EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21233

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
DAF II Kantoorhal

Beschrijving

.


Geplaatst op

30-08-2009

Reacties:

Datum: 30-08-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Tjonge wat komt dat bekend voor. Als 14-jarige deed ik vakantiewerk bij DAF. Elke avond kantoren poetsen. Was ideaal vakantiewerk, hele dag in de IJzeren Man en van 16.00 tot 19.00 uur poetsen in de poetsploeg van Cisca, onze "voorwerkster" . Dit soort werkvloeren noemde men "het groot kantoor". Acher het glas zaten de leidinggevenden van zo'n kantoortuin. En ja, het is nu niet anders, ook werken in "kantoortuinen" met een apart kantoor voor de leidinggevende.
Het schoonmaken van het kantoor bestond in die tijd uit met handveger over bureau gaan en meteen door de asbak. (lekker fris). Papierbak legen en tegen de vakantietijd werden de vloeren "geblokt" (opnieuw in de was gezet) . Dit vakantiewerk leverde mij in de jaren zestig 6 gulden per avond op en ik kocht aan het einde van de werkperiode daarvoor een foto-toestel van Agfa, gekocht in de Dommelstraat. (ben effe de naam van de zaak kwijt).


Datum: 30-08-2009
Naam: Ria Appelhof Brekelmans  
img

Marijke ik sta er altijd versteld van dat je nog zo veel van vroeger weet, ik zal je even helpen de fotozaak was Starink.


Datum: 31-08-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Bedankt Ria, inderdaad Starink. In de laatste jaren van het bestaan van Starink had de zaak zo'n droevige etalage. Ik heb al wel ergens een foto gezien op EIB maar moet nog even zoeken. Nu zijn die panden allemaal in gebruik genomen door de horeca en is de Dommelstraat een echt gezellige "eetstraat" geworden.
En als het om gedachten en herinneringen van vroeger gaat, dan liegt dat er bij jou ook niet om als ik kijk naar alles rondom speeltuin, school etc. in en rondom Tongelre.