EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

14720

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

Rector Baptistlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Jansschool Rector Baptistlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Jansschool 4e klas 1955/56

Beschrijving

4e klas St. Jansschool Tivoli schooljaar 1955/1956. Klasseleraar is dhr. Van Dijk. Zelf sta ik als 5e van rechts. Ik ken nog maar enkele namen uit die klas, zoals Fred Schiebergen, Egon Kragt, Tom Kalb, Ferdi de Klerk, Jos van Dijk, Piet van Merode, De Bruin, Gregoire, Coenen, Piet Reinaards, Harskamp, Elands, Blankers. Wie weet de overige namen?


Geplaatst op

11-01-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 11-01-2008
Naam: Chris van Ravestijn  
img

Ik doe een poging;
Zittend v.l.n.r.: Egon Kragt, Walter Coolen, Chris van Ravestijn, Willie Elands, Bert v.d. Heuvel, Hennie Muskens, Jos van Dijk, ? Jansen, ?, ?, Hans Osterloh, Piet Kennis, Peter Janssen, Henk Schuurman, ?, Pieter van Merode, ?, Piet Rijnaards, Noud Pardoel, Jos van Gennip, Theo Coenen, Rini Korteknie, Tinie ?, ?.
Staande v.l.n.r.: Jackie de Bruin, Ad v.d. Reek, ?, Freddie Schiebergen, John de Weijer, Gidi Koopmans, Tommy Kalb, Rini Blankers, ?, Harrie van Dijk, Theo ?, Theo van de Ven, Maarten Dreverman, ?, ?, ?, ?, ?, Willie Pero, ? Hurkmans, ?, ?, Mattieu Gregoire.


Datum: 13-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Chris bedankt, een hoop namen herken ik weer. Ook Toon Snijders staat er op, achter Piet Rijnaards en achter Fred Schiebergen staat de Bruin. 3e van links is Ferry de Klerk, die een goede judoka is geweest. Die grote links van Van Dijk is denk ik Theo Simons.


Datum: 14-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Chris, ik kom er niet helemaal uit. Kun jij de opsomming van de zittende jongens onderverdelen in de 1e en 2e rij? Verder heb ik nog een naam: Kostermans. Die staat volgens mij achter Jos van Dijk. Verder herinner ik mij namen als Kieviets, Dekkers en Harskamp. Staan die er ook op?


Datum: 14-01-2008
Naam: Anne Troost  
img

Hennie Muskens zit op de 2e/3e rij zittend de derde van links. Deze jongeman is later een van de mussen die in Eindhoven bekend werd van de verschillende bandjes zie foto 3625. Voor een uitgebreider overzicht zie www.dse.nl/~muskens/musketiers.html.


Datum: 15-01-2008
Naam: Chris van Ravestijn  
img

Willem hier opgave zoals jij wilt voor zover ik de namen nog herinner:
Zittend v.l.n.r.: 1e rij: Walter Coolen, Bert van den Heuvel, ? Jansen, ?, Piet Kennis, Henk Schuurman, Pieter van Merode, Piet Rijnaards, Nico van Gennip, Rinie Korteknie, Tini ?, ?.
Zittend v.l.n.r.: Egon Kragt, Chris van Ravestijn, Hennie Muskens, Jos van Dijk, ?, Hans Osterloh, Peter Jansen, ? Bierman, ?, Noud Pardoel, Theo Coenen.
Achter mij: Willie Elands en achter Hennie Muskens: Peter Kostermans.
Staand v.l.n.r. 1e rij: Jackie de Bruin, Ad van de Reek, Freddie Schiebergen, John de Wijer, Gidi Koopmans, Tommie Kalb, Rini Blankers, Harrie van Dijk, Theo van de Ven, Maarten Dreverman, ?, ? Verbruggen(?), ?, ?, ?, Willem Pero, ? Hurkmans, Ferry de Klerk, Matthieu Gregoire, ?.
Staand v.l.n.r. 2e rij: ? de Bruin(?), ?, Theo Simons en meester Van Dijk (vader van Jos).
Van sommigen weet ik de naam niet meer. Harskamp en Kieviets zegt mij wel iets, maar ik kan die namen niet koppelen aan een gezicht. Mogelijk dat een andere klasgenoot dit nog kan aan vullen. Mocht ik nog op een naam komen, dan vul ik deze aan.


Datum: 22-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Mij zijn nog wat namen uit die tijd te binnen geschoten. Willy Sorree, Ekas, Cor Dekkers, Berrety, Gundlach, Lammers, v.d. Kerkhof. Of een van hen op de foto staat, weet ik niet.


Datum: 22-01-2008
Naam: Chris Van Ravestijn  
img

Deze namen komen mij ook bekend voor. Willie Sorree is volgens mij de 4e op de eerste rij zittend, naast Jacky Janssen. Beretti ken ik uit de 5e klas; hij woonde op de Floralaan vlak bij Tom Kalb. Wally en Fred Gundlach ken ik uit de Neushoornstraat; ik heb niet bij hen in de klas gezeten. Fred was (dacht ik) de drummer van de Valiants. De rest van de namen zegt mij niets.


Datum: 22-01-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Chris, Fred Gundlach was volgens mij de drummer van de Phantoms, Jeroen Ophof was dat bij de Valiants.


Datum: 22-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Het is niet Jacky Jansen, maar Willy Jansen, die al enige tijd geleden is overleden ten gevolge van een ongeluk, een ontploffing in zijn pand aan de Boschdijk. Cor Dekkers woonde aan de Heezerweg tegenover de Tivolikerk. Hij heeft enkele jaren bij mij in de klas gezeten, maar ik herken hem niet op de foto. Wally en Fred ken ik van het Tivolikoor, maar ik heb denk ik ook nooit bij een van hen in de klas gezeten.


Datum: 23-01-2008
Naam: Willem Pero  
img

Is de jongen op de foto links achter mij niet Appie Meulendijks? Van de jongen helemaal rechts, naast Gregoire, hangt mij de naam Foliant bij.


Datum: 23-01-2008
Naam: Chris Van Ravestijn  
img

Tini: je hebt helemaal gelijk. Toen ik het typte was ik er niet zeker van; nu wel. Willem: Klopt! Als jij bij het koor hebt gezeten, moet jij ook de persoon kennen die naast Dreverman staat en voor meester van Dijk. Ik herinner me dat hij ook altijd zo'n geruite blouse droeg die alle Tivolikoorleden droegen.


Datum: 16-11-2009
Naam: Willem Pero  
img

Egon Kragt is vorige week plotseling overleden.


Datum: 16-11-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

Egon Kragt is inderdaad afgelopen donderdag 12 november vroeg in de ochtend, thuis in Hapert, op 63-jarige leeftijd overleden. Hij wordt morgen gecremeerd in crematorium Rijtakkers. Egon en ik zijn jarenlang collega geweest bij de Fontysopleiding Vastgoed & Makelaardij, waar wij samen o.a. de internationalisering verzorgden.


Datum: 08-07-2010
Naam: Jack Bruinen  
img

De jongen naast Adje de Reek en boven Egon Kragt ben ik, Jack Bruinen. Erg leuk, ik ken er nog wel enkele, Chris van Ravestijn, Theo Coenen, Ad de Reek, Wilie Janssen.