Hr. Boon.
Ik heb bij DAF in de Mechanische Afdeling een Hr. Harbers gekend die gewerkt heeft aan de trekfrees voor het trekfrezen van de tuimelaars voor de personenwagen. Later is hij overgeplaatst naar de bedrijfswagen en werkte toen aan de grootste trekfrees die bij DAF in gebruik was n.l. de trekfrees voor het trekfrezen van de drijfstangen voor de "grote motoren". Als deze foto iets meer naar links was genomen had je de trekfrees (vanwege zijn hoogte) kunnen zien.


Datum: 27-02-2011
Naam: Martin Swinkels  
img

Hoe heet toch die "BAAS" die daar rechts op de foto staat in zijn gele jas?
<<<De naam werd hierboven al gesuggereerd. (red.)>>>