Fotonr.: 1945
Bijdrager Ton Boertien
Jaar: 2005
Locatie 1.:Stratum |233 Sintenbuurt |Rector Baptistlaan
Onderwerp.: Scholen / Onderwijs |Lagere Scholen / Basisonderwijs |Stratum, St Jansschool Rector Baptistlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Voormalige St Janschool (speelplaats)

Beschrijving Hier nog een foto van de voormalige RK jongensschool St Jan met daarop de speelplaatsen de achteringang. Op de achtergrond een van de twee zijkapellen van de St. Jozefkerk. (zie foto 1943 voor een luchtfoto uit 1944).
Geplaatst op 14-11-2005

Reacties

Datum: 10-02-2006
Naam: Frans Delhaes img

Ik mis op deze foto de overkapping. In mijn schooltijd konden we van de eerste etage (zesde klas van hr. Panken) over de overkapping weglopen als we na moesten blijven. We konden dan achter de kloostertuin door.


Datum: 27-04-2006
Naam: Hans Biermans img

Volgens mij is die overkapping weggehaald bij/na de bouw van het St.Wirogebouw.


Datum: 11-06-2006
Naam: Wim van der Kleij img

Rechts naast de blauwe deur was de kamer voor de leraren dit was tevens het kantoor van de heer Panken genoemd door de leerlingen zultnek.
Ook werd daar de tandverzorging gedaan door de tandarts. De boormachine werd nog met de voeten bediend in die tijd.
Overigens links op de foto was inderdaad een overkapping, maar daar waren de toiletten


Datum: 26-06-2006
Naam: Frans Delhaes img

Ik heb er mijn broer Wim nog eens naar gevraagd Volgens hem is de overkapping weggegaan voor de verbouwing er zijn lokalen bij gebouwd nl. links een lokaal en rechts. De overkapping die ik bedoel was boven de blauwe deur daar was ook het leslokaal van de heer Panken samen met de heer van Stratum. De heer Panken gaf les van half negen tot half elf en van half drie tot half vijf. De heer van Stratum van half elf tot half een en kwart over een tot half drie. Let wel het was in de van de opbouw na de oorlog dus 48-49 Anders konden wij ook niet over de overkapping smeren als we over moesten blijven lukte ook niet altijd


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen img

Toen ik in de 4e klas zat heb ik in een noodlokaal gezeten op de binnenplaats. Daar zaten twee klassen in. Het was gelegen tegen de tuinmuren van de kerk.
Dat doet me denken aan die keer dat ik uitgedaagd werd om over die muur te klimmen om fruit te bietsen uit de boomgaard. Wat schrok ik van die loslopende hond! Maar ik ben heelhuids met fruit weer terug naar de speelplaats kunnen komen. De eerste jaren hadden we gymnastiekles op de speelplaats, maar het laatste jaar was de sporthal tussen de school en het Wirogebouw gereed en hadden we daar gymles. Fantastisch was dat!


Datum: 23-02-2007
Naam: Hans Lodewijks img

Ger dat moet dan rond 1963 zijn geweest, ik heb een klassenfoto van 1963 ingestuurd, ik zat toen ik klas 5, bij de Hr.Hurks.


Datum: 23-02-2007
Naam: Ger Dahmen img

Klopt Ik zat van 1962 t/m 1963 in de 5e klas bij vd Hurk samen met Hans de Greef, Connie van Zundert, Cees van Corven en Jan van Hout o.a. en van 1963 t/m 1964 in de 6e klas bij van de Peet.


Datum: 15-11-2013
Naam: Ton Kessels img

De overkapping is weg gehaald toen er een nieuw lokaal is aangebouwd de overkapping stond toen in de weg ,zo mis ik ook de 2 bomen die vroeger op de speelplaats stonden
Zo had je vroeger ook wc's buiten die vielen ook onder de overkapping,wat nu een hek is was vroeger een muur