Fotonr.: 1944
Bijdrager Ton Boertien
Jaar: 2005
Locatie 1.:Stratum |233 Sintenbuurt |Rector Baptistlaan
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Stratum, St Jansschool Rector Baptistlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Voormalige St Janschool (hoofdingang)

Beschrijving Hier een opname van de voormalige RK jongensschool St Jan aan de Rector Baptistlaan in Tivoli. Op deze school heb ik mijn lagere schooltijd doorgebracht. De school stond er al in 1944, zie foto 1943.
Geplaatst op 14-11-2005

Reacties

Datum: 18-10-2006
Naam: Remy F.G. Denker img

Op deze school heb ik een aantal jaren gezeten. Alleen de eerste en de tweede klas. De hoofdonderwijzer heete Hr P(l)ancke. We schreven nog met een kroontjespen en inkt. Daarna verhuisd naar Gestel. Ik ben geboren op de Neushoornstraat 54 in 1955 en woon nu in Almelo.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen img

Hier heb ik van 1958 t/m 1964 gezeten. Ik kan me de naam van van der Hurk (5e klas) en van de Peet (6e klas) nog herinneren. Ik heb hier nog foto's van en ook een foto die genomen is boven op de St. Jan in Den Bosch. We waren toen op retraite voor een week in St. Michiels-Gestel ter voorbereiding van de plechtige communie/heilig vormsel met klas 6.


Datum: 22-03-2007
Naam: Paul Deen img

Wie kent de heer Eilers nog, bij deze 'aardige man heb ik verdorie 4 of 5 jaar op rij in de klas gezeten. Was geen pretje.


Datum: 17-05-2007
Naam: Marga v/d Pol - Heesterbeek img

De St. Jans(jongens)school en de St. Jozef(meisjes)school, zijn later samengevoegd en werden de klassen dus gemengd. In 1974 heb ik op deze school gezeten in de 2e klas van de lagere school. Verschillende van mijn broers hebben hier nog wel op de jongens school gezeten.


Datum: 17-05-2007
Naam: Anne Troost img

Nee Marga niet helemaal goed, de scholen zijn niet later samengevoegd. Lees de commentaren bij foto 1946 maar eens.


Datum: 18-05-2007
Naam: Marga v/d Pol - Heesterbeek img

Volgens mijn broers wel Anne. Want die zijn van bv van de 4e klas jongensschool naar de 5e klas gemengde school gegaan. Dus van de Rector Baptistlaan naar de Heezerweg. En de 1e klas van de lagereschool heb ik op de Heezerweg doorgebracht, de 2e op de Rector Baptistlaan. Ik zal kijken hoe het werkt om een foto toe te voegen, dan kan ik het je laten zien. En van foto 1946 praat je over de beide scholen op de Heezerweg, de Maria- en de St. Jozefschool. Deze waren voor die tijd al samengevoegd. Ik praat over de jaren 70 ver na die tijd dus.


Datum: 18-05-2007
Naam: Anne Troost img

Oke Marga van die tijd weet ik het niet dus zal het wel zo zijn als je schrijft. Als je fotos hebt en niet weet hoe je die op de site kan krijgen dan kan je ze als bijlage van een e-mail sturen naar de redactie dan zetten zij ze wel op de site. Maar het is niet moeilijk.


Datum: 27-06-2007
Naam: Frans Geerings img

Ik heb vroeger ook op deze school gezeten, ik weet er niet veel meer van. Wel dat ik in de 2e klas bij meneer Brouwers zat.
Over de heer Eilers... was dat niet de meester met de liniaal op zijn rug? En als er dan iets niet goed was, dan tikte hij met de liniaal op je vingers, en niet zo zuinig..


Datum: 20-08-2007
Naam: Ad van den Broek img

Wie heeft er nog een klassenfoto met meneer Adang?


Datum: 10-01-2008
Naam: Willem Pero img

Ik heb van 1952 tot 1958 op deze school gezeten. Leraren waren van Dijk 1e en 4e klas, Smits 3e klas, v.d. Weerdenburg 5e klas en Hikspoors 6e klas. In de 2e klas had ik een juffrouw, wiens naam ik niet meer weet.


Datum: 19-04-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers

Momenteel is hier voortgezet speciaal onderwijs "de Korenaer" gevestigd. Onlangs kreeg deze school de gemeentelijke monumentenstatus.


Datum: 14-07-2009
Naam: Ties van den Berge img

Ik heb op de St Jansschool gezeten van najaar 1950, toen we verhuisden van de Kalmoesstraat (St Fansciscusschool Thijmstraat) naar de St Bavostraat, tot 1955. Het hoofd was inderdaad de heer Theo Panken, van de Floralaan, die overigens ook lid was van Provinciale Staten. De onderwijzers die ik mij herinner zijn de heren Dekkers, Bakermans, van der Vorst (5eklas) later docent Engels op het Augustinianum en de heer Luc van Stratum (6e klas) die kort geleden op 92-jarige leeftijd in Geldrop is overleden. Beide heren hebben mij geïnspireerd tot het onderwijzerschap, later leraarschap en weer later docentschap. De heer Piet van der Vorst was met een Engelse getrouwd, waardoor hij later op het Augustinianum de bijnaam de "Pieta" kreeg vanwege de Engelse uitspraak van zijn naam door zijn echtgenote. Wij hebben in die jaren met enkele koorknapen van het Tivolikoor, Jan Ekas, Kees Adriaanse en nog enkele anderen rond de Kerst van deur tot deur gelopen naar zijn Engelse buren met het beroemde lied "Good KIng Wenceslas looked out" dat hij ons geleerd had. Als koorknapen hebben wij zeker een derde deel van onze lagere school gemist omdat we steeds opgeroepen werden om met name de huwelijksmissen in de Tivolikerk te komen zingen. De andere jongens waren daarom stikjaloers op ons, want we brachten vaak een lekkere tractatie mee van het bruidspaar.


Datum: 14-07-2009
Naam: Ties van den Berge img

De school werd destijds uitgebreid met een aantal lokalen vanwege de grote groei van het aantal kinderen (de baby boom). Je moet dus zowel links als rechts zes ramen minder tellen om het oorspronkelijke gebouw te herkennen. Voor mij was dit een moderne school vergeleken met de Franciscusschool in de Thijmstraat. Wij woonden destijds in de St. Bavostraat, op een steenworp afstand van de school. In 1950 was dit een van de eerste nieuwe na-oorlogse wijken in Eindhoven


Datum: 24-02-2010
Naam: Theo Hendrickx img

Ik heb op de Sint Jansschool gezeten van 1954 tot 1960. Ik herinner mij de onderwijzers Hikspoors en Brouwer. De hoofdonderwijzer was Dhr. Panken. Hij was volgens mij ook lid van gedeputeerde staten van Noord Brabant en daardoor vrij veel afwezig op school. Hij woonde op de Floralaan.


Datum: 24-02-2010
Naam: Ton Kessels img

Heb hier mijn schooljaren door gebracht van 1950 tot 1957. Voor zover ik me kan herinneren is de school uitgebreid in 1953 . Je moet aan de linkse kant drie ramen af tellen en aan de rechtse kant moet je twee ramen af tellen de gevel had voor de verbouwing drie erkers met telkens twee ramen tussen de erkers


Datum: 21-05-2010
Naam: ArNoud J. Walravens img

Daar wij in de Tivoli woonden heb ik op de Sint Jansschool gezeten van 1954 tot in 1956. In de eerste klas met meneer de Spijker en in de tweede klas met meneer Bakermans, die de leuke gewoonte had, dat als iemand jarig was, dan moest die voor de klas op een stoel staan, kreeg de leren jas van Bakermans aan en werd door de hele klas toegezongen. Wij zijn in 1956 verhuisd naar Tongelre.


Datum: 21-04-2013
Naam: Jos vanTongeren

Ik heb van 1959 tot 1963 op de St. Janschool gezeten. In '63 ben ik naar Strijp verhuisd. Ik herinner me juffrouw Vos in de 1e kas, juffrouw Roos in de 2e en meneer Brouwer in de 5e nog. Hoofdonderwijzer Pancke werd door de leerlingen "zultnek" genoemd.


Datum: 11-05-2014
Naam: Albert Hendriks img

Ik moest mee verhuizen naar Utrecht i.v.m. werk vader.
Ik heb van af de eerste klas tot klas 6 op deze school gezeten, waarna ik verhuisd ben .
De eerste klas was, dacht ik, mr. Bakker en wie ik niet kan vergeten de tongbijter Dekker(s), hoofd Pancken. Ja, de school gaf goed onderwijs en als je wilde kon je ook nog Frans leren bij Mr.Carels.
Ik groet een ieder en woon ik nu in Sint Oedenrode.